Hemmottelusauna luonnonkosmetiikalla

visual diary

Yhteistyössä Sugar Helsinki

Tunnustus: puusaunan lämmittämisessä olen surkea, mutta kosmetiikan asettelussa melko pro.

Onneksi elämässäni onkin enemmän juuri tuota jälkimmäistä. Oli myös juhannuksena, kun järkkäsin ystävilleni vähän luksusta juhannuksen mökkielämään. Sugar Helsinki lahjoitti meille testiin kasan luonnonkosmetiikkaa saunahemmottelua varten. Setti sisälsi tuotteita niin hiuksille, kasvoille kuin vartalollekin. Testattavat tuotteet olivat Cattierin, Weledan, Madaran, Less in Moren, Acorellen, Gamarden ja Mia Höytön. Sitten vain 9 naista saunan lauteille, löylyä kiukaalle ja testaamaan.

Testattavat tuotteet

Weleda tyrni vartaloöljy: tämä tuote taisi olla kaikista suosituin. Jokainen kehui sen koostumusta ja tuoksua. Itse vierastin aluksi öljyn keltaista sävyä, mutta eihän se tietenkään iholle jää. Iho sitävastoin jää ihanan pehmeäksi ja koska kyseessä on öljy, kosteutus kestää rasvaa pidempään. Ihan loistotuote! Weledan ruusuvartalovoide oli osan mieleen, kaikkia sen ruusumainen tuoksu ei miellyttänyt. (Tuoksusta tuli mieleen ihan aito juhannusruusu). Koostumus oli kuitenkin hyvä. Voide imeytyy kosteaankin ihoon hyvin. Itse en ole Weledaa kovin paljon aiemmin käyttänyt, mutta vartaloöljyyn aion palata varsinkin talvikuukausina, jolloin iho on superkuiva.

Toinen itselleni tuntemattomampi oli hiustuotesarja Less is More. Sarjan Aloe Minttu shampoo ja hoitoaine jakoivat mielipiteitä: luonnonkosmetiikkaan tottunut tukka tykkäsi (Amerikkalainen ystäväni kiteytty tämän: This shampoo is EVERYTHING!) ja ei-luonnonkosmetiikkaan tottumaton toivoi enemmän vaahtoavuutta ja puhtaampaa lopputulosta. Itse olen käyttänyt vuosia Madaran shampoita, joten oma tukkani on luonnonkosmetiikkashampoiden ystävä. Ihastuin tähän tuotesarjaan täysin. Tiedättekö sen tunteen kun kävelee jossain ja ajattelee hetken: Mikä täällä tuoksuukaan näin hyvältä? Ah, nehän on mun hiukset!

Cattierin tuotteita hamstrasin ennen jokaisella Tallinnan matkalla, mutta nyt merkkiä saa onneksi myös Suomesta. Edulliset ja hyvät kasvonaamiot ja kuorinnat on oman kylppärin vakiokamaa, mutta muille ne eivät olleet yhtä tuttuja. Valkosavi Aloevera -kuorinta tuntui ihanan kevyeltä, mutta silti tehokkaalta. Sen jälkeen testasimme Keltasavinaamiota (kuivan ihon) ja Punasavi Aloevera -naamiota (herkkä iho). Molemmista tuli ihanan pehmeä vauvanpeppu-fiilis. Mulle ei ole myöskään ikinä virallisesti selvinnyt, saako sen kasvonaamion kanssa mennä saunaan vai pitääkö se laittaa vasta saunomisen jälkeen. Itse kun harrastan vähän molempia.

Kuulemma osa pojistakin intoutui testaamaan naamiota. Tästä olisin halunnut kuvamateriaalia!

Madaran tuotteet ovat itselleni muuten tuttuja, mutta vartalosaippuoita en ole aiemmin testannut. Vartalosaippuat Lakka & Kaura sekä Karpalo & Kataja tuoksuivat huumaavan hyviltä ja jättivät ihon yhtä pehmeäksi kuin suihkugeeli. Ja koska graafikkona aina valitan pakkausdesignista, tässä pisteet siitä. Pahvipakkaus on tietty ekologinen, mutta myös hurjan nätti.

Acorelle vartalokuorinta sisältää luomusitruunauutetta, aprikoosin- oliivinkivijauhetta sekä aloe veraa. Itse kuivaihoisena tykkään vartalokuorinnoista paljon, varsinkin talviaikaan. Juhannussaunaan tämä ihanan tuoksuinen tuote sopi myös hyvin.

Tällä kuorimme vielä kuivan talvi-ihon viimeiset rippeet pois ekoissa löylyissä ja sen jälkeen uskaliaimmat heittivät vielä talviturkin jääkylmään järviveteen. Olo oli sen jälkeen ihan mahtava!

Ranskalaisen Gamarden kasvotuotteet olivat toinen yhteinen suosikki. Ylellisen oloiseen lasipulloon pakattu puhdistusaine toimi pumpulin kanssa hyvin, mutta varsinaiseen suursuosioon pääsivät Hydratation Active yö-ja päivävoide. Olen itse käyttänyt näitä muutaman kuukauden ja oma ihoni on tykännyt. Usien luonnonkosmetiikkaa vaivaava "liian hipiltä haiseva" ominaisuus puuttuu näistä. Tuoksu on ihana, vähän karkkimainen ja varsinkin yövoiteen koostumus ihanan kosteuttava.

Mia Höytön tuotteistakaan ei ollut ennakkokokemuksia, mutta olen kyllä fanittanut tämän suomalaisnaisen uskallusta perustaa oma kosmetiikkamerkki. Ja näissä ulkoasuun on panostettu ja kaikki vihreä ekomaisuus häivytetty pois. Silkki vartalovoide teki mitä nimi lupasi, iholle jäi silkkisen pehmeä tunne. Tuoksu sitä vastoin ei vedonnut kaikkiin. Itse tykkään käyttää joko tuoksutonta vartalovoidetta ja hajuvettä, tai korvata hajuveden tuoksuvalla vartalovoiteella. Tämä tuote ei mene oikein kumpaankaan tuoksukategoriaan, vaan tuoksu on vähän apteekkimainen.

BioSolis aurinkorasvat jäivät testaamatta, koska ilma oli mitä oli. Toivottavasti näille tulee tänä kesänä vielä käyttöä. En ole ikinä käyttänyt luonnonkosmetiikka-aurinkosuojaa, se kylläkin ajatuksena kiinnostaa.

-----

Tykkään itse lukea tosi paljon kosmetiikka-aiheisia postauksia, varsinkin kuin kyseessä on luonnonkosmetiikka. Aihe on kuitenkin sinänsä hankala että se mikä sopii yhdelle täydellisesti, ei välttämättä toimi toisella ollenkaan. Miten siis on, kiinnostavatko tällaiset postaukset?

Weledaa ja Madaraa myyvät ainakin Ruohonjuuri, Gamardea Elonatura-nettikauppa, Cattieria mm. Ihana-nettikauppa, Acorellea, BioSolista ja Mia Höytöä Jolien verkkokauppa. Merkkien omilta sivuilta löytää tietty myös lisäinfoa.

-----

During Midsummer, we had a natural cosmetics pampering sauna with cosmetics from Cattier, Weleda, Madara, Less in More, Acorelle, Gamarde and Mia Höytö. I´m a big fan of natural cosmetics and try replace normal cosmetics with them whenever possible. Things we loved the most were  Less is More Mint & Aloe shampoo, Weleda sea buckthorn body oil and Gamarde day and night cremes. All the other product were good aswell, I´d recommend them all.


For more information, check the websites of these brands.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kosmetiikkakokemukset kiinnostaa aina. Varsinkin näin kauniilla kuvilla varustettuina!

saarah
visual diary

Kiitos! Kiva kuulla että luonnonkosmetiikka kiinnostaa :)

Hanna Maria (Ei varmistettu) http://hannamariahh.blogspot.fi/

Iso peukku luonnonkosmetiikalle!

saarah
visual diary

Oli kyllä loistavia tuotteita. Iso peukku täältäkin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana postaus!

saarah
visual diary

Kiva että tykkäät!

Shelley Draven

Loistavaa postinkia. Saa toivomaan, että asuisin maalla, mulla olisi ihana pikku mökki, lämmin sauna ja suloinen järvi siinä vieressä. :)

Muuten oon kyllä jo ihan New Yourkista haaveileva Citykissa mutta tämä sulatti. :)

saarah
visual diary

Hah, allekirjoitan niin tämän saman! Yleensä olen myös juuri Nykistä haaveileva citykissa, mutta joka kerta kesällä kun menen maalle, alan haaveilla siitä, että elättäisinkin itseni lehtikaaliviljelijänä, asuisin ihanassa pienessä puutalossa, jonka olisin maalannut salvianvihreäksi ja joisin aina aamukahvia omassa puutarhassa.

Tosiassa en osaa pitää basilikaa hengissä edes viikkoa enkä edes juo kahvia.

Shelley Draven

Juuri tuollaisia haaveita kuuluukin olla. :)

 

Hosuli
Hömppäblogi

Ihan superihania kuvia ja kosmetiikkaherkkuja, uu! Monta lempparia ja uutta tuttavuutta.

Luonnonkosmetiikkajutut kiinnostaa aina. Ja tämä blogi ylipäätään - miksi ihmeessä löydän sen vasta nyt? Liityn heti vakilukijoiden joukkoon. :)

saarah
visual diary

Kiitos! Ihanaa kun löysit :)

Kommentoi