Eväsretki: tattari-ruisletut ja punaisia viinimarjoja

Paistoin maanantaina tällaisia mitä kaapista löytyy -lettuja, joista tuli ihania! Otettiin lettuja, marjoja ja valkkaria evääksi ja mentiin Tervasaareen, jonka rinteitä aurinko lämmittää yöhön asti.

Lettuihin tuli tattarijauhoja, koska tykkään sen mausta ja se pitää taikinan hyvin koossa. Lisäksi käytin ruisjauhoja, mutta ne voi korvata tattarilla, jos haluaa kokonaan gluteenittomat räiskäleet.

Keksin myös villin idean käyttää pakkasessa yli puoli vuotta maanneita viinimarjoja: soseutin niitä taikinan joukkoon ja ripottelin valmiiden lettujen päälle. Mikä tahansa muukin marja käy, esim. mansikka voisi toimia tässä aika hyvin!

Nämä hieman tavallisia lettuja paksummat pannarit käyvät sekä jälkkäriksi että aamupalaksi. Aamiaisella niiden kanssa voisi syödä vaikka jugurttia, ja makeana herkkuna letut voisi kuorruttaa esim. Ainon uudella vegaanisella kaurajätskillä.

Vegaaniset viinimarjaletut

5 dl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
2 dl tattarijauhoja
2 dl ruisjauhoja
1/2 tl suolaa
3 rkl sokeria tai hunajaa
2 dl viinimarjoja
1 rkl rypsiöljyä + jonkin verran paistamiseen

  1. Vispaa jauhot, sokeri ja suola maidon sekaan.
  2. Soseuta viinimarjat sauvasekoittimella (seos voi jäädä vähän epätasaiseksi). Lisää marjat ja rypsiöljy taikinaan.
  3. Lämmitä pannulla öljyä tai margariinia ja paistele pieniä, kullanruskeita lettuja. Kääntää voit sitten, kun taikina on hetken aikaa kuplinut.
  4. Syö letut tuoreiden marjojen, hunajan/siirapin, kermavaahdon tai jätskin kanssa.

<3 Maria

Voisit tykätä myös:

Vegaanisia blinejä ja lisukkeita

Vegaaniset ja gluteenittomat punajuuriletut

Pähkinävoita ja hedelmiä: aamupala ja välipala

Seuraa INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA <3

koti vastuullisuus ruoka-ja-juoma terveys
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.