Graafikko-kirjoittajan työviikko

 

Julian postauksesta inspiroituneena,

tässä yksi tavallisen epätavallinen viikko freelancerin elämää.

 

IMG_3668.JPG

 

Maanantai
Herään ysiltä, katson sängyssä maaten meilit puhelimesta. Teen usein niin että jos ei ole mitään kiireellistä meiliä, laitan kellon soimaan kahdenkymmenen minuutin päähän, avaan ikkunan ja makoilen sängyssä vielä hetken.

Lähetän pari sähköpostia, toisen asiakkalle jolle suunnittelen yhtä pakkausta ja toisen eräästä työjutusta, joka mun piti saada tehtäväksi, mutta sen aikataulu on musta riippumattomista syistä myöhässä. Homman pitäisi tulla illalla, se on mulle ihan ok, olenhan joustava freelanceri. (Eli teen muutenkin usein yöllä töitä).

Sisko on kylässä, joten en tee enempää töitä päivällä. Käydään kivassa vaatekaupassa, päädytään ostamaan samanlaiset kaulahuivit (tai peitot, se on sellainen iso johon voi käärityä). Syödään lounasta, käyn kampaajalla tosi oudossa ostoskeskuskampaamossa, jossa mun hiusstylisti näyttää ihan modernilta versiolta Jeesuksesta ja kertoo että sen mielestä Venäjä on tosi kiehtovan oloinen maa. Treffataan mun kämppis, päädytään syömään iso juustolautanen ja juomaan pari lasia viiniä.

Sisko lähtee kentälle ja kotiin. Avaan läppärin ja vitsailen kämppikselleni: Haha, join vahingossa kaksi lasia viiniä ja nyt pitäisi käsitellä pari kuvaa. Hän kaataa minulle vielä yhden.

Laitan koneen kiinni joskus puoli kahdentoista maissa.

Tiistai
Herään 8.30. Kirjoitan yhden blogitekstin aamulla sängyssä, juon pannullisen teetä.

Klo 10-15 Suunnittelen erästä pakkausta, kahlaan läpi kaikki vanhat salaiset Pinterest-kansioni. Pyörittelen erinäisiä kukkakuvituksia näytöllä tuntikausia.

Teen mauttoman kasvispiirakan lounaaksi. Sillä aikaa kun se on uunissa, juon ulkona kahvia, koska siellä on lämpimämpää kuin sisällä.  

Valitan tutulle designerpojalle sitä, että tarvisin erilaisia vesiväritekstuureita yhteen työjuttuun. Hän tekee minulle niitä vartissa kolmekymmentä modernilla Photoshopillaan. Olen kiitollinen.

Viestittelen Ikeassa olevan kämppiksen kanssa tunnin siitä mitä kaikkea hänen pitäisi ostaa.

Kämppis tulee kotiin ja on unohtanut puolet tavaroistaan Ikean tavarasäilytykseen. Menen hänen kanssaan ulos vielä juomaan mukilliset kuumaa viiniä. Siinä puiston penkillä tulee puhuttua läpi kaikki tärkeä. 

Viimeistelen pakkausdesignia, lähetän pari meiliä, ajastan kaksi blogipostausta. Menen nukkumaan kahden maissa.

 

Keskiviikko
Herään 8.30, teen luonnoksia, käsittelen muutaman kuvan ja viestittelen yhden asiakkaan kanssa seuraavista projekteista.

Pakkausdesignin ekat versiot ovat suht valmiita, mutta panttaan niitä vielä, jos keksisin vaikka jotain parempaa.

Olen hyvä ihminen, lupaudun lähtemään kämppiksen seuraksi hakemaan Ikeaan unohtuneita tavaroita. Bussimatka kestää ikuisuuden, mutta ikkunasta paistaa lämmin aurinko naamaan ja siellä puolella kaupunkin on sellaisia kaakelitaloja, joiden kuoseja en ole ennen nähnyt. Ikeassa menee tietysti koko hemmetin ilta.

 

IMG_3466.JPG

 

Tulen kotiin seitsemältä, olen kuolemanväsynyt, paistan kaksi Ikean pakasteröstiperunaa, avaan koneen.

Kirjoitan blogipostauksen, kaivan sitä varten kuvia puhelimesta varmaan puoli tuntia. Lähetän käsittelemäni kuvat asiakkaalle. Jumitan lukemaan blogeja, uutisia ja kaikkea muuta.

Kello 22 alan katsoa niin huonoa elokuvaa, että pääsenkin ajoissa nukkumaan. Paitsi sitten alan lukea jotain kaksi vuotta vanhoja päiväkirjamerkintöjä ja itkettää ja naurattaa samaan aikaan ja on pakko kuunnella vielä pari hyvää biisiä ja menen nukkumaan joskus yhden maissa.

Torstai
Herään 8.45

Kirjoitan blogipostausta, teen listaa kaikista niistä postauksista joita en koskaan muista kirjoittaa, vaikka olen luvannut.

Odotan asiakkaan kommentteja. Teen yhden tarjouksen (en saa hommaa).

Viestittelen kahden graafikkoystävän kanssa erinäisistä työasioista, esimerkiksi siitä, miten vaikeaa on hinnoitella työ, varsinkaan jos tuntimäärän arvioiminen on ihan mahdotonta. Ja sitten siitä, miten me ollaan vanhoja fossiileita verrattuina nyt valmistuviin. Hah.

HALLELUJA, saan meilin jossa kerrotaan että graduni presentointipalaveri on joulukuussa. Eihän siitä palautuspäivästä olekaan kuin puoli vuotta.

Perjantai
Asiakas sanoo palaavansa kommentein vasta maanantaina. Kaksi ystävää tulee Lissaboniin, en siis tee töitä.
Mennään kahville, sitten lounaalle, sitten taas kahville ja illalla viinille. Ihan paras päivä!

 

IMG_3504.JPG

 

Työviikkoni ovat nykyisin tosi erilaisia: välillä hommaa on lähes täyden viikon verran, välillä ei yhtään tarpeeksi. Välillä korvaus on kohtuullinen, välillä työmäärään nähden liian pieni. Freenä on silti ihana olla ja juuri nyt olo on tosi toiveikas sen suhteen, että elätän tällä tavalla itseni tulevaisuudessa. Tai sitten en.

Taputtelen usein itseäni olalle: ainakin olet yrittänyt. Ja sitten vien itseni keskipäivän kahvitauolle ulos aurinkoon.

Se kun on edelleen yksi ihanimpia asioita elämässäni.

—-

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *