Kesän vikat festarit

visual diary

 

 

Saatoin mainita oppineeni tänä kesänä sen, että olen jo liian vanha festareille. Piti kuitenkin testata tämän faktan paikkansapitävyys ja vierailla vielä yksillä festareilla tänä kesänä.

 

(Oikeastihan nyt kai on jo syksy, mutta kun lämpötila on edelleen yli kaksikymmentä, minä sanon kyllä kesä). 

Syyskuun vikana viikonloppuna kaikki Lissabonin hipsterit matkasivat Oeirasiin, jonne on Lissabonista sellainen puolen tunnin automatka. Kohteena oli tänä vuonna ensi kertaa järjestettävä Iminente, joka kuvaili itseään taide- ja musiikkifestariksi. 

 

 

Paikan päällä näyttikin kovasti Flow:lta. 

 

 

Parasta näissä festareissa: päivälippu maksoi 2€, ei ollut pahoja vessajonoja ja kun tulin alueelle, joku tökkäsi käteen ilmaisen siideri(tölkki)maistiaisen. Ja koska kyseessä oli hipsterifestari, mahtava oli myös tämä valoteos, jonka alla ehkä jokainen kuvautti itsensä. 

 

 

(Oma seuralaiseni ei näemmä osannut tarkentaa pimeässä). 

 

Iminente -festarin hienot taideteokset oli kuratoinut portugalilainen taiteilija VHILS eli Alexandre Farto. 
(Olenko ainoa joka vihaa sanaa kuratoida? Eikö voi vaan sanoa että tää tyyppi oli valkannut nää taiteilijat? Tai siis onhan siinä kai vissi ero, mutta mulle tulee kuratoinnista aina mieleen vaan snobbailu ja sit ihan vaan kura).

Mutta siis, kivat festarit,
toivottavasti nämä järkätään ensi kesänä uudestaan. 

 

----

 

Last festival of summer 2016: Festival Iminente in Oeiras, just outside Lisbon. 

 

 

Kommentit

Nica
Klassikko viikossa

Kuratoida on musta kätevä ja jopa nätti sana. Näppärää kuvata monia toimintoja yhdellä verbillä.

Mä taas vihaan dinneri-sanaa. Yöks. Se on joku limasten helsingin mainostoimistohipstereiden lanseeraama höpsötys, joka on jotenki alkanu valuu sieltä ulos. Mitään rationaalista syytä tälle inholle ei tietenkään oo, koska suosin surutta monia muita anglismeja puheessani...

 

saarah
visual diary

Joo, ei kuratointi mikään pahin oo. Jotenkin vaan snobbaileva...

JA DINNERI! Hitto mä vihasin kans monta vuotta dinneri-sanaa (just silloin kun olin töissä Helsingissä mainostoimistossa :D) ja olin vakaasti päättänyt olla käyttämättä sitä. Nyt se sit on hiipinyt salakalavasti sanavarastoon (syytän tästä sitä et puhun muutenkin nykysin enemmän anglismi-suomea, koska puhun suomea niin vähän ja englantia lähes koko ajan). Mut myös se, että dinneri kuulostaa jotenkin rennommalta ja arkipäiväisemmältä kun illallinen. Illallinen on aina sellanen harkittu, säädetty ja suunniteltu, dinneri on vaan ex-tempore -juttu "mennäänks dinnerille jonnekkin". 

 

Mo_ (Ei varmistettu)

Ei nyt varsinaisesti liity postaukaeen, mutta mua ärsyttää sana turre, jolla siis viirataan turisteihin! Argh! Mulle kun turre tarkoittaa söpöä karvaista koiraa. Mut siis kuratointi, koulutuksen puolesta mun kai pitäis pitää sanasta, mut oon sun kanssa samaa mieltä ja lähinnä siitä tulee mulle mieleen koulukuraattori.

Meilläkin täällä Espanjassa on "syksy", eli päivisin +29 ja öisinkin vielä kahtakymppiä hih :)

saarah
visual diary

Joo, IHAN samaa mieltä! Turre on söpö koira, turistit on ihan vaan turisteja! 

Terkkuja Espanjaan! Täällä on nyt ollut jo muutama "viileä päivä", vaan joku 20 ja heti on kauhee valitus päällä (siis mulla) et MITÄ, miten voi olla jo syksy :D 

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Oih, maistuis yhdet festarit vielä tännekin, Suomen kylmyyteen.

saarah
visual diary

Joo! Suomen syksyyn ja talveen tarvis kyllä festareita. Pitäs olla joku lämmitetty alue, jossa vois leikkiä et on kesä :)

No kauheen epäekologista, tiedän :(

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Hehe, joo :)

Mut oikeesti, oon miettinyt samaa, että pitäis olla syksyllä ja talvella kunnon festareita ylipäätään, vaikka ihan sisätiloissa, ettei kaikki kiva ois aina vaan kesällä.

Kommentoi