Käsintehtyjä laukkuja Portugalista

visual diary

En ole ehkä muuten maailman mielikuvituksellisin ja värikkäin pukeutuja, mutta tykkään erikoisista ja vähän kreiseistä asusteista. Korut, huivit, kengät, hatut ja laukut, niillä kun on on niin helppo tuoda asuun kuin asuun jotain pientä lisää. En myöskään juuri koskaan myy pois vanhoja asusteita, vaikka vaatteista luovun aika surutta.

Jo ennen Lissabonin reissua googletellessani kaikenlaista, törmäsin portugalilaiseen laukkumerkkiin nimeltä Toino Abel. Ihanat perinteisin käsityömenetelmin tehdyt laukut ja nämä lookbook-kuvat. OH! Meilasin heille tietysti samantien kysyen, myydäänkö näitä ihanuuksia Lissabonissa, mutta harmi kyllä ei, koska bisnes pyörii kaupungissa nimeltä Alcobaca.

Laukut valmistetaan Portugalissa perinteisellä menetemällä jota on käytetty vuosisatoja. Mun silmään näissä on samaan aikaan jotenkin ihanaa perinteisyyttä ja vähän hipsterihenkeä. Voisin kuvitella itseni kantamassa tällaista ihan milloin vain.

Koska olen itsekin opiskellut sivuaineena tekstiilimuotoilua, kaikki perinteiset käsityömenetelmät ovat lähellä sydäntäni. Vaikka nykyisin teenkin muita töitä ja pääasiassa kaiken koneella, on yksi parhaista asioita kuitenkin tehdä jotain ihan omin kätösin, alusta loppuun.

Loman aikana olen jopa kaivanut esiin luonnoskirjani ja kynät ja alkanut taas piirtää. Ehkä syksyllä voisi aloittaa myös jonkun uuden harrastuksen?

-----

Toino Abelilla on myös nettikauppa Etsyssä.

-----

I´m not the most adventorous and colorful dresser, but I absolutely love colorful and a bit over the top accessories.

Before going to Lisbon, I did a loooot of googling and by accident found this: Portugal based Toino Abel makes these beautiful baskets that are hand made in Portugal using traditional techniques. Their lookbook looks pretty perfect also. Love all those shades and colors. There´s something about these baskets that really speak to me. Mixing traditional and 2014 makes a great combo. Love it! Sadly I wasn´t able to see these in Lisbon, since they´re based in Alcobaca.

Read more about the techniques and their story from here. And check out their Etsy shop.

 

 

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauniita!
Ihanaa kun jaat aina tällaista mitä ei muuten löytäis :)

saarah
visual diary

Ole hyvä! Ihanaa kun luet :)

Kommentoi