Kohta uuteen kotiin

visual diary

Kuinka jännittävää! Parin viikon päästä pääsen vihdoin näkemään uuden kotini ihan livenä. Vuokrasin sen siis ainoastaan kuvien perusteella, joka lisää jännitystä vielä entuudestaan.

Muita normaaleja asioita asunnonvuokrausprosessissa Lissabonissa:

- neliömäärää ei ilmoiteta missään, ei vaikka kysyisit sitä erikseen. Spacious on yleisin vastaus.

- kun olet alustavasti varannut asunnon, vuokra nouseekin vielä. Selitys voi olla esim tällainen: Vesi on nykyisin niin kallista, +50€

- jos vuokraat kalustamattoman asunnon, sulla pitää olla oma jääkaappi ja liesi mukana

- vuokraisäntä saattaa pyytää sua facebook -kaveriksi, ennekuin olette edes nähneet

-----

Ja kun mietin uutta kotia, alkaa sisustussormet tietysti syyhytä. Tällä hetkellä sisustusrintamalla eniten inspiroi:

Tyhjä tila.

Se, että joudun pian ostamaan uuden suosikkimukin ja teepannun, koska vanhat ovat vintillä Helsingissä.

Kollaasiseinät, koska taulunkehyksiä ei ehkä kannata nyt ostella.

Korkea tila ja tiiliseinä. Viimeistelemättömät, raffit pinnat. (Ja hattupäiset miehet kylässä).

Kasvit ja kukat sisustuselementteinä.

Mattomatka Marokkoon (toiveajattelua).

-----

Tulevaa asuntoa olen tietysti käynyt vaklaamassa jo ulkoapäin. Se on kivalla kadulla, mutta ehdottomasti koko kadun rumin rakennus. Onneksi näkymät ovat kivoille taloille päin.

Siellä on hyvä keittiö, toimivan näköinen suihku, nätti lattia, jeesustaulu ja krumeluurisohva. Mitään mittavaa sisustusprojektia en asunnossa tietysti voi toteuttaa, koska tällä hetkellä ei ole olemassa minkäänlaista sisustusbudjettia. Helsinkikodistani mukaani ottamien sisustuselementtien määrä on suunnilleen tämä: kaksi lautasta, kaksi pussilakanaa, yksi henkari ja muutama juliste.

Mutta odotan niin suurella innolla sitä, millainen uudesta kodistani tuleekaan. Ja jos sinulla on hyviä pienen budjetin sisustusvinkkejä, otan mieluusti vastaan.

Kaikki postauksen kuvat suosikkiblogistani: Freunde von Freunden.

-----

I´ll be moving into my new home here in Lisbon in a few weeks.

Can´t wait. I´ve been browsing my favourite home blog Freunde von Freunden for hours

Kommentit

einou (Ei varmistettu)

Kiitos ihanista inspiraatiokuvista! Itelläkin muutto parin viikon päästä ja samanlainen kihelmöinti päällä. Odotan kuvia sun uudesta kodista!

saarah
visual diary

Oh, samassa veneessä ollaan. Uuden sisustuksen suunnittelu on kyllä ihanaa :)

Sannnnakaisa (Ei varmistettu)

Väljyys, valo, ja hattupäiset miehet kylässä sopisivat kyllä tännekin. Ensimmäisen suhteen on kyllä myös pienoinen raivausprojekti kesken, suunnitelmissa on kipata kaikki ylimääräinen paperi jota on kasautunut pinoiksi kaikille pinnoille kohti paperinkeräystä. Kaksi kassillista meni jo, ja lisää taitaa olla tulossa.

Ja ehkä se just siinä kadun rumimmassa talossa asumisessa on sitten parasta, sitä ei tarvitse tuijotella ikkunasta vaan sieltä näkyy ne kaikkein kauneimmat. Vähän kihelmöin myös täällä, toivottavasti uusi koti on ihastuttava sisältä!

saarah
visual diary

Hah, niin totta! Mielummin itse asuu rumassa ja katselee kaunista :)

Lupaan julkaista kuvia heti kun jotain näytettävää on!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hah! Kuulostaa aika tutulta tuo khöm, suuntaa antava, asuntojen mittojen ilmoittaminen. Täällä Brittein saarella ilmoitetaan kanssa kämppien koot epämääräisesti makuuhuoneitten määrän mukaan - ja huoneet sängyn koon mukaan. Asuin kerran pikkuruisessa "double bedroom" huoneessa, missä ei sitten juuri siltä massiiviselta tuplapediltä mahtunut liikkumaan. Samoin asunnon metsästys oli pitkähkö prosessi kun kämpän todellinen koko selvisi usein vasta näytössä. Tässä nykyisessä kämpässä oli sentään hyvässä valossa otetut kuvat jotka vastasivat todellisuutta. Toivottavasti sielläkin on sellainen mukava yllätys! :)

Vinkkinä pienen budjetin sisustukseen; kannattaa tutkia jos Lissabonissa on oma freecycle-ryhmä! Freecycle foorumeissa ilmoitetaan pois annettavaa tavaraa ja kalusteita ja siellä voi myös huudella omien toive-asioiden perään.

iidami
Bambino

Tämä :) ja briteissä on myös usein niin että jos kämppä on unfurnished, niin siellä ei myöskään ole hellaa/uunia/jääkaappia/pesukonetta.

 

Kivoja inspiraatiokuvia!

saarah
visual diary

Joo, toi taitaa olla aika yleistä Keski- ja Etelä-Euroopassa. Mutta niin tyhmää. Kalustamattomia asuntoja kun täältä saisi niin paljon halvemmalla...

saarah
visual diary

Kiitos paljon vinistä, freecycle ryhmästä en ole ennen kuullutkaan. Jeeee!

Joo ja just toi suuntaa-antava kokomääritelmä. Spacious, no KENEN mielestä?

mmm-m (Ei varmistettu)

Ah, mitä inspiraatiokuvia! Odotan innolla kuvia sun uudesta asunnosta. Ja Lissabon-elämästä. Sun blogia lukiessa maastamuutto kiinnostaa koko ajan vaan enemmän, tai oikeastaan tää rohkaisee siihen pelottavan paljon.

Ite sisustin Ranskassa vaihtoaikoinani asuntoa kasveilla (iso jättipeikonlehti 10€) ja kadulta nappaamillani postereilla. Katukirppisten hinnatkin oli yllättävän halpoja, joten sellaisistakin tein ihan hyviä sisustuslöytöjä. Jättipeikonlehdestä nappasin muutaman verson mukaani kotiin lähtiessä ja sain sen kasvamaan vielä Suomessakin.

saarah
visual diary

Hei mulla on olut kans mielessä jättipeikonlehti! Ne on niin hienoja.

Mahtavaa et oot inspiroitunut kurkistuksesta uuteen elämään :)

Saniliini (Ei varmistettu)

Muutin itse vajaa vuosi sitten Helsingistä Berliiniin. Vaikka meillä lähti koko omaisuus mukaan, tuli sitä ennen muuttoa karsittua todella rajulla kädellä ja niinpä meiltä puuttui uudesta kodistamme esimerkiksi sohva sekä säilytyskalusteet yhtä lipastoa lukuunottamatta. Täällä Saksassa on myös tyypillistä, ettei vuokra-asunnoissa ole ainuttakaan kiinteää kaappia, keittiökin on täysin tyhjä tila pelkällä tiskipöydällä, jos silläkään. Kun budjetti on pieni, täytyy siis todella käyttää mielikuvitusta saadakseen säilytystilaa. Itse vieläpä tykkään, että kaikki mikä on näkyvillä, pitää olla nättiä. Eli esim. kaikenmaailman pesuaineet, siivousvälineet, vessapaperipaketit ja rumat ruokapakkaukset on saatava piilotettua.

Koska emme tiedä kauanko tulemme täällä ulkomailla asumaan, ainakaan tässä nykyisessä asunnossa, päätimme ettemme tässä vaiheessa panosta sohvaan. Asia ratkaistiin ostamalla Ikeasta halvin mahdollinen yhden hengen sängyn runko ja kaksi vaahtomuovipatjaa, koska vieraspatjoja joka tapauksessa tultaisiin tarvitsemaan. Toinen patja on rungon päällä ja toista säilytämme tämän sängyn alla. Sängyn päälle heitimme pellavalakanan ja selkänojiksi tyynyjä. HM Homesta hankkimani pitkät tyynyt olivat sellaisenaan turhan littanat selkänojiksi, joten tungimme niiden sisään vielä vierastäkit, jolloin täkkien säilytyskin oli ratkaistu. Ja näin meillä oli sohva.
Kaikenlaiset arkut, kirstut ja laatikot ovat mainioita sekä säilytykseen että tasoiksi. Vintageliikkeestä olemme ostaneet yhden puisen arkun sekä pienehkön kaapin, jotta saatiin isommille rumiluksille kuten imurille ja kissanhiekkapusseille piilopaikka. Meillä on iso määrä pahvisia valkoisia Ikean Kassett-laatikoita, jotka säilövät liinavaatteet, kynttilät, vaihtolamput, lemmikkien tarvikkeet ym.ym. Keittiössä mainituissa laatikoissa säilytetään joitakin astioita, lisäksi olen haalinut siistinnäköisiä paperikasseja, joissa säilytetään kuivia ruokatarvikkeita ja eväs-ja pakasterasioita, leivinpapereita sun muuta ei niin kivannäköistä tilpehööriä.
Olohuoneessa tv-tason ja kirjahyllyn virkaa toimittaa kolme vierekkäin laitettua, kyljelleenkäännettyä puulaatikkoa. Harmillisesti kaikki tarpeelliset kirjat eivät ole aina kauniita, sellaisia säilytän hyllyssä niinpäin, ettei niiden selkämys näy. Jos haluaa julisteista vähän siistimmän ja talulaisemman näköisiä panostamatta kehyksiin, voi hankkia hieman julistetta suuremman kartongin, kiinnittää julisteen kartongin päälle ja kiinnittää kartongin yläreunaan metallisen klipsin, jolloin "taulun" saa kätevästi pienellä naulalla seinään. Jos tulee ostettua ruokatavaraa lasipurkeissa, kannattaa purkkien tyhjennyttyä liottaa niistä etiketit pois ja käyttää esim. tuikkulyhtyinä, tai jos purkissa on yksivärinen tai muuten nätti kansi, saa myös käteviä säilytyspurkkeja keittiön kuivatavaroille ja näin vähennettyä niiden rumien ruokapakettien määrää. Itse poistan etikettitarrat myös niistä suihkusaippua-ja shampoopulloista, joita joudutaan säilyttämään näkyvillä, näin kylppärissäkin pysyy harmonisempi ja siistimpi ilme ilman kaikenkirjavia puteleita.
Vaatesäilytys meillä on ratkaistu kolmella Ikeasta hankitulla Mulig-vaaterekillä, maksoivat peräti noin seitsemän euroa kappale, lisäksi second handina hankittiin yksi avohylly, jossa makoilevat viikattavat vaatteet ja alus-ja urheiluvaatteet piilottelevat nekin pahvisissa säilytyslaatikoissa.

saarah
visual diary

Oi kiitos paljon, ihan superhyviä vinkkejä!

Mä olen kanssa aina säästellyt kivannäköisiä paperikasseja ja käyttänyt niitä sisustuksessa, nyt varsinkin kun ei ole oikein muuta niin teen varmasti tätä samaa. Ja nuo shampoopullojen (rumien) etikettien poisto :D Luulin että oon ainoa joka tekee sitä :D

Ja toi sohvavinkki, myös niin hyvä. Jee kiitos näistä!

meri_tuuli (Ei varmistettu)

Ihania inspiskuvia! Nämä nyt eivät ole kovin kummoisia sisustusvinkkejä, mutta Espanjassa asuessani keräsin kivoista baareista ja kahviloista erilaisia ilmaisjakelulehtiä ja flyereita ja tein kollaaseja seinälle, kaappien oviin ym. Lisäksi tyhjistä viinipulloista saa kätevästi kivoja kynttilänjalkoja tai maljakoita ja kauniista paperikasseista säilytystilaa sekalaiselle pikkuroinalle. Kasseja pidin joko lattialla, hyllyillä tai laitoin seinälle.

saarah
visual diary

Kiitos, kivoja vinkkejä! Pitääkin alkaa hamstraamaan kaikkia kivoja juttuja kollaasiseinää varten. En malta odottaa :)

Aliis (Ei varmistettu)

Paperista voi taitella pöydälle, seinille tai kattoon roikkumaan koristeita, niin saa vähän kolmiulotteisuutta julisteiden sekaan.
Askarreltiin mieheni kanssa useampi vuosi sitten tällaisia http://annekata.com/2010/11/tutorial-super-simple-paper-stars/ paperitähtiä jouluksi kotia koristamaan. Näyttivät seinillä ja katossa niin kivalta, että kaikki paitsi punainen jäivät koristamaan kotia vielä joulunkin jälkeen (ja ovat paikallaan edelleen!). Sanomalehdestä ja luunvärisestä paperista tehtynä erityisen kauniita. Erikokoisena ja rykelmässä (vähän mobile-tyyppisesti) näyttävät myös mainioilta.

Kiitos mainiosta ja inspiroivasta blogista! Ekakertalaisena kommentoin, vaikka olen lukenut blogiasi jo pitkään!:)

Kommentoi