Emma Clinen tytöt

visual diary

 

Tämä kirja särkee sydämesi ja räjäyttää mielesi,

sanoi Dunhamin Lena. Ei tietty minulle, ei liikuta ihan samoissa piireissä. (Madonnan kanssa ehkä kohta liikunkin, sehän otti ja muutti Lissaboniin, ihan kun yks bloggari pari vuotta sitten).

 

 

Emma Clinen Tytöt on tarina, johon ehkä jokainen joka on ollut teinityttö, voi samaistua. Tai teinipoikakin varmaan. Se tietynlainen tylsyys ja odotus, alkaispa elämä jo. Ne samat kuviot, vähän blaah, oisinpa aikuinen, kokisinpa jotain.

Se halu kuulua osaksi jotain, kapinoida vähän. Ja sitten se, miten pienetkin valinnat elämässä voivat muuttaa ihan kaiken.

Aluksi en pitänyt kirjasta, yritin uppoutua siihen, tuloksetta. Kanniskelin sitä laukun pohjalla viikon niin että se nuhjaantui. Nostin sen kahvikioskien pöydille useaan kertaan, luin pari sivua, karkasin lukemaan muita juttuja puhelimesta. Sitten eräänä päivänä levitin viltin nurmikolle, kaivoin paperipussista take away bagelini ja luin kirjan lähes kokonaan.

Voi itku ja hui miten hyvä.

Meni hetkeksi halu lukea mitään muuta ja kirja mietitytti vielä monta päivää sen lopettamisen jälkeen. Kirjan stoorin taustalla on tositarina 60-luvulta, joka liittyy Charles Mansoniin. Enempää en kerro, suosittelen lukemaan itse ilman suurempia spoilereita.

 

----

 

Absolutely loved this book by Emma Cline titled the Girls. So awful, so good.

 

 

 

Kommentit

mies (Ei varmistettu)

Ei sillä että muutenkaan lukisin naisten kirjoittamia kirjoja, mutta jos Lena Dunham on suositellut jotain, niin pysyn niin kaukana kuin pystyn. Lena Dunham on 1/5.

saarah
visual diary

Suosittelen erittäin lämpimästi myös naisten kirjoittamien blogien lukemisen lopettamista.

mies (Ei varmistettu)

Blogit toimivat siedätyshoitona.

smagardi
astu harhaan

Tää kirja on roikkunut luettavien listalla jo jonkin aikaa,
kun sata muutakin tyyppiä haluaa lukea sen, joten kirja on aina ja ikuisesti lainattuna.

Mut ehkä vielä jokin päivä onnistaa!

Emilia M

Tiesithän, että varaaminen on nykyään ilmaista! Tästä on seurannut mulle katastrofeja: varailen menemään kun ajattelen, että odottamiseen meneee kuitenkin kuukausia, ja sit ne kaikki kiinnostavat kirjat pamahtavatkin yhtä aikaa lainattaviksi.

smagardi
astu harhaan

Tiesin! ...ja noi katastrofit on yksi monista syistä miksi välttelen varaamista hamaan loppuun asti. :D

Ei lukeminen tästä maailmasta lopu ja kirjalistalta löytyy niin monia muitakin kirjoja, että aina löytyy jotain lainattavaa.

Tytöt oli kyllä loistava, tapahtumat jäivät pitkäksi aikaa kummittelemaan mieleen.

Viherjuuria (Ei varmistettu) http://www.viherjuuria.com

Mä olen kuullut tästä kirjasta niin paljon ylistystä, mutta silti mulle ei ole vielä selvinnyt, mistä tässä oikein on kyse ja mitä tässä tapahtuu. Siihen ei kai ole muuta ratkaisua, kuin lukea kirja itse :D

Elinakoo

Haa! Tulin tänne vartavasten kurkkimaan että mitäs hyviä kirjasuosituksia sulla täällä olikaan, on nääs tänään pari tuntia vapaata vanhemman velvollisuuksista.

Ja mikäs täällä olikaan heti etusivulla! Great minds think alike. :D

purrr (Ei varmistettu)

Jännä, mulla jäi tää kesken. Ihan viimeisiä sivuja en edes jaksanut lukea. Ehkä se oli tää suomennos tai joku, mutta mulla teksti tökki välillä tosi pahasti. Tätä on kyllä kehuttu ihan hirveesti ja itseänikin kiinnosti kirja kovasti, ehkä siksi petyin myös. On taas kyllä myös kivasti rakennettu tarina kirjailijan ympärille "Emma asui kaksi vuotta puutarhavajassa kirjoittamassa tätä kirjaa ja kun hän avasi oven kymmenet kustantajat tappelivat hänen kirjansa oikeuksista." :D

saarah
visual diary

Mulla oli kirjan alussa kans vähän sellainen fiilis et onko tää nyt niin hyvä, kesti hetken päästä tarinan kanssa alkuun. Ja onneks sit pääsin :) Mut niinhän se on, kaikki kirjat ei toimi kaikille, joskus joku ihan pikkuasia voi ärsyttää ja häiritä lukukokemusta.

Nica
Klassikko viikossa

Mä tykkäsin tästä kans tosi paljon. Jänskää mitä Cline kirjottaa seuraavaksi. 

Maija / ampsum (Ei varmistettu) https://haahe.wordpress.com/

Oih, tää on ehdottomasti to read -listani kärkipäässä! Aloin jo kuunnella sitä ruotsiksi äänikirjana viime viikolla, mutta jotenkin sain fiiliksen että haluan lukea kirjan ihan fyysisessä muodossa ja mieluiten alkuperäiskielellä. En siis malttaisi odottaa ensi viikon jälkeiseen maanantaihin, jolloin taas pääsen kaupunkiin ja kirjastoon... Oletko muuten lukenut sitä myöskin paljon hypetettyä A Little Lifea (joka sekin jo keikkuu mun lukemistoivelistalla)?

saarah
visual diary

En oo lukenut, kiitos vinkistä!

Kommentoi