Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat ovat oikea retroruoka. Kannattaa kokeilla, ne ovat todella maukas ja ihanan värikäs uuniruoka, joka maistuu myös lapsille. Paprikat voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä, ja kypsentää uunissa ennen tarjoilua. Täytteitä voi vaihdella riippuen siitä, mitä kaapista löytyy. Juustoraasten sijasta voit murennella täytteen päälle vaikkapa fetaa. Kasvisten ja soijan/ nyhtiksen paistamiseen kannattaa hyödyntää aurinkokuivattujen tomaattien öljyä, se antaa ihanaa tomaattista makua. Tarjoile paprikoiden kanssa turkkilaista jogurttia ja salaattia.
Täytetyt paprikat
Ainekset (4 annosta)
- 4 kpl
- Isoja paprikoita
- 1 pkt
- Esikypsennettyä soijarouhetta (tai Nyhtökauraa / Härkistä)
- 2 rkl
- Öljyä (aurinkokuivattujen tomaattien)
- 2 kpl
- Sipulia
- 5 kpl
- Valkosipulin kynsiä
- 2 rkl
- Öljyä (aurinkokuivattujen tomaattien)
- 2 kpl
- Porkkanaa
- 1 tl
- Rouhittua mustapippuria
- 1 tl
- Chilijauhetta
- 2 tl
- Paprikajauhetta
- 2 tl
- Yrttimaustetta
- 1 tl
- Kanelia
- 1 dl
- Puuroriisiä
- 400 g
- Paseerattua tomaattia
- 1 dl
- Vettä
- 2 tl
- Ruokosokeria
- Suolaa
- 10 kpl
- Aurinkokuivattuja tomaatteja
- Tuoretta basillikaa
- 150 g
- Juustoraastetta (voimakkaan makuista)
- Turkkilaista jogurttia (tarjoiluun)
Tee näin:
Paista pannulla öljyssä soijarouhe ja siirrä sivuun odottamaan.
Kuullota öljyssä hienonnetut sipulit ja kuutioidut porkkanat. Lisää mausteet sekä riisi ja paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.
Kastikkeen kypsyessä halkaise paprikat ja poista siemenet sekä valkoiset osat. Laita paprikanpuolikkaat uunivuokaan.
Kun riisit ovat melkein kypsiä, mausta kastike suolalla ja sokerilla ja sekoita mukaan suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit, hienonnettu basillika ja paistettu soijarouhe.
Täytä paprikat kastikkeella ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200˚c uunissa noin 30-35 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja juusto saanut kaunista väriä. Anna paprikoiden jäähtyä hetki ennen nauttimista (jos maltat). Tarjoile turkkilasen jogurtin ja salaatin kanssa.
*VEGAANIVINKKI*
Vaihda juustoraaste vegaaniseen versioon.