Eripari-astiasto

visual diary

Vaikka olen jo yli kolmekymmentä, en ole vieläkään oikeastaan alkanut kerätä mitään astiasarjaa. En oikein tiedä miksi. Kadehdin kuitenkin ystävääni, joka on kartuttanut lempisarjaansa jo parikymppisestä asti ja jonka luona aina kaikki tarjoillaan täydellisellä kattauksella varustettuna. Toisaalta, jos olisi kaksikymppisenä aloittanut keräilyn, en luultavasti enää tykkäisi astioista, sen verran kova olen mieltäni muuttamaan.

(Lautaset Donna Wilson, pieni lautanen ja liina Marimekko, kannu Granit.)

Oma kattaukseni on aina eriparinen, mutta toisaalta:

Mix´n´match on muotia.

Oma "astiastoni" on sekoitus Marimekkoa, mustaa ja valkoista Teemaa, kirpparilöytöjä ja jo vuosikausia mukana kulkeneita yskittäisiä astioita. Kaikki kuitenkin mätsää yllättävänkin hyvin, koska värimaailma on aika yhtenäinen.

Kuppi kirpparilta, lautanen Marimekko.

Kuppi Marimekko, lautanen vanhaa Arabiaa kirpparilta. (Hassua, nää vois niin hyvin olla samaa sarjaa!)

Kuppi Marimekko, lautanen vanhaa Arabiaa kirpparilta, kulho Teema.

Kuppi kirpparilta, lautanen Marimekko.

Teepannu itse tehty, maitokannu Granit, kuppi Habitat.

Lautaset itse tehty, kulhot Teema.

Kupit Habitat ja Marimekko

Kupit Marimekko, lasit kirpparilta.

Kupoi Marimekko, vanha kattila kirpparilta.

Mustaa ja valkoista Teemaa, valkoinen kulho Iittalan Sarjatonta, Taika-lautanen myös Iittalaa.

Kupit Indiska, lautanen Marimekko, kannu tuliainen Turkista.

Marimekkoa kirpparilta ja kaupasta, pyöreät sirottimet Tiger, pidemmät versiot joulupukilta.

Miten on, keräättekö te jotain astiasarjaa? Ja onko mieli muuttunut vuosien mittaan?

-----

Mix´n´match is the thing.

Kommentit

Marsublog

Keräsin silloin parikymppisenä sinistä Teemaa. Muutoissa astiastoa "onneksi" rikkoutui niin paljon että Ruotsiin muutettuani ostin valkoiset Teema-lautaset tilalle. Lisäksi mulla on paljon samoja mustavalkoisia astioita kuin sullakin - Marimekkoa, Iittalan Piilopaikkaa, kirpparikamaa, Lasihelmi-kakkulautasia. Astiat ovat ihanimpia! Ja jotenkin söpö tapa että Suomessa lähes joka abillakin on kodintuomisina laatuastiat, Ruotsissa kaikilla on vaan Ikeaa...

saarah
visual diary

Onhan mullakin onneksi "rikkoutunut" paljon astioita, ei se maku ole ihan samana pysynyt vuosien mittaan :)

Totta puhut, Suomessa taidetaan olla aika koukussa Arabiaan ja Iittalaan. En taida tuntea ketään jolla olisi astioina pelkkää Ikeaa!

Kanelibasilika

Ja ne kaikki menee niin hyvin yhteen! Paras astiasto on itse koottu eriparinen <3

Erika
Värityskirja

Kuulostaa niin kovin tutulta! :-D Yritin joskus kerätä mm. Taikaa, mutta ei sitä muutaman kupin ja kulhon lisäksi ole sitten kaappeihin kertynyt.. Mutta oma kalusto koostuu Marimekon sekalaisista kupeista ja kipoista, kirpparilöydöistä, Iittalasta jne jne. Eli komppaan ajatusta, että paras astiasto on itse koottu ja eriparinen!! Ei ole taatusti kellään samanlaista settiä ja voi hurja kuinka kivalta se näyttääkään! :-)

saarah
visual diary

Eriparit, parhaat parit!

Sanph
Sanph

Itse aloitin jo rippikouluiässä keräämään Pentikin sinisellä höystettyä Inkivääri-sarjaa. Sarja kyllä onneksi kymmenenkin vuoden jälkeen miellyttää. Mutta silti, en ehkä nyt valitsisi niin yhtenäistä astiastoa, vaan enemmänkin tällaiset suloisen sekalaisen. Ehkä sitten kun vuokra-asuminen saadaan päätökseen, luovun osasta astioita ja täydennän kivasti mätsäävillä, erilaisilla astioilla. Sun astiat on niin överi-ihania ja sopii mahtavasti yhteen!

saarah
visual diary

Kiitos!

Harmittelin mielessäni hetki sitten, että juuri nyt mulla ei ole mitään mitä keräisin. Taitaapa olla kuitenkin; mustavalkoiset eripariset mutta mätsäävät astiat :)

laurako
Kalaonnea

Miniaallot miksailulle! Itse olen kerännyt vain wedgewoodin ihania valkoisia kulhoja ja lautasia, jotta saisin juurikin samalla tavalla heiteltyä sekaan ihania väripilkkuja! Sun kokoelmissa värit sointuvat toisiinsa melkein pelottavan hyvin.... Mahtavaa eripari-inspistä!

saarah
visual diary

Ihanaa että inspiroidut!

HelenaK

Hyvin toimii yhteen sun eripariset!! Pidän kans noista Marimekon Oiva-astioista, meillä on niitä muutamia lahjaksi saatuja. Eli joo mix & match täälläkin! Ja on myös kerättyä sarjaa, kunnon mummolatyylistä Rörstrandin Ost Indiaa: http://www.lily.fi/blogit/all-things-soft-sweet/muuta-ajankohtaista-kotona. Tykkään siitä juuri nyt tosi paljon, vaikka välillä oli kausi kun olisin halunnut jotain pelkistetympää. 

saarah
visual diary

Oi, kivalta näyttää nuo astiat!

Hallatuuli (Ei varmistettu)

Hei, ompa ihania astioita, samoja löytyy omastakin kaapista. Onko sinulla tietoa tuon Marimekon nimestä, jossa kiertää nauhoja? :)

saarah
visual diary

Lautanen on tietääkseni nimeltään Aarre. Sen on suunnitellut Maija Louekari.

sasku (Ei varmistettu)

Hei! Mikä tuo Arabian vanha lautanen on? Todellakin ihana!

Kommentoi