Hyvin eletty (ja tehty)

visual diary

 

 

Tutustuin Karitaan hänen käydessään Lissabonissa viime keväänä. Oli aurinkoista, jakarandat kukkivat, me joimme rosé-viiniä ja kahvia ja puhuimme rohkeudesta ja kirjoista.

Ajattelin heti: Onpa inspiroiva tyyppi.

 

 

Sitten loppusyksystä posti toi paketin Karitalta. Kirjan, josta olimme puhuneetkin jo keväällä.

Se on nimeltään Hyvin eletty ja sen kansi on niin kaunis, että olen säilyttänyt sitä kuukausikaupalla olohuoneen pöydällä, vaikka meillä onkin sellainen sopimus, ettei pöydälle jätetä lojumaan mitään.

 

 

Kirjan teemana on vastuullisuus. Koti, ruoka, kauneus ja tyyli, eli kuinka vastuullisuus näkyy näissä asioissa.

Olen itse toisinaan tiedostava, toisinaan laiska kuluttaja (kuten varmaan moni muukin). En jaksa aina lukea asiatekstiä siitä, miten pielessä kaikki maailmassa on. Ennemmin kaipaan helposti luettavaa ja lähestyttävää ohjeistusta siitä, miten asiat voisi tehdä hiukan paremmin.

 

 

Siinä tämä kirja onnistuu erityisen hyvin. Se ei saarnaa, vaan kertoo kiinnostavin esimerkein ja inpiroivien ihmisten kautta vinkkejä siihen, miten voisi elää vastuullisemmin. Selaan itse tätä kirjaa usein uudestaan ja luen pätkiä.

Ja sitten jätän sen esille, elämää kaunistuttamaan. Sillä sekin on tärkeää.

 

 

Kun olin teini, löysin kerran mummolan kirjahyllystä pienen kirjan nimeltään Joka naisen niksikirja. Se sisälsi lähinnä neuvoja siitä, miten poistaa tahrat vaatteista ja kuinka valmistaa pihviateria miehelle. Onneksi ajat ovat muuttuneet ja nykyisin joka naisen (tai miehen) niksikirja on sisällöltään tällaista tasoa.

Jos tuttavapiiristä löytyy sellainen tyyppi, joka arvostaa vastuullisuutta, kauneutta ja inspiroivia tekstejä: tässäpä oiva joululahjaidea.

 

Portugalin postilaitoksellakin joku lukee tätä Google translatorin kanssa. Ensimmäinen lähetys tästä kirjasta nimittäin katosi taivaan tuuliin. Tai siis varmaankin jonnekkin Lissabonin tuuliin. Postilaitos kun täällä toimii niin käsittämättömän epäluotettavasti, että sitä voi päivitellä joka viikko.

Ihan miten vaan. Löytäjä saa pitää - toivottavasti inspiroituu myös.

 

----

 

Karita Sainion Hyvin eletty -kirjaa myy mm. Adlibris.

 

----

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Mäkin kuvittelin että tää ois tällanen "luen pätkiä aina silloin tällöin" -kirja mutta mitäs kävikään: luin yhdeltä istumalta reilu 70 sivua ennen kun tuli kiire nähdä kavereita. Niin inspiroiva, kiinnostava ja mukaansatempaava teos! :)

saarah
visual diary

Hah, no helposti noinkin voi käydä :) On kyllä hyvä teos!

Karita (Ei varmistettu)

Saara, kiitos!!! Mikä ihana yllätys löytää oma kirja omasta suosikkiblogista <3

saarah
visual diary

<3 <3 <3

Kommentoi