Huhtikuun kirjat ja 10 kysymystä

Kysymyksiä lukutoukille postaus kiinnitti huomioni kotona kirjassa -blogissa. Joten ajattelin lainata (kiitos!) sitä ja yhdistää näihin kysymyksiin myös oman huhtikuun luetut-listauksen.

Siitä se sitten lähti, tämä lukemisen ilo.

1.Mikä on ensimmäinen kirja, jonka muistat lukeneesi?

Istuin portailla isän työmaalla ja odottelin, että hän saa työt tehtyä. Minulla oli kotoa mukana oma kirja ja jotain leluja. En ollut vielä koulussa ja en osannut lukea. Siinäpä odotellessani portailla tavasin itsekseni ja lopulta piti mennä keskeyttämään isän työt ja lukea hänelle ääneen Disneyn Pepi-kirja. Siitä se sitten lähti, tämä lukemisen ilo.

2. Mitä luet juuri nyt?

Kate Eberlen Sinä vain (Gummerus,2021). Kirjassa kaksi nuorta Alf ja Letty ovat tulleet kumpikin tahoillaan Italiaan. He tapaavat toisensa kielikurssilla ja molemmilla on omat kohtalonsa, äitisuhteensa kannettavanaan sekä syynsä olla Italiassa juuri tuolloin.

Tarina on herkkä, viipyilevä, tunnusteleva ja yhtä aikaa hauras. Tekee mieli ahmia kirja kerralla, mutta toisaalta ei uskalla kääntää sivua ettei hauras rakkaustarina menisi rikki. Joka sivulla odottaa parasta, mutta samalla pelkää pahinta. Sydämentykytyksiä ja romantiikkaa viimeisille sivuille saakka. Ihana surun sävyttämä, mutta toiveikas rakkaustarina.

En uskalla kääntää sivua ettei hauras rakkaustarina menisi rikki ♥

3. Minkä kirjan luet seuraavaksi?

Toivoisin, että Seppo Jokisen uusimman Siipirikkoiset. Kirjaston lainausjonossa ollaan ja meillä on täällä suht nopea kierto uutuuksissa. Mutta, jos ei se vielä ole noudettavissa, niin Vera Valan Aprikoosiyöt lähtee sitten lukuun.

4. Luetko yhtä kirjaa kerrallaan vai onko useampi teos kesken?

Yksi kirja kerrallaan. Tosin voi olla yksi luettava kirja ja toinen äänikirjana kesken. Muuten pysyttelen yksi kerrallaan taktiikassa.

5. Pokkari vai kovakantinen?

Kovakantinen. Kannelliset eivät taitu, tekstikin on monesti suurempaa. Pysyy käsissä paremmin ja ryhdikkäämpi myös kirjahyllyssä.

6. Valitsetko kirjan kannen perusteella?

Monesti valitsen tai ainakin kirjastossa kulkiessani kääntelen takakannen luettavaksi kannen perusteella. Jos kirjailija on tuttu, riittää pelkkä nimi kannessa valintaan.

7. Oletko koskaan kuulunut kirjakerhoon?

Pienenä kuuluin siihen Lasten kirjakerhoon, josta kuukausittain tuli maksua vastaan kirja. Sieltä se Pepi-kirjakin tuli minulle ja on tallessa edelleen.

8. Huono tarina hyvin kirjoitettuna vai hyvä tarina huonosti kirjoitettuna?

Öh. Ei kumpikaan. Maailma on täynnä mahtavia lukukokemuksia. Kirjan kesken jättäminen on vaikeaa, mutta koitan ajatella että voin hyvin jättää kesken jos tökkii, ja siirtyä suoraan johonkin huikeaan tarinaan, joka on kirjoitettu hyvin.

9. Oletko koskaan ollut ihastunut kirjan henkilöön? Keneen?

No empä kai. Neiti etsivää kyllä ihailin.

10. Onko lukukokemus pilalla, jos saat vahingossa tietää loppuratkaisun?

No ei. Joskus joku dekkari on niin jännä, että on ollut pakko selata vähän eteenpäin ku ei kestä jännitystä saati pysty nukkumaan, ja silti luen kirjan loppuun yksityiskohtien vuoksi.

Huhtikuun kirjoja; luettuja 2, kuunneltuja 4.

Luetut;

Michelle Obama Minun tarinani (Otava, 2018). Tämä on ollut lukulistalla ilmestymisestään saakka, ensimmäisen kerran kaveri suositteli kun oli kuunnellut äänikirjana. Oon tän kaks kertaa varannu kirjastosta, mutta kirja on ollut niin suosittu että laina-aika on ollut  tosi lyhyt ja en oo edes kansia ehtinyt avata. Sitten bongasin ennen joulua marketin alelaarista tämän parilla eurolla ja nyt se pääsi vihdoin lukuun. Kannatti.

Mielenkiintoinen katsaus Yhdysvaltain Ensimmäisen naisen, ensimmäisen mustan naisen elämään lapsuudesta nykyhetkeen. Tietenkin tarinassa isossa osassa on Barackin presidentinvaalit ja kampanjat. Paljon mielenkiintoista tietoa Valkoisesta talosta ja Yhdysvaltain politiikasta ja hyvinvointi elämästä. Välillä asiat tuntuu käsittämättömiltä, välillä kirjassa on asioita jotka ovat raadollista luettavaa kuten kouluampumiset. Herättää monia pohdintoja, kirjasta onkin riittänyt kahvipöytään keskusteltavaa ja monen monta asiaa on pitänyt googlettaa tai katsoa youtubesta. Puhutteleva, olisi ollut monta kysymystä esittää Michellellekkin. Tätä luin aika kauan, koska jäin miettimään ja pohtimaan monia yhteiskunnallisia vääryyksiä.

Hyvä kirja kerrassaan!

Kate Eberlen Sinä vain (Gummerus, 2021), lue yltä arvio.

Kunnellut;

Saara Turunen Järjettömiä asioita (Tammi). Kirjailijan oman äänen omaava romantosoimaton rakkaustarina kahden maan välillä. Epävarmuutta, valintoja, elämää, arkea. Tämä oli hieman nihkeä, mutta kuuntelin kuitenkin loppuun saakka. Tämä valikoitui kirjailijan edellisen kirjan perusteella kuunteluun.

Jill Mansell Kaikki alkoi salaisuudesta (Bazar) Lainey ja Kit ovat töitä vailla ja he pestautuvat perheeseen avuksi, jossa riittää monen moista käännettä. Rakkautta tietenkin, salaisuuksia sekä väärinkäsityksiä tottakai. Välillä tuntui, että henkilöhahmoja on mielestäni vähän liikaa ja välillä täytyy palata takaisin kirjassa ja tarkistaa kuka tää nyt oli täällä treffeillä tai kaupassa.

Elina Viinamäki Vaimoni -ja muita henkilökohtaisia asioita (Atena). Kiva välipala, mustaa huumoria joka kyllä osui mulle. Mitäpä tekisit, jos lähikaupan kauppias pitäisi ostoksistasi kirjaa ja johdattelisi sua terveellisyyden poluille?

Robert Sutton Työpaikan kusipäät -selviytyjän opas, nimensä mukainen opas työelämän kiusaajien kanssa selviytymiseen. Jonkin verran tylsää toistoa, mutta paljon asiaakin esimerkein.

Jäi kesken; Jenny Colgan Auringonsäteitä ja vuoroveden vaiheita, mikähän tässä tökki. En ole ennen tämän kirjailijan kirjoihin tutustunut. Onko jollain muulla tökännyt tämä?

Aurinkoa sinun toukokuuhusi ♥

kulttuuri kirjat rakkaus suosittelen
Kommentit (6)
 1. Jenny Colgan ei saa tuulta siipien alta mullakaan, olen yrittänyt häneltä lukea sekä tuota Auringonsäteitä… ja Majakanvaloa…
  Tökkii pahasti jopa uniäänikirjana.

  1. Kiitos kommentista. Colganin saakin nyt unohtaa, jes! Kohti parempia lukukokemuksia.

 2. Moi! Kiva postaus. Hyvä idea!
  Mulla luvussa nyt Sofia Pekkarisen Luna 2.0. Ihan kiva ja kevyt sekä mukaansa tempaavia välipala. Nappasin välipala-käsitteen sinulta. Se oli just hyvä käsite tällaisille kirjoille 😊

  Tulet ihastumaan Vera Valaan. Tahdon ainakin uskoa niin.

  Minna

  1. Luin juuri Vera Valan loppuun – en tiedä onko syynä kuun kierto vai muuten vain tympeä mielentila, mutta vaikka Vala kirjoittaa oikein sujuvasti, minua perusvireeltään lässy tarina (juu oli kyllä draamaa ja laskelmoidun koskettavia kohtauksia) ärsytti suunnattomasti 😀

   Italiaan tuli kyllä ikävä <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *