Asioita, joita vihaan Portugalissa

visual diary

 

Koska olen ylistänyt tätä maata ja kaupunkia niin paljon, tässä tasauslista

Asioita, joita vihaan Portugalissa:

 

 

- Jos tekee viikonloppusuunnitelmia vain portugalilaisten kanssa, kannattaa tehdä sinne väliin myös plan b ja c –suunnitelmat jonkun muun maalaistenkin kanssa. Ja ei, se että sataa vettä ei ole riittävä tekosyy perua aina kaikkea.

- En halua kaupasta aina kolmea kaksikymmentä senttiä pitkää kauppakuittia, joista yksi on normaali ja kaksi sitten jotain etukuponkeja ja alennusjuttuja, joita kukaan ei edes lue. Säästäkää paperia!

- Kuinka vaikeaa on tarjoilla kahvin lisäksi teetä ravintoloissa?

- KUINKA vaikeaa on saada HBO tähän maahan?!?!?

- Kuinka vaikeaa on muistaa tuoda vettä pöytään ravintolassa, kun sitä on erikseen pyytänyt jo kolme kertaa?

- Jos alkupalalautasen hinta on mainittu ruokalistassa, ei siitä voi veloittaa kaksinkertaista summaa siksi, että kaksi ihmistä syö sen.

- Koirankakkaan astuminen ei tuo onnea, se pilaa päivän.

- Kun yritän puhua portugalia kahvikioskissa, ei minulle saa toivottaa englanniksi Enjoy Lisbon.

- Miksi +13 yöllä tuntuu Suomen miinus viideltä?

 

 

- Kaikkea ei voi kääntää google translatorilla, esimerkiksi graduohjeita. Tai voi, mutta siinä ei pitäisi mennä neljää kuukautta.

- Home ei ole normaali asia asunnossa.

- Postikortin toiselle puolelle Eurooppaa pitäisi ehtiä puolessatoista viikossa.

- En kirjoita omaa nimeäni väärin. Saarassa on kaksi a:ta.

- On muitakin syitä muuttaa ulkomaille kuin rakastuminen.

- Jos jokin asia jää tulliin, ei siitä pitäisi joutua maksamaan enempää kuin tuotteen arvo on.

- Bacalhau ilman mausteita EI MAISTU MILTÄÄN. Teidän ruokakulttuurinne ei muutenkaan ole erityisen ihmeellinen: kalaa ja perunaa syödään ihan meillä Suomessakin.

- Vaikka olen kotoisin ”rikkaasta maasta”, ei minulla ole varaa maksaa juurikaan enempää vuokraa kuin muillakaan opiskelijoilla. Senkin ahneet vuokraisännät!

- Puoli kahdeltatoista pitäisi olla jo tarjolla lounasta, eikä epämääräistä joo, joskus tunnin päästä se saattaa olla valmista. (Ja sitten kokki menee puoleksi tunniksi ulos tupakan ja kahvin kanssa hengailemaan).

- Angry birds ei ole kotoisin Amerikasta. Turha väittää!

- Kadulle syljeskely! Aikuiset ihmiset? Oikeesti?!

 

----

 

Oho, tästä listasta tuli puolet pidempi kun olin suunnitellut. Nälkä kasvaa syödessä, eikun raivo listatessa. 

 

----

 

Few things I hate about this country. I´ll be wise and not translate them. 

 

Kommentit

Annamr (Ei varmistettu)

"Enjoy Lisbon" on pahin!!

saarah
visual diary

NIIN ON! Hyväähän ne tarkoittaa, mut tolla kommentilla saa multa aina aika pahaa silmää takas :D

Saba (Ei varmistettu)

"Enjoy Lisbon" saa myös mut raivon partaalle!

saarah
visual diary

Mutisen usein suomeksi että no nauttisin enemmän ilman tätä kehoitusta :D :D 

Räyhälä
Räyhälä

"Puoli kahdeltatoista pitäisi olla jo tarjolla lounasta, eikä epämääräistä joo, joskus tunnin päästä se saattaa olla valmista. (Ja sitten kokki menee puoleksi tunniksi ulos tupakan ja kahvin kanssa hengailemaan)"

Hahaaaaa! Lissabon on ihana, mutta taannoisella matkallani alkoi toden teolla kyrsiä joidenkin ravintoloiden palvelukulttuuri. Ymmärrän, että paikallisilla on ehkä aikaa hengailla tunteja jossakin ravintolassa, mutta turistina sitä haluaisi tehdä muutakin kun odotella 45 minuuttia sitä, että saa kysyessään tilauksensa perään kuulla uunin olevan rikki, ja että ruokaa ei voidakaan tehdä. Suomalaishermoni olivat todella koetuksella :D

 

saarah
visual diary

Hahahaaa, joo suomalaishermot on toisinaan koetuksella! Ja sit se et jos kysytään et otatko vielä jotain ja vastaus on ei kiitos, suomalaisena sitä olettaa et sit tuodaan lasku. Mut ei, ei oo mitään kiirettä häätää asiakkaita ravintolasta (mikä sinänsä on tietty kivaa), mut joskus vaan menee hermot et sit sitä laskua saa vielä kysellä erikseen ja odottaa vaikka kuinka kauan :D

evaaa (Ei varmistettu)

Haha, nää on kyllä niin totta! Portugalilainen ruokakulttuuri on kyllä vähän erikoista, vieläkään en voi esimerkiksi ymmärtää sitä että sipsejä syödään pääruuan kanssa niinkuin täällä perunaa tai muuta lisäkettä. :'D Eivätkä ne jälkiruuatkaan mitään kovin herkullisia olleet, päällimmäisenä ehkä jäänyt mieleen pão de ló; kuka oikeasti nauttii syödä keskeltä hieman raakaa sokerikakkupohjaa? :' DDD

saarah
visual diary

Joo, en kans tajua tota sipsijuttua! Ja ne jälkkärit! En oo suurinta osaa ees kokeillut, koska ulkonäkö on jo niin, no kuvottava! Ja Mousse de limasta tulee aina vaan flunssavibat :D

Sunna (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/alpenglow

Ahah mahtava juttu! Vaikka ärsyttävät asiat ei millään lailla mahtavia olekaan. Mutta kun niihin suhtautuu samalla lailla kuin sinä, eli huumorilla ja hyväksyvästi, niin saattaa ne naurattaa. Olispa kiva kirjoittaa norjalaisista samanlainen, mutta tuntuu että dissaan niitä ihan liikaa muutenkin :D

saarah
visual diary

Hahahaaa, anna mennä vaan. Ois kiva lukea :)

Susulainen
Susula

Ai kun oli hupaisaa lukea tätä portugalilaisen miehen vaimona ja maan tavat hyvin tuntevana :D Siis jo sana bacalhau saa mut ärsyyntyneeksi - voisko välillä olla jotain muuta! Ja se kalahan tuodaan muutenkin Norjasta. Mutta huumori on paras lääke - maan plussat kyllä voittaa miinukset :)

saarah
visual diary

Joo, todellakin plussat voittaa miinukset, ainakin hyvinä päivinä :D 

 

Freedome! (Ei varmistettu)

Hei, saat yhden helposti listalta pois, jos ostat F-Securen Freedome palvelun. Sen avulla voit katsoa minkä tahansa maan HBO ym palveluita! Myös netti-tv:n maarajoitukset ratkeaa tällä! Kätevää! Ja hintakaan ei ole hirmuinen.

Ps. Fanitan sun blogia niiiiiin paljon :)

saarah
visual diary

Kiitos, kiva kuulla :) Ja hitto, mähän yritin tota Freedomea, mut eka pitäs päivittää koneen käyttis uuteen ja sit se on vaan jäänyt. Pitäs kyllä hankkia, on ikävä HBO:ta ja Areenaa!

Mo_ (Ei varmistettu)

Mulla oli koneessa valmiina Avastin virustorjunta ja otin niiltä sen vpn-palvelun. Kokeilin myös tota Freedomea mutta mulla tää Avast on toiminut paremmin. Nyt on niin hienoa kun voi katsoa just esim Yle Areenaa! Eilen laitoin eduskunnan kyselytunnin taustalle kun tein ruokaa ja ei vitsit, onko mun pakko palata Suomeen haha!?

Elena (Ei varmistettu)

Muutin viikko sitten Lissaboniin ja sun listalta löytyi heti ne kaksi asiaa, jotka heti tuli vastaan. Olin käymässä kansainvälisen firman paikallisessa toimistossa ja kun astuin sisään toimistoon, haistin heti homeen. Fiilikset laski sen paikan suhteen ja en tiedä haluanko viettää siellä enemmän aikaa vaikka ehkä pitäisi. Ei voi olla normaalia työskennellä ja tavata asiakkaita homeisessa toimistossa! Kaipaan myös HBO Nordicia ja kiitos munkin puolesta edelliselle kommentoijalle vinkistä! Ehdin jo hommaamaan Netflixin, mutta ei se ole sama. Kokeilen ehdottomasti tota neuvoa.

Saanko udella, että satutko tietämään hyvää kampaajaa Lissabonissa, joka osaa käsitellä ja värjätä myös ohuempia suomalaisia hiuksia? Mulla on niin karseita kokemuksia muista maista, että kaikki on vinkit on tervetulleita :)

Kiitos aivan mahtavasta blogistasi. Se on tuonut paljon iloa.

saarah
visual diary

Lämpimästi tervetuloa! Ja kiitos blogikehuista :)

Mä oon käynyt ohuen suomitukan kanssa täällä https://www.facebook.com/MadameDussuLx/

ja oon ollu tosi tyytyväinen! Muistaakseni raidat ja leikkaus oli 70€ pintaan, eli vähän kallis mut lopputulos oli tosi hyvä. 

Ma Pa Ra (Ei varmistettu)

Saarassa on kaksi a:ta

Vai kolme? :D

saarah
visual diary

Hahahaaa. Ja portugalilaisittain lausuttuna ainakin 17 :D :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi että.
Eksyin blogiin FB:n kautta, ja oon lähdössä Lissaboniin vaihtoon parin viikon päästä. Sun kirjoitukset, tämä etenkin, on karsineet vaaleanpunaisuutta linsseistä, mutta vastapainoksi kaataneet myös perhosia vatsaan! En malta odottaa pääseväni sinne ja sun blogista tais just tulla mun survival guide.

Kommentoi