Elokuun kirjat

Elokuu oli hyvä lukukuu. Monipuolinen, vaikka aluksi oli vähän lukujumia.

Kiinteistöperijätär Rosalind Fung järjesti joka kuukausi kolmellesadalle lähimmälle ystävälleen juhlapidot…

♥ Ökyrikkaiden ongelmia on Kevin Kwanin kolmas kirja tätä ökyrikkaiden aasialaisten sarjaa.

Tämä kolmas osa oli mielestäni tähän astisista paras, mutta kyllä ensimmäinen osakin oli herkullinen kun edelleen luen tätä sarjaa. En tiedä suosittelisinko tätä kirjaa, jos ei ole lukenut aiempia osia, mutta uskon että kirjan käänteisiin pääsee mukaan ilman aiempaa tuttavuutta kevyehkön sisältönsä vuoksi.

Aasialaisten sukujen Youngien, T’sienien ja Shangien klaanit pyörittävät melkoista draamaa ja juonittelua kirjassa. Kirjan alussa on sukujen sukutaulu, mutta olen jättänyt sen lukemisen suosiolla, kun en perässä pysyisi kuitenkaan. Päähenkilöinä ovat aiempien osien tapaan pariskunta Nick ja Rachel Young , sekä Nickin serkku Astrid sekä seurapiiri kouhauttaja Kitty Bing. Singaporen sukutila Tyresall Park toimii jälleen päänäyttämönä, vaikka sukujen yksityiskoneet suhaavat milloin mihinkin maailmankolkkaan.

Nyt Youngien suvun pää, Isoäiti on vakavasti sairas ja tämä aiheuttaa kuhinaa, juonia, kyyneleitä ja yllättäviä käänteitä perinnön havittelun ja lopulta testamentin suhteen. Astridin elämä on yhtä onnea, mutta toisaalla uuden kumppanin ja omansa exien draamaa. Soppaa kirjassa hämmentää vielä kohuja tehtaileva häikäilemätön Kitty.

Kirja on yhtä muotia, sisustusta, aasialaisia herkkuja niin tarkoin kuvailtuna että kielelle herahtaa tuon tuosta vesi. Aivan älytöntä tuhlausta ja juonittelua, eli täydellisen viihdyttävää epäuskoista luettavaa jokaisen sivun verran.

Otava 2021, 539 sivua.

Edellisen osan vinkkaus tästä.

♥ P.Z.Reizin Kysy mitä vaan jäi kesken.  Kirja kertoo Daisystä, joka työskentelee tv-tuotannoissa ja perinteisesti töissä ja rakkauselämässä ei mene hyvin. Myös äidin muistiongelmat tuottavat huolia Daisylle. Daisyn digikauden älykodinkoneet alkavat puuttua peliin.

Kirja on siis romanttinen komedia, jossa pääroolissa ovat kertojina omistajansa kodinkoneet, jotka alkavat puuttua omistajansa elämään. Jääkaappi joka on kaveri läheisen pitserian valvontakameran kanssa,ja näin ollen voi seurata sieltä käsin sinun elämääsi myös kodin ulkopuolella jne…

Tämä kirja tökki ja pahasti. Kirja kuulosti hauskalta takakannen perusteella, mutta ei niin yhtään hymyilyttänyt, jääkaappi lähinnä ärsytti joten tämä jäi hieman ennen ensimmäistä sataa sivua kesken.

Gummerus 2021, 427 sivua.

♥ Tuija Lehtinen jatkaa kevyt dekkarilinjalla uudella Erja Revon tutkimuksia jatkavalla kirjallaan Klovnin kahdet kasvot. 

Erja Revon tutkimukset ovat olleet varsin mukavaa luettavaa ja nämä kirjat eivät sisällä romantiikkaa muutoin kuin ehkä miljöökuvauksissa on romanttisia piirteitä, vaikka Lehtinen onkin tunnettu nimeomaan suosituista romanttisista kirjoistaan.

Tämän kertainen seikkailu vie Erjan viikon taidekurssille. Vanhalla asemalla olevan kulttuurikeskuksen omistaja on huolissaan keski-ikäisen poikansa peloista ja käytöksestä, tämä tieto kiirii perhetutun toimittaja Vattulaisen korviin. Näimpä Vattulainen värvää Erjan kurssille tonkimaan taustoja. Mitäpä maalauskurssilla tapahtuu, rikos, rakkautta vai kehkeytyykö Erjan maalauksista myyntihittejä? Miten satunnainen roskalavan klovni liittyy tarinaan?

Tämän kirjan paras anti on alussa ja lopussa, myös juoni on hyvä. Mutta muuten kirja jäi vähän vaisuksi Erja Revon tutkimuksiksi vaikka kevyt dekkari onkin.

Crime Time 2021, 268 sivua.

♥♥♥ Eppu Nuotion Niin kuin vierasta maata oli ihana. Liikuttava, rakastettava, aito, totuudenmukainen. Tämä kirja meni tämän koko vuoden luettujeni kirjojen top5!

Henni ja Markus. Rakkautta ensisilmäyksellä poliisiasemalla.

Järjetön rakkaus tuntuu ihan järjettömältä. Pyristelläkkö sitä vastaan vai ei? Onko kaikki täydellistä, voiko toisen tausta ja ammatti vaikuttaa valintoihin, ollaanko niiden perusteella liian erilaisia pystyäkseen elämään yhdessä? Tätä tarinaa ei tarvitse avata sen enempää, lue tämä!

Tämän kirjan rakkaustarinan ihanuus on siinä, että tässä kohdataan rakkaus sattumalta. Tässä ei treffailla mielinmäärin, ei tinderiä, ei kuntosaleja, ei instagramia tai facebookia, ei pelejä, vain rakkaus. Sen aitous sai liikuttumaan kyyneleet myös silmänurkkaan saakka. Et voi olla lukematta tätä ♥♥♥

Eppu Nuotiolta odotan kovasti jatkoa Ellen Lähteen seikkailuihin.

Gummerus 2021, 200 sivua.

♥ Hänen valtansa alla kertoo tarinaa toimittajasta Jennasta ja hänen esimiehestä Birgitista. Lukujen välillä nämä vaihtelevat kertiojina kirjassa.

Tiina Tuppuraisen kirjoittama kirja pureutuu työpaikkakiusaamiseen, pelkoon ja alistumiseen sekä myös Jennan parisuhteeseen naisen kanssa. Ajankohtainen ja hyvä näkökulma, kirjassa on tarkkoja ja osuvia kuvauksia työelämästä, joista pidin eniten tässä kirjassa. Hyvä kirja!

Karisto 2021, 189 sivua.

Elokuussa luin 4 kirjaa, 1196 sivua. Paras kirja pariin kuukauteen oli nyt tuo Eppu Nuotion uusin. Vinkkaappa jotain pysäyttävää äänikirjaa syyskuuksi?

kulttuuri kirjat suosittelen rakkaus
Kommentit (4)
  1. Kiitos kirja vinkeistä! Eppu Nuotion kirja täällä myös lukulistalla.

    1. Se oli niin ihana kirja ♥

  2. Kiitos taas tästä lukulistasta! Eppu Nuotion teos on hyllyssä jo odottamassa. Sitä on kehuttu. Itselläni yhdeksi suursuosikiksi nousi vastikään lukemani Helmi Kekkosen Tämän naisen elämä. Aito, eleetön, rohkea kertomus. Kerronta taitava. Hyvä lukija nopeudella 1.3 kuunneltuna. Suosittelen.

    Minna

    1. Pitääpä kurkata Helmi Kekkosta, kiitos vinkistä! Ja Eppu Nuotion kirja on aivan ihana ♥

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *