Munakoiso-linssibolognese

Täyteläinen linssibolognese on täydellistä kylmän (ja harmaan) talvipäivän ruokaa. Linssit tuovat kastikkeeseen ruokaisuutta ja makua. Munakoiso täydentää tomaattisen kastikkeen vastustamattoma herkulliseksi. Jos et löydä kaupastasi ruskeita linssejä, voit toki käyttää muunkin värisiä. Maukas bolognese tarjotaan spagetin, parmesaanin ja basillikan kera. Myös lasillinen punaviiniä sopii kylkeen mainiosti. Tämän bolognesen jälkeen et enää muita reseptejä kaipaa!

Linssibolognese munakoisolla

Ainekset (3 annosta)

1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulin kynsiä
3 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Munakoiso (pieni)
1 tlk
Paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
2 rkl
Tomaattipyrettä
1 kpl
Kasvisfondi
1 tl
Kuivattua oreganoa
Rouhittua mustapippuria
Chilimaustetta
0,3 tl
Suolaa
0,5 rkl
(Ruoko)sokeria
1 tlk
Ruskeita linssejä
Tuoretta basillikaa
Spaghettia
(Vegaanista) parmesaania ja tuoretta basillikaa (tarjoiluun)

Tee näin:

Hienonna sipulit ja kuullota oliiviöljyssä padassa. Leikkaa munakoiso kuutioiksi ja lisää sipuleiden joukkoon. Paistele sekoittaen, kunnes munakoiso on saanut hieman väriä.

Lisää paseerattu tomaatti, huuhtele tölkki tilkalla vettä ja lisää pataan. Lisää joukkoon tomaattipyre, kasvisfondi, mausteet ja sokeri. Hauduta n.15-20 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmenneet.

Lisää valutetut linssit ja hienonnettua basilikaa. Kiehauta vielä muutama minuutti.

Herkuttele munakoiso-linssibolognese spagetin, parmesaanin ja tuoreen basilikan kera.

Kommentit (1)
  1. Linssibolognese | Uutiset Areena
    1.4.2020, 03:49

    […] Munakoiso-linssibolognese – Vispilänkauppaa | Lily – Täyteläinen linssibolognese on täydellistä kylmän (ja harmaan) talvipäivän ruokaa. Linssit tuovat kastikkeeseen ruokaisuutta ja makua. Munakoiso täydentää tomaattisen kastikkeen vastustamattoma herkulliseksi. Jos et löydä kaupastasi ruskeita linssejä, voit toki käyttää muunkin värisiä. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *