Luukku 5, 3x kirja-arvio

Johanna Hulkon Vähäisiä tyyppivikoja jätti lukijansa vähän kylmäksi. Juoni oli hieman ennalta arvattava ja luin kyllä koko kirjan urhoollisesti loppuun, mutta jotenkin sitä loppua vain odotti. Ehkä Saabit olivat minulle liikaa tai en ollut kohderyhmää, jospa tämä olisi saabisteille ja miehille purevampi lukuelämys.

Kirja kertoo perheenisästä Mikasta ja hänen autoistaan, heillä on ollut aina Saab joissa on vähäisiä tyyppivikoja. Nyt tarvitaan perheeseen kolmas Saab, mikä kaikki voi mennä pieleen? Kaikki. Mika ei oikeasti edes ymmärrä autoista paljon mitään, mutta Saab on aina Saab.

Julkaisija; Atena 2020, 207 sivua.

Liane Moriartyn Sulje silmäsi ja laske kymmeneen alkuperäisteos on julkaistu jo vuonna 2011. Suomennettuna ilmestyneitä Moriartyn aiempia kirjoja ovat Hyvä aviomies, Mustat valkeat valheet, Nainen joka unohti, Tavalliset pikku pihajuhlat ja Yhdeksän hyvää,kymmenen kaunista. Olen lukenut nämä kaikki aiemmat, joten kirjan päätyminen lukulistalleni johtui tutusta kirjailijasta ja taatusta laadusta.

Moriartyn kirjat ovat rakkaustarinoita, pienellä psykologisella hulluuden koukulla tavalla tai toisella. Ja tämä psykologinen koukku lienee suosion syy kaikkien rakkaustarinoiden keskellä.

Hypoterapeuttina toimiva Ellen tapaa vihdoin kunnon miehen, joka myös on rakastunut Elleniin. Miehellä on stalkkeri, hänen entinen tyttöystävänsä. Elleniä tämä kiehtoo valtavasti ja haluaisi kovasti tavata naisen ja kuulla hänen motiiveistaan stalkata exäänsä. Mutta, Ellen ei vielä tiedä että onkin jo tavannut hänet.

Kolmiodraama, joka pitää otteessaan ja huumoriakin löytyy sekä rakkautta, tietenkin.

Julkaisija; WSOY 2020, 471 sivua

Amanda Vaara (Niina Hakalahti)on kirjoittanut Majatalo Villa Venla-sarjaan 4. osan, Sopivassa suhteessa. 

Majatalon emäntä Venla jatkaa yrityksensä pyörittämistä ja kolmen lapsen perhearkeaan Villa Venlassa jo aiempien osien tuttujen kuvioiden mukaan, mukana myös tutut naspurit ja ex-miehet. Venlan äiti kuolee äkillisesti ja siitä alkavat yllätykset toisensa perään ikävät ja mukavat sopivassa suhteessa. Muuttoja on luvassa suuntaan jos toiseenkin, mukana häärii miesystävä Petri, mutta miksi jotain puuttuu?

Kirja tarjoaa iloa ja surua. Kevyt, nopea lukuinen, viihdyttävä ja kiva välipalakirja, mutta suosittelen tutustumaan sarjan aiempiin osiin, niin saat kirjasta kaiken irti. Kirjan loppu lupaa myös lisää jatkoa tälle sarjalle.

Julkaisija; Karisto 2020, 225 sivua.

P.s. Vaaran ja Moriartyn edelliset julkaisut on vuosi sitten luettu blogissani ja ne löydät tästä ja tästä.

kulttuuri parisuhde kirjat rakkaus
Kommentit (1)
  1. Lokakuun kirjat 🍁 – Villasukka | Lily
    1.11.2021, 18:20

    […] Luukku 5, 3x kirja-arvio […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *