6 suomidesignin suosikkiani

visual diary

365 days with Ida -blogin Ida haastoi mut kertomaan mitkä ovat suosikkimerkkejäni suomalaisen suunnittelun saralla.

Ah, lempiaihe ja samalla niin hankala! Meillä taitaa olla Idan kanssa myös aika samanlainen maku, olisin allekirjoittanut hänen listansa omanani ihan heti, mutta piti tehdä ihan oma. Mietin tätä monena aamuna työmatkalla

ja sitten vaan listasin:

Kauniste

Ruotsalaiset ovat monessa asiassa älyttömän hyviä, mut lälllällää, me ollaan parempia tekstiilisuunnittelussa. Marimekko, Saana&Olli ja muut mahtavat, kaikista näistä suurin suosikkini on kuitenkin Kauniste. Kauniita kankaita, kuoseja ja esineitä ja aina niin täydellisiä väriyhdistelmiä.

Minna Parikka

En omista yksiäkään Parikan kenkiä (mutta esim nuo alimmaiset voisin omistaa), mutta fanitan merkkiä silti. Näin homma pitääkin hoitaa: ei mitään pikkupiiperrystä vaan ammattimaista jälkeä ja törkeän hienot mallistokuvat.

Pop table

Nerokas pöytäkonsepti, jonka pöydän omistan itsekin. Pöytään saa väritä kaksi eri väristä pintaa ja sen saa käännettyä todella helposti. 2 in 1, täydellinen ihmiselle, joka muuten tietää tasan tarkkaan mitä haluaa, muttei osaa päättää väriä.

CTRL clothing

Suomessa tehdään uskottavan näköisiä skeittivaatteita, joiden lookbookitkin on ihan ulkkistasoa. Vaatteet eivät ole ehkä ominta tyyliäni, mutta fanitan kuitenkin. Mutta miten merkistä ei ole viimeaikoina kuulunut oikein mitään? Tai sitten olen vaan ollut laput silmillä.

Bond

Suunnittelutoimisto, joka tekee kansainvälisen tason graafista suunnittelua ja identiteettejä asiakkaille, jotka eivät varmasti aina ole helpoimmasta päästä.

Tuula Aikioniemi tattoos

Onko tatskat designia tai suunnittelua? No on ne. vedän kotiinpäin ja nostan listalle ystäväni, joka on niittänyt aika paljon mainetta tatuointimaailmassa viime vuosina. Enkä ihmettele.

-----

Kauniste -kuvat: Unto Rautio, tatskakuvat: Tuula Aikioniemi, muut merkkien sivuilta.

-----

These are my top 6 in Finnish design at the moment.

Kommentit

saarah
visual diary

Suosittelen kyllä ottamaan :) Itsellänikin on jatkuva tatskakuume, mutta en osaa vaan päättää mitä ottaisin!

iuliathea (Ei varmistettu) http://lifewithiulia.blogspot.com

I am a forever fan of Finnish design. So inspirational, simple, yet full of life. :) Also great idea for autumn redesigning of apartments! :D

Talking about autumn! I am kindly inviting you over my lifestyle blog, lots of healthy and fitness recipes as well as traditional ones! Please be welcome! :)

http://lifewithiulia.blogspot.com

Kommentoi