Eksoottinen Madesign (ja -20% alekoodi)

visual diary

Yhteistyössä Madesign

Jos olet lukenut tätä blogia aiemmin, tiedät ihastukseni Marokkoa kohtaan.
Olen blogannut mm. Marokkolaisista matoista ja ex-tempore surffilomastani pienessä Taghazoutin kylässä. Omalta kolmen vuoden takaiselta reissulta mukaan tarttui pieni matto, kaksi nahkapallia ja peili (jotka kuljetin kaikki rinkassani kotiin) ja ne sopivat jotenkin todella kivasti muutoin skandinaaviseen sisustukseeni. Tulevaisuuden to-do-listallani on ehdottomasti aikomus palata tähän maahan ja nähdä enemmän maan kulttuuria ja mieletöntä käsityöperinnettä.

Mutta ei ole pakko lähteä Marokkoon asti: Suomalainen Madesign nimittäin myy marokkolaisia sisustustuotteita reilulla periaatteella: Madesignin valikoimista osa on heidän itse Marokon vuoristokylistä mukaansa keräämiä sisustusaarteita, ja osa paikallisten kauppiaiden löytöjä. Madesignia inspiroivat maailman eri vanhojen heimojen käsityöperinteet, ja heidän valikoimissaan on sekä vintage-tuotteita että uusia suoraan tekijöiltä tilattuja mattoja sekä omaa designia. Tekijät saavat itse hinnoitella työnsä.

Haluamme osaltamme ylläpitää arvokkaita käsityöperinteitä, tuotteiden uusiokäyttöä sekä arvostusta uniikkeja vintage esineitä kohtaan. Se, että tuote on valmistettu valmistajaa kunnioittaen tai että aikaa ja elämää kestävä tuote on etsitty ja hankittu luontoa ajatellen, ei ole itsestäänselvyys, ja siihen me haluamme panostaa.

Omia suosikkejani ovat mattojen lisäksi mm. nuo ihanat pyöreät tarjottimet. Laittaisin tuollaiseen jaloiksi jotkut skandinaavisen yksinkertaiset puujalat ja käyttäisin pienenä sohvapöytänä. Myös vanhoille puisille säilytyslaatikoille keksisin monta käyttötarkoitusta.

Omalta Marokon reissultani muistan hyvin myös nuo lyhdyt. Kokoonnuimme joka ilta illalliselle surfficampin ylimpään kerrokseen, jossa paikalliset superkivat kokit tekivät meille yhteisen illallisen. Siellä lyhtyjen alla tyynyillä pehmustettuilla pitkillä penkeillä istuen söin myös elämäni parhaan kala-annoksen: tuoretta grillattua kalaa kasviscouscousilla ja paaahdetuilla manteleilla. Jälkkäriksi tuotiin aina kannullinen minttuteetä (joka maistuu niin eriltä kun se purkan makuinen pussitee) ja jotain herkkuja. Kuuntelin meren kohinaa ja surffipoikien kertomuksia aalloista (itsehän istuin päivät lähinnä kirjan kanssa kahvilassa ja rannalla).


Muistelut sikseen ja asiaan:

Madesign halusi tarjota blogini lukijoille myös pienen kivan lisän:  Koodilla visualdiary saat siis viikon ajan –20% alennusta Madesignin verkkokaupasta. (Alennus koskee kaikkea muuta paitsi mattoja ja on voimassa 15.–22.11.)

Madesign ja moni muu ihana brändi on myös esillä Pop up ILO joulutorilla Helsingin Makkaratalossa 11.-21. joulukuuta. Verkkokauppaan on tulossa lähiaikoina myös paljon lisää tuotteita.

-----

Lovely Madesign is giving a discount code of 20% to my readers (excluding all the rugs).

Use the code visualdiary. Valid from 15th November til 22nd November.

Happy shopping!

-----

Kuvat/pics: Madesign

 

Kommentit

Hanna Maria
Hanna Maria

Aaah noi matot.. Mäkin tykkään yhdistellä skandinaavista minimalismia ja marokkolaisia boho-vivahteita :)

saarah
visual diary

Niinpä! Mattohaaveita täälläkin elätellään :)

Kommentoi