Hienointa pitkään aikaan: vanhat valokyltit

visual diary

 

 

Tää on varmasti joku graafikkojuttu, mutta vanhat valomainokset on musta vaan hienointa ikinä. Voisin katsella niitä vaikka kuinka kauan. 

Siksi olinkin aivan innosta soikeana tässä näyttelyssä, jossa esiteltiin Lissabonin vanhoja valomainoksia ja kylttejä. Ihania olivat myös vanhat kaupunkikuvat 20-60-luvuilta. Oikein herkistyin ja muistelin taas sitä kadonnutta kaitafilmiä, jonka pappani oli kuvannut tässä kaupungissa 50-luvulla. Kuinka hienoa olisi ollut nähdä se!

 

 

Tämän kyltin äärellä päättelimme ystäväni kanssa yhteen ääneen: Hitto, toi pitäis saada Lissabon-muistoksi. Sen verran monta João:ta on tielleni osunut täällä ollessani. 

 

 

Cidade Gráfica -näyttely on maalikuun 18 päivään asti osoitteessa: Convento da Trindade (Rua Nova da Tiindade Nº20)

 

----

 

Absolutely loved this exhibition of old neon signs in Lisbon. 

Cidade Gráfica in Convento da Trindade (Rua Nova da Tiindade Nº20)

 

 

 

 

  •  

 

Kommentit

Varsovassa on erillinen pelkille neonvalokylteille omistettu museo! Pääosin museossa on esillä kaupungin vanhoja kylttejä, mutta välissä on myös kiinnostavasti koottu faktaa valtion säätelemästä taiteesta sekä konsumerismin ja sosialismin yhdistämisestä (neonvalot olivat merkittävässä osassa tässä!) sosialistisessa Puolassa.

http://neonmuzeum.org/pages/index_uk.html

saarah
visual diary

Wau, kiitos! Laitan tän bucket list:ille :)

Tica
pied-à-terre

Hei, tästä tuli mieleen yksi 99% Invisible podcastin jakso joka käsittelee neon-kylttejä, niiden  valmistusta ja historiaa. Suosittelen lämpimästi!

Jakso löytyy täältä: Tube Benders

saarah
visual diary

Jeeee, kiitos :)

Hanna Maria
Hanna Maria

Vau, hienoja!!

Kommentoi