Mielenrauhaa puikoilta

Elämän hektisyys. Työelämän haasteet. Korona. Enemmän aikaa kotona. Rentoutuminen. Nämä kaikki ovat hyviä syitä kaivata rentouttavaa käsillä tekemistä. Ja eihän siihen edes syytä tarvita. Jokaisella on omat tapansa saada kädet töihin ja mieli rennoksi.

Monesta lähteestä kuuluu nyt, että kaikki neuloo enemmän kuin koskaan. Tiettyjen lankojen osalta kaupan hyllyt ovat tyhjentyneet kokonaan. Elämä heitti eteen korona-haasteen ja nyt ollaan sitten kotona koko ajan. Kivaa tekemistä käsille tarvitaan, teatterin, keikkojen, museoiden, kahviloiden, shoppailujen, salin ja elokuvissa käynnin yms. tilalle. Ja kivaahan se on, se neulominen.

Miten ihanaa on antaa lahjaksi itsetehdyt villasukat tai lapaset. Muistatko vielä mun neuloosin alkutarinan joulukuun alussa joulukalenterissa. Voit lukea sen tästä.

Syksyn neuloosin jälkeen sukkia ja lapasia on tipahdellut puikoilta ennätystahtia. Kaikkia ei ehdi edes käyttää ja lahjaksikin on mennyt jo monet. Joulupukki toi pyöröpuikot, kyllä aikani mietin kuinka niitä käytetään. No nyt on niiltäkin tipahtanut yksi pipo. Toiseen pipoon ostin jo langatkin, oikein ensimmäistä kertaa merinovillaa perinteisen seitsemänveljeksen sijaan.

Pipon ohje pingviini ullakolla blogista ♥

Sitten satuin television ääreen, Strömsöä katsomaan. Villapaita. Oisko musta siihen? Samalla televisiota katsellessa päättelin viimeisintä pipoa. Nyt kaikki puikot ovat tyhjänä ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen. Pipo vai villapaita? Kevättä kohti ei lapasia ja sukkia ainakaan, pipojakaan ei kohta enää tarvi(toivottavasti). Mitäpä tuo haittaa vaikka villapaitaa tekisin vielä juhannuksenakin. Puikkojahan on monia ja kyllästyttäessä voin niillä tehdä välillä muuta.

Huomaatteko kuinka vakuuttelen, että kyllä musta siihen on?

Korona on vaatinut veronsa. Kotona on päässyt hyvin mökkiytymään. Elämä on ollut kohta vuoden kotona-töihin-kerran viikossa kauppareissu- meininkiä. Ei muuta. Miltähän se tuntuisi istua kahvilaan tilata kuppi kuumaa ja leivos. Entä kuulla joku bändi livenä, nähdä teatteria. Mennä ostoskeskukseen sovittamaan ja hipeltämään vaatteita? Ehkäpä näitäkin asioita tulevaisuudessa voidaan tehdä turvallisesti, mutta nyt voi ainakin neuloa sitä odotellessa.

Myös haasteet työelämässä helpottuvat omalta osalta luonnossa liikkuen ja käsillä tehden. Käsistä syntyy tauluja, kakkuja, sukkia, huonekaluja, valokuvia, tekstiä.. kaikkea ja se luo vastapainoa työelämälle. Terapiaa mielelle.

Nautitko sinä käsillä tekemisestä? Mikä on sinun tapa rentoutua ja unohtaa murheet?

Neulominen on nyt niin kivaa, joten se vie lukemiselta aikaa joka on myös niin ihanaa. Olen alkanut harkita jopa äänikirjoja, jotta voin yhdistää nämä lempipuuhani. Mitenhän käy perinteisten kirjojen suosian, joka ei ole äänikirjoja vielä koskaan kuunnellut?

Mutta vilkaiskaapa näitä Novitan lankakartan kevät/kesä 2021 sävyjä tästä. Mulle ainakin tuo nipsu, kataja, turve, pihlaja, tähkä, heinä, pujo, kaura, naava.. ja mitä vielä. Ja huippu tuo uusi kaksoset lanka, sukat kuin itsestään.

Tervetuloa helmikuu! Ja huomenna on jo perjantai 🌞

koti diy trendit oma-elama
Kommentit (2)
 1. Aivan huippua, että löysin blogisi !
  Aito kirja voittaa ❤
  Aivan ihanaa, kun voi yhdistää lempipuuhat tai piristää arkitouhuja kirjaa kuunnellen.
  Minuun ei ole ”koronaneuloosi” iskenyt, vaikka muutamat vauvan villasukat marraskuussa tein… ehkä aikaa pitäisi olla vielä vähän enemmän.
  Itsellä rentoutumiseen toimii parhaiten musiikin kuuntelu ja lukeminen.

  1. Tervetuloa blogin lukijaksi ♥ Musta tuntuu, etten löydä nykyään mitään kivaa kuuntelemista musiikin saralla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *