16 asiaa jotka opin kesällä 2016

visual diary

 

 

1. Kun mies vie sinut romanttiseen jokirantaravintolaan, jossa istutaan ulkona auringonlaskunäköalalla, yritä käyttäytyä. Kun huudahdat Ooo, suosikkiääneni maailmassa ja mies tarkentaa hymyillen että niin siis aaltojen ääni, sano vaan joo, äläkä tarkenna että tarkoitin siis viinipullon avaamisääntä PLOPPPP.

2. Kun laitat aurinkorasvaa, keskity vähän. Termi (toispuoleinen) alkkisrusketus tunnetaan myös täällä.

3. Et voi edelleenkään juoda kahvia yömyöhällä. Tai kun juot, kukaan ei jaksa keskustella kanssasi henkilökohtaisen elämäsi historiasta vuodelta 2005, kello viisi aamuyöllä. Eikä siitä kannata suuremmin loukkaantua. 

4. Perjantaiaamupäivisin ei kannata käydä kaupassa ja ostaa paljon vihersmoothieaineksia viikonloppua varten. Hukkaan menee.

5. Kun istut ikkunalaudalla (ikkuna auki), älä sano kissalle kisss kisss, koska juuri silloin joku komea mies kävelee ikkunasi ali.

6. Yhtä soittolistaa voi vahingossa kuunnella koko kesän.

7. Lissabonin yölämpötilat ovat kesäisin ihan yhtä suuri mysteeri kuin miehetkin. Välillä hullun kuumaa, välillä hiton kylmää ja koskaan ei voi tietää millaista ensi yönä.

 

 

8. Sinulla ei ole varaa ostaa Helsinki-Vantaan lentokentältä edes vesipulloa. (4,20€?!?) 

9. Lissabonin lentokenttä on niin lähellä keskustaa, että ehdit kotoa sinne, baggage dropin ja turvatarkastuksen läpi 36 minuutissa.

10. Ihminen tulee toimeen ilman imuria, mikroa, leivänpaahdinta, uunia ja vaatekaappia.

11. Kun portugalilainen tyttö alkaa seurustella, ei hän halua enää biitsillä arvostella muiden komeiden miesten ulkonäköä.

12. Jos joku asia tuntuu hyvältä, älä ylianalysoi. (Tietysti kirjoitin tän eka et jos joku aisa tuntuu hyvältä, öhöm). 

13. Vietettyäsi yli vuoden uudessa maassa, alat huomaamattasi kiroilla paikallisella kielellä. 

14. Kun on kolmekymmentäkahdeksan astetta lämmintä, ei pysty tekemään yhtään mitään.

15. Älä usko jokaista tarinaa, joissa portugalilaiset miehet pelastavat kissanpentuja.

16. Olet liian vanha käymään festareilla. 

 

----

 

Things I learned this summer:

I´m too old for festivals but my favorite sound is still the sound of a wine bottle being opened. 

Kommentit

NL (Ei varmistettu)

tämä nyt ei liity postaukseen, mutta mulle on tullut hirveä portugal-matkakuume tämän blogin takia ja joulukuussa ois hyvä aukko käydä reissussa opiskelun, työn ja kumppanin työn puolesta. toki ois kivempi käydä siellä, kun on aurinkoisempaa ja lämpimämpää muttakun millään ei malttais oottaa...mitä oot mieltä, kannattaako sinne tulla joulukuussa vai kannattaisko odottaa, josko joskus tulisi parempi ajankohta?

saarah
visual diary

Suomeen verrattuna täällä on joulukuussakin enemmän valoa ja lämpöä, mutta on mahis myös sateeseen ja kylmään viimaan (Atlantilta tuulee aina). Kevät (helmi-maaliskuusta alkaen) on taas sit tosi paljon Suomea edellä.

Mutta Lissabon on ihana mihin aikaan vuodesta tahansa :)

Viinin voimalla

Lempiääneni myös!!!

saarah
visual diary

Niin mahtava ääni :)

Kommentoi