Kolme oikeasti hauskaa polttarileikkiä

Kuten kerroin edellisessä postauksessa, pari viikkoa sitten pidettiin polttarit mun hyvälle ystävälle. Nyt häätkin ovat jo takanapäin, mutta kerron vielä vähän siitä, millaista ohjelmaa mä kehittelin polttareille. Ehkä voisin kirjoittaa häistäkin vielä jotain, esim. siitä miten vedin kenkäleikin tai millaisella kaavalla kirjoitin mun puheen?

Suurista suunnitelmista huolimatta en taaskaan, tapani mukaan saanut polttarileikkejä kehiteltyä hyvissä ajoin, vaan niiden järkkäily jäi edelliselle illalle. Kun aloin googlettaa sopivia ohjelmanumeroita, ärsyynnyin nopeasti ja soitin äidille epätoivopuhelun, koska kaikki leikit olivat musta ihan typeriä.

(Esim. ”Oletko hyvä vaimo -testi: silitä paitoja ja vaihda nukelle vaippa!” tai ”Tunnista miehesi bokserit silmät sidottuina!”)

Äitikin kyseli, että miltä vuosisadalta tuollaiset kilpailut oikein ovat. Päätin siis, että mun täytyy ottaa käyttöön kaikki ne taidot, joita olen oppinut pedagogisissa opinnoissa ja soveltaa niitä tähän tilanteeseen, eli keksiä leikit itse. Loppujen lopuksi sain suunniteltua oikein mukavia tehtäviä, ja sekä morsian että polttarivieraat tykkäsivät niistä.

Kaikki näistä toteutettiin brunssin aikana, joka kesti pari tuntia.

Tutustuminen – muistopiirrokset

Alussa on hyvä olla jokin tutustumisleikki, jotta loppupäivästä tulee rennompi, vaikka polttareita olisikin suunniteltu yhdessä. Tässä kannattaa hyödyntää sitä, mikä varmasti yhdistää kaikkia osallistujia: jokainen tuntee ainakin morsiamen.

Tehtävä: Jokainen piirtää pienelle lapulle kuvan jostain yhteisestä muistosta morsiamen kanssa. Laput sekoitetaan ja morsian arvaa, mikä on kenenkin piirros. Samalla voidaan muistella näitä hetkiä yhdessä.

Miten leikki onnistui? Mä mietin ensin, olisiko tämä liian helppo tehtävä, mutta itse asiassa se oli juuri sopivan vaikea. Oli myös hauska huomata, että osa oli piirtänyt omaan lappuunsa kuvan melkein samasta muistosta.

Muita ideoita: Leikkiä voisi varioida myös niin, että tehtävänä olisi piirtää kuva jostain tarkemmin määritellystä tilanteesta. Esim. missä tapasit morsiamen ensimmäisen kerran, mikä on hulluin muistosi morsiamen kanssa, missä tilanteessa morsiamen parhaat luonteenpiirteet ovat kaikkein kauneimmin tulleet esiin…

Eväitä avioliittoon

Halusin sisällyttää ohjelmaan jonkin avioliittoon liittyvän leikin, mutta en mitään sellaista, jossa naimisiinmeno näyttäytyy jonain elämän suurimpana tavoitteena, johon pääsee vain sukupuolirooleja korostavia tehtäviä suorittamalla.

Tehtävä: Leikin järjestäjä valitsee etukäteen 10 – 20 esinettä (osallistujien määrän mukaan). Jokainen ottaa yhden esineen. Tehtävänä on myydä esine morsiamelle, joka haluaa tietysti ostaa sellaisen tavaran, josta hänelle on eniten hyötyä tulevassa avioliitossaan. Kaikkien myyntipuheet kuunnellaan, minkä jälkeen morsian valitsee voittajan, joka saa pienen palkinnon.

Miten leikki onnistui? Otin kotoa sattumanvaraisia, pieniä esineitä, esim. soittorasian, vyön, joulukoristeen, yliviivaustussin, valkoisen hanskan… Mitä oudompi esine, sitä parempi! Ei siis kannata valita suoraan naikkariin liittyviä tavaroita, kuten seksileluja. Kaikilla oli tosi luovia hauskoja mainospuheita, ja voittajan puhe oli suorastaan kaunis.

Muita ideoita: Tutustumisleikin voi toteuttaa myös niin, että jokainen tuo mukanaan jonkin itseään kuvaavan esineen tai valokuvan. Näitä tavaroita/kuvia voi käyttää myös tässä myyntipuheleikissä.

Ystäväkirja ja muistolaput

Viimeiseen tehtävään meni kaikkein eniten aikaa, joten aloitettiin sen tekeminen hyvissä ajoin. Mä ajattelin, että olisi kiva jos kaikille jäisi polttaripäivästä jokin konkreettinen muisto, joten suunnittelin yhteisen ystäväkirjan.

Tehtävä: Jokainen polttarivieras saa täytettäväkseen lapun, joka muistuttaa lapsuuden ystäväkirjoja. Tämä olisi ollut kiva tehdä koneella, mutta koska en ehtinyt kirjastoon tulostamaan, kirjoitin A5-kokoisille papereille käsin tällaisia asioita:

Nimeni on _____________________

Olen __-vuotias.

Isona minusta tulee _____________

Harrastan ______________________

Morsiamesta [nimi] tulee ______________ , __________________ ja ___________________ puoliso.

Avioliittoneuvoni morsiamelle [nimi]:

___________________________________________________________________________________

Täytettiin nämä laput ja leikattiin ja liimattiin lehdistä kivoja kuvia, joilla koristeltiin oma sivu. Lopuksi kaikki sivut nidottiin yhteen ystäväkirjaksi.

Samaan aikaan kun askartelimme tätä, morsian täytti omia lappuja, joissa oli tällaisia kohtia:

Moi [nimi] !

Parasta sinussa on: _____________________________________

Lopputervehdys: _______________________________________

Miten leikki onnistui? Tästä tykättiin tosi paljon! Kaikki paneutuivat sivujen täyttämiseen ja koristelemiseen huolella ja musta oli liikuttavaa, miten kauniita asioita esim. avioliittoneuvojen kohdalle kirjoitettiin. Morsian jakoi omat lappunsa meille illallisen aikana, ja laitoimme samalla ystäväkirjan kiertämään pöydässä, minkä jälkeen morsian sai sen itselleen.

Muita ideoita: Pienellä taitto-ohjelman hyödyntämisellä ystäväkirjasta saisi ihan superhienon, ja koneella kirjoittaessa siihen voisi myös mahduttaa enemmän kysymyksiä. Morsiamen täyttämät laput voisi kehystää kartongilla ja laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Kaikkia voisi myös pyytää etukäteen tuomaan oman lapsuuden koulukuvan, jonka voisi liimata omalle sivulle.

* * *

Kirjoitin viimeksikin tästä, mutta sanon sen uudestaan: Musta polttareissa ei ollut parasta kaikki se, mihin syydettiin rahaa, vaan se että vietettiin aikaa yhdessä ja juhlittiin ystävyyttä ihan yhtä paljon kuin naimisiinmenoa. Luultavasti siksi se ystäväkirjan tekeminen onnistui yli odotusten, ja kaikki vaikuttivat aidosti pitävän mun suunnittelemasta ohjelmasta.

Kukaan (esim. minä) ei ärsyyntynyt tyhmistä seksistisistä leikeistä, ketään ei nolottanut tehdä näitä tehtäviä ja kaikilla oli kivaa.

Tässähän voisi järkätä toisetkin polttarit joskus!

<3 Maria

suhteet parisuhde tapahtumat-ja-juhlat ystavat-ja-perhe
Kommentit (2)
  1. Todella kivan kuuloisia polttarileikkejä!

    1. Kiitos, kiva kuulla! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *