Parhaat nyhtökaura-mustapapu-enchiladat

Parhaat vege-enchiladat
Nyhtökaura-mustapapu-tortillakääröt gratinoidaan uunissa.

Nämä herkulliset täytetyt tortillat, enchildat ovat perheemme lempiruoka tortillaperjantaisin! Tortillojen sisään on kääritty maukas nyhtökaura-mustapaputäyte ja enchildat kuorrutetaan juustolla ja cheddarkastikkeella ja gratinoidaan uunissa. Tätä herkkua on tarjottu myös vieraille hyvällä menestyksellä. Enchildat tarjotaan salsan, jalapenojen, ranskankerman ja salaatin kanssa. Jääkylmä meksikolainen olutkaan ei ole pahasta. Resepti on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, ehkä tässä on teidänkin uusi perjantaiherkku!

Nyhtökaura-mustapaputäytteiset tortillat

Ainekset (4 annosta)

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulin kynsiä
2 rkl
Öljyä
1 pkt
(Tomaattista) nyhtökauraa
1 tlk
Tomaattimurskaa
1 tlk
Mustapapuja
1 pss
Taco-maustetta
150 g
Ranskankermaa
1 pkt
(Isoja) tortilloja
2,5 dl
Juustoraastetta
2 dl
Tex Mex Juustokastiketta
Koristeluun
1 rs
Miniluumutomaatteja
1 kpl
Punasipuli
0,5 kpl
Lime
Tuoretta korianteria
Tarjoiluun
Salsaa, jalapenoja, ranskankermaa ja salaattia

Tee näin:

Kuullota pannulla sipuleita öljyssä.Lisää nyhtökaura ja paistele kunnes nyhtökaura saa hieman väriä. Lisää tomaattimurska, valutetut mustapavut, ranskankerma ja taco-mauste. Anna porista viitisen minuuttia.

Täytä tortillat nyhtökaura-mustapaputäytteellä ja kääri rullalle. Laita kääröt tiiviisti matalaan uunivuokaan. Sekoita juustoraaste ja juustokastike sekaisin. Levitä tortillarullien päälle. Gratinoi 225˚c uunissa noin 10 minuuttia, kunnes tortillat saavat hieman väriä. Koristele kirsikkatomaateilla, viipaloidulla punasipulilla, limelohkoilla ja korianterilla.

Tarjoile enchildat salsan, jalapenojen, ranskankerman ja salaatin kanssa.

Koti Ruoka ja juoma

Munakoiso-linssibolognese

Täyteläinen linssibolognese on täydellistä kylmän (ja harmaan) talvipäivän ruokaa. Linssit tuovat kastikkeeseen ruokaisuutta ja makua. Munakoiso täydentää tomaattisen kastikkeen vastustamattoma herkulliseksi. Jos et löydä kaupastasi ruskeita linssejä, voit toki käyttää muunkin värisiä. Maukas bolognese tarjotaan spagetin, parmesaanin ja basillikan kera. Myös lasillinen punaviiniä sopii kylkeen mainiosti. Tämän bolognesen jälkeen et enää muita reseptejä kaipaa!

Linssibolognese munakoisolla

Ainekset (3 annosta)

1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulin kynsiä
3 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Munakoiso (pieni)
1 tlk
Paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
2 rkl
Tomaattipyrettä
1 kpl
Kasvisfondi
1 tl
Kuivattua oreganoa
Rouhittua mustapippuria
Chilimaustetta
0,3 tl
Suolaa
0,5 rkl
(Ruoko)sokeria
1 tlk
Ruskeita linssejä
Tuoretta basillikaa
Spaghettia
(Vegaanista) parmesaania ja tuoretta basillikaa (tarjoiluun)

Tee näin:

Hienonna sipulit ja kuullota oliiviöljyssä padassa. Leikkaa munakoiso kuutioiksi ja lisää sipuleiden joukkoon. Paistele sekoittaen, kunnes munakoiso on saanut hieman väriä.

Lisää paseerattu tomaatti, huuhtele tölkki tilkalla vettä ja lisää pataan. Lisää joukkoon tomaattipyre, kasvisfondi, mausteet ja sokeri. Hauduta n.15-20 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmenneet.

Lisää valutetut linssit ja hienonnettua basilikaa. Kiehauta vielä muutama minuutti.

Herkuttele munakoiso-linssibolognese spagetin, parmesaanin ja tuoreen basilikan kera.

Koti Ruoka ja juoma