Kolmen tunnin kuvitus(piina)

visual diary

Välillä meitä koetellaan oikein kunnolla koulussa.

Tiistaisin meillä on aina kolmen tunnin tehtävänantoja, jotka pitää suunnitella ja toteuttaa samantien. Esimerkiksi tällaisia:

The unexpected

Goal: To create and lay out a graphic novel—which uses only photographic/illustrated images—depicting an unexpected event. Description: You'll create, photograph/illustrate and lay out a graphic novel. The goal is to describe an unexpected event. You can create your story from someone else's idea and even use someone else's text (if you want to use text, because you don't have to).

The graphic novel must be between 4 to 8 A4-size pages and employ a minimum of 16 different pictures. 

 

Ja kuten kunnon jännäreissä, vasta vikalla sivulla selviää, mistä on kyse: 

 

Jo työelämää nähneenä aikuisopiskelijana osaan arvostaa tällaisia tehtäviä, koska joskus työelämä on juuri tällaista. Toisinaan luokassa tulee kyllä istuttua tuskastuneena, pää tyhjänä ja huokailtua: EN KEKSI MITÄÄN. Tämän tehtävänannon jälkeen ehdin käydä kahvilla ja sitten olikin kahden tunnin iltaworkshop, jossa eteen lykättiin toinen superhelppo aihe: Suunnittele kampanja, joka ratkaisee jonkun maailman suurimmista kriiseistä, esim. sodat, nälänhätä, pakolaisongelma. 

Illalla kotona vähän väsytti. Näiden päivien vastapainona on välillä ihan kiva olla portugalin kielisellä designhistorian luennolla, istua takimmaisessa penkissä ja laskeskella: ymmärsin kolme sanaa viimeisen viiden minuutin aikana. Hyvä minä! Ja karata kahville. 

----

I made and illustrated a graphic novel in 3 hours. 

Kommentit

Mari Anni (Ei varmistettu)

Moi Saara!

Olen lukenut blogia alusta asti ja odotan aina innolla uutta postausta. Elät sellaista elämää, josta päivittäin haaveilen. En kuitenkaan ole niin aikaansaava, että irroittautuisin työelämästä ja asuntolainastani ja muuttaisin Suomesta pois. Onneksi voin kuitenkin lukea elämästäsi ja arjestasi siellä :) Matkustelu myös helpottaa huomattavasti!

Varasin juuri lennot Lissaboniin kesäkuulle ja mietin, että olisikohan sinulla muutama vinkki missä kannattaisi reissulla käydä? En ole ikinä käynyt Portugalissa ja kielikin on vain kaukaisesti tuttu Brasilian reissultani. Kuulisin mielelläni esimerkiksi kivoista alueista ja ravintoloista :) Airbnb-kämppäkin on vielä hakusessa, joten olisi hienoa tietää mitkä alueet ovat suosittuja/mitä mahdollisesti kannattaa välttää.

Lukemani perusteella uskon, että meillä on hyvin samanlainen maku ravintoloiden ym. suhteen ;)

Kiitos blogistasi ja jo etukäteen vastauksestasi :)

saarah
visual diary

Kiitos ihanasta kommentista :)

Oon listannut mun vinkkejä mm. tänne: 
http://www.lily.fi/blogit/visual-diary/suosikkipaikkani-lissabonissa
http://www.lily.fi/blogit/visual-diary/itsenaisen-naisen-suosikkipaikka
http://www.lily.fi/blogit/visual-diary/shoppailuvinkki-lissaboniin

Suosikkialueitani on mm. Principe Real (trendikäs, mutta ihana. Lähellä keskustaa, mutta silti rauhaisa), Alfama (sitä aitoa, vanhaa Lissabonia, ihan oma fiiliksensä, mutta paljon turisteja kesällä), Bairro Alto (jos haluat olla lähellä baareja), Cais do Sodre (lähellä joenrantaa, paljon baareja, kivoja ravintoloita ja muuta ihanaa). Vältettäviä paikkoja ei oikeastaan olen. Anjosista ja Martim Monizista varoitellaan yöaikaan, että siellä liikkuminen ei ole kaikkien turvallisinta, mutta sanoisin ettei sekään estä majoittumasta siellä. En ehkä kulkisi siellä yksin neljältä yöllä humalassa, mutta muuten kyllä. Ja aina on taksit, jos ei halua öisin liikuskella kävellen/julkisilla. 

Mulla on luonnoksissa tulossa suosikkiravintolapostaus. Yritän saada sen valmiiksi ennen kesää :)

 

 

Mari Anni (Ei varmistettu)

Ps. Mielestäni miehet eivät ole yhtään hassumpi syy lähteä johonkin toiseen maahan ;)

Nica
Klassikko viikossa

Ihana!

tehtävänlaatijalta tosin puuttuu ymmärrys sanan novel merkityksestä, mikä on vähän noloa noin korkealla koulutusasteella. :D 

Kate Valentine

Mahtava! Ja en tiennyt tota sanontaa eli opin jotain uutta :) Seurailen blogiasi satunnaisen säännöllisesti, aina kun siihen palaan on uutta mielenkiintoista luettavaa ja ihanaa silmäkarkkia katseltavaksi.

saarah
visual diary

Mäkään en tiennyt tota sanontaa aiemmin. Mut se on ihanan runollinen :)

Kiitos kivasta kommentista. Oli eka mitä luin tänään. Tuli hyvä mieli!

Kommentoi