Porkkana-maapähkinävoikeitto
Viime viikon pähkinäteema oli ja meni, mutta palaan siihen vielä hetkeksi. Tein nimittäin niin älyttömän hyvänmakuista ja pehmeää porkkanasosekeittoa, etten malta olla jakamatta sen reseptiä. Tätä kun valmistaa itselleen, kuorii ja pilkkoo ensin vihannekset, keittää ne kypsiksi, soseuttaa ja sekoittaa joukkoon kerman ja maapähkinävoin ja nauttii kaiken sen pehmeän seoksen levittämästä lämmöstä vatsassa ja koko kehossa, voi todella tuntea pitävänsä itsestään huolta.
Lempeä porkkanapähkinäsosekeitto
1 kg porkkanoita
1 pkt kikherneitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl sileää maapähkinävoita
2 tl jauhettua chiliä
2 tl juustokuminaa
2 dl kaurakermaa
n. 1 l vettä
vähän öljyä
1. Kuori ja pilko porkkanat pylpyröiksi. Hienonna myös sipulit.
2. Kuumenna öljy ison kattilan pohjalla ja kuullota sipuleita hetki. Sekoita samalla joukkoon mausteet.
3. Lisää kattilaan porkkanat ja kaada niiden päälle vettä sen verran, että ne peittyvät (suunnilleen litran verran).
4. Keitä porkkanoita n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää tässä vaiheessa huuhdellut kikherneet.
5. Nosta kattila liedeltä ja surauta keitto soseeksi sauvasekoittimella.
6. Laita kattila takaisin liedelle, nosta vähän lämpöä ja lisää maapähkinävoi ja kaurakerma. Eikö näytäkin ihanalta, kun ne sekoittuvat ja muuttavat keiton sävyä?
Perjantaina syödään sitten jotain muuta kuin pähkinöitä. Ihanaa viikkoa, toivottavasti se kohtelee teitä hyvin!
<3 Maria
Jos tykkäät sosekeitoista, lue myös nämä: