6 luonnonkosmetiikka-suosikkia

visual diary

Päätin kolmisen vuotta sitten tietoisesti alkaa suuntautua luonnonkosmetiikan puolelle. En ole kosmetiikan heavy-user muutenkaan, mutta aina toisinaan kaikki näistä tuotteista elimistöön imeytyvä mietityttää. Ekaksi lopetin kymmenen vuotta kestäneen hiustenvärjäämiskierteen, sitten vaihdoin meikkuvoiteen mineraalimeikkiin. Seuraavaksi vaihtoon meni shampoot ja naamarasvat. Vikana naaman puhdistukseen käyttämäni puhdistusgeeli vaihtui apteekin perusvoiteeseen (mikä ei mitään luomua tosin ole) ja kappas:

Iho ja hiukset ovat paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin.

Käytän edelleen sekaisin luonnonkosmetiikkaa ja tavallista (esimerkiksi meikkipuolelta en ole kokeiluista huolimatta löytänyt hyvää luonnonkosmetiikkaripsaria tai huulipunaa ja meikkipohjatuotteetkin ovat usein jotenkin vaan väärän tuntoisia), mutta olen selvästi alkanut miettiä joka tuotteen kohdalla, olisikohan siitä luomuversiota saatavilla. Pari kertaa vuodessa käyn Tallinnan Kaubamajan kosmetiikkaosastolla hamstrausmatkalla, koska siellä tarjonta ja hinnat ovat paremmat kuin Suomessa. Suosittelen!

Tässä siis omat suosikkini luonnonkosmetiikan saralta:

Madaran shampoot. Ekat kokemukseni hippishampoista olivat huonoja: ei pese kunnolla, ei vaahtoa ja tuotetta menee suuret määrät. Madara ei vakuuttanut ihan ekalla kokeilulla, mutta tuotetta on sen jälkeen muutettu. Nykyisin toimii paremmin kuin mikään muu testaamani, luomu tai tavallinen.

Nämä kaksi ovat Tallinnan-tuliaisia: Cattierin keltasavinaamiota saa tosin onneksi vihdoin Suomestakin (samassa sarjassa on myös vihreä savinaamio ja shampoo, joka on myös ollut käytössä.) Naobayn kasvovesi on uusi tuttavuus, mutta tuntuu naamalla hyvältä.

Santen naamarasvasetti (päivä -ja yövoide) pelastivat talvi-ihon tänä vuonna. Ihana koostumus ja jotenkin miedon karkkimainen tuoksu. Pakkausdesignille voisi tehdä jotain (täällä yksi graafikkoehdokas!), mutta muuten oikein hyvä tuote pintakuivalle kolmekymppisiholle.

GamARden vartalovoide taas pelasti reissun -ja auringonoton jälkeisen kuivan ihon. Voide on superpaksua ja riittoisaa ja imeytyy tehokkaasti. Tuoksu on vähän luonnonkosmettiikkamainen, mutta muuten tämä tuubi jää vakkariksi hätätiloja varten.

18-in-one Dr Bronner´s Magic Soapia olen pyöritellyt käsissäni jokaisella ulkomaanvisiitillä American Apparelin kaupoissa. Tätäkin saa nykyisin Suomesta. Kahdeksastatoista käyttötarkoituksesta olen testannut vain muutamaa, mutta lattiat tällä ainakin puhdistuu. Plussaa ihanasta tuoksusta ja kauniista pakkauksesta.

(Tuotteet omin rahoin hankittuja, lukuunottamatta GamARden vartalovoidetta, jonka sain testiin Sugarilta.)

Luonnonkosmetiikkakokeilut jatkuvat, vinkkaa siis omat suosikkisi! Ja myös ne meikit.

-----

These are my favorite organic cosmetic products at the moment.

Kommentit

Tinni
Still Leben

hei kiva! sain paljon uusia vinkkejä. kiitos! nuo cattierin tuotteet on kyllä todella hyviä, ja edullisia!

saarah
visual diary

Kiva että tästä oli sulle apua :)

ilona a (Ei varmistettu)

Itse ainakin tykkään saksalaisen Benecosin huulipunista, jos et ole vielä kokeillut niin suosittelen :-)
Löytyy mm. perus Stockmannilta ja Sokoksista.
Huulivoiteiden -ja punien mukana myrkyt pääsee suoraa suun kautta elimistöön, ja ovatkin pahimmasta päästä mitä "normimeikkeihin" tulee!

saarah
visual diary

Täytyypä testata. kiitos vinkistä! Muistaakseni pari vuotta sitten testasin jotain Benecosin huulipunaa, mutta pitää ehkä antaa uusi mahdollisuus :)

Hanna Maria (Ei varmistettu) http://hannamariahh.blogspot.fi/

Käy ihmeessä tutustumassa Jolieen http://jolie.fi siellä osataan ja tiedetään! :) Omia suosikkejani meikkipuolelta on Zuiin tuotteet. Esim. juurikin huulipuna ja meikkivoide näin esimerkkinä.

saarah
visual diary

Kiitos vinkistä. Täytyypä tutustua tuohonkin merkkiin :) 

Kommentoi