Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat on helppo tehdä myös vegaanisena.
Maukkaat uunipaprikat kätkevät sisäänsä mehevän kasvistäytteen.

Täytetyt paprikat ovat oikea retroruoka. Kannattaa kokeilla, ne ovat todella maukas ja ihanan värikäs uuniruoka, joka maistuu myös lapsille. Paprikat voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä, ja kypsentää uunissa ennen tarjoilua. Täytteitä voi vaihdella riippuen siitä, mitä kaapista löytyy. Juustoraasten sijasta voit murennella täytteen päälle vaikkapa fetaa. Kasvisten ja soijan/ nyhtiksen paistamiseen kannattaa hyödyntää aurinkokuivattujen tomaattien öljyä, se antaa ihanaa tomaattista makua. Tarjoile paprikoiden kanssa turkkilaista jogurttia ja salaattia.

Täytetyt paprikat

Ainekset (4 annosta)

4 kpl
Isoja paprikoita
1 pkt
Esikypsennettyä soijarouhetta (tai Nyhtökauraa / Härkistä)
2 rkl
Öljyä (aurinkokuivattujen tomaattien)
2 kpl
Sipulia
5 kpl
Valkosipulin kynsiä
2 rkl
Öljyä (aurinkokuivattujen tomaattien)
2 kpl
Porkkanaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Chilijauhetta
2 tl
Paprikajauhetta
2 tl
Yrttimaustetta
1 tl
Kanelia
1 dl
Puuroriisiä
400 g
Paseerattua tomaattia
1 dl
Vettä
2 tl
Ruokosokeria
Suolaa
10 kpl
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Tuoretta basillikaa
150 g
Juustoraastetta (voimakkaan makuista)
Turkkilaista jogurttia (tarjoiluun)
1 h 05 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 45 min

Tee näin:

Paista pannulla öljyssä soijarouhe ja siirrä sivuun odottamaan.

Kuullota  öljyssä hienonnetut sipulit ja kuutioidut porkkanat. Lisää mausteet sekä riisi ja paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.

Kastikkeen kypsyessä halkaise paprikat ja poista siemenet sekä valkoiset osat. Laita paprikanpuolikkaat uunivuokaan.

Kun riisit ovat melkein kypsiä, mausta kastike suolalla ja sokerilla ja sekoita mukaan suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit, hienonnettu basillika ja paistettu soijarouhe.

Täytä paprikat kastikkeella ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200˚c uunissa noin 30-35 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja   juusto saanut kaunista väriä. Anna paprikoiden jäähtyä hetki ennen nauttimista (jos maltat). Tarjoile turkkilasen jogurtin ja salaatin kanssa.

*VEGAANIVINKKI*

Vaihda juustoraaste vegaaniseen versioon.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *