Koukussa: Matcha-latte

visual diary

Asioita, jotka väsyttävät ihmistä: kaikki uusi.

Asioita, jotka auttavat väsymykseen: nukkuminen. Asioita, joita ei voi tehdä keskellä päivää: nukkuminen.

Siksi: Kofeiini.

Juon aamuisin aina teetä, keskipäivällä yhden kahvin ja illalla teetä. En koskaan keitä itse kahvia, juon sitä aina ulkosalla. Mutta jos vietän lounaanjälkeisen keskipäiväkooman kotona, kaipaan jotain piristävämpää kuin tee. Uusin villitykseni tähän on vähän niinkuin näiden kahden välimuoto: Matcha-latte.

Matcha on japanilainen, korkealuokkainen hienoksi jauhettu vihreä tee. Sillä on muiden vihreiden teelaatujen tapaan paljon terveysvaikutuksia: Matcha sisältää mm. antioksidantteja kuten C- ja K-vitamiinia, katekiineja, kuten EGCG-katekiini, ja kofeiiniä, teobromiiniä ja teofylliiniä, sekä L-teaniiniä. (Olipa luettelo mystisiä termejä, mutta nämä kaikki ovat ihmiselle hyväksi).

Matcha on siis vihreää teetä, mutta sen terveysvaikutukset verrattuna kupilliseen tavallista vihreää teetä, ovat moninkertaiset. Ja sanotaanhan tämän ihmeaineen parantavan keskittymiskykyä, lisäävän aineenvaihduntaa, nuorentavan sekä puhdistavan kehoa.

Matchaa voi käyttää myös ruuanlaitoissa, esim. smoothieissa. Itselleni Matcha on uusi tuttavuus, vaikka vihreää teetä muuten juonkin paljon. Ensimmäinen kosketukseni Matchaan oli internetin syövereistä löytynyt houkutteleva ohje: Matcha-latte.

Tähän tarvitset:

Matcha-jauhetta

Bambuvispilän

Manteli- tai kookosmaitoa (tai ihan tavallista)

Kuumaa vettä

Tee näin: Mittaa kulhoon yksi teelusikallinen jauhetta, kaada päälle puoli kuppia kuumaa vettä (ei kuitenkaan kiehuvaa). Vispaa kunnes jauhe sekoittuu ja liemi vaahdottuu. Kaada joukkoon lämmitetty maito, vispaa vielä.
Mausta hunajalla ja nauti.

(Ja kuvaa: tämä juoma näyttää nimittäin ihanalta).

Juomaa voi kokeilla maustaa myös kanelilla tai vaniljalla. Ja jos on flunssa, tänne sekaan kannattaa raastaa inkivääriä

 

----

Matcha -pakkauksen sain testiin Nu3 -verkkokaupasta.

----

Latest addiction: Matcha-latte

 

Kommentit

Jaana K

Matcha-latte on parasta! <3 Mä en oikein pysty juomaan kahvia, on ollut niin kivaa, että kahviloihin on tullut tällainen vaihtoehto pussiteen rinnalle :)

saarah
visual diary

Joo, hakkaa kyllä pussiteen mennen tullen :)

Kiitos ohjeesta, tätä lienee pakko kokeilla - ja ehdottomasti myös inkiväärin kanssa!

saarah
visual diary

Ole hyvä. Munkin pitää tetstata inkiväärin kanssa. Yleensä se sopii ihan mihin tahansa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikö tällaisten postauksien alkuun kuuluisi merkitä 'kaupallinen yhteistyö', ihan Lilyn ohjeistuksienkin mukaan?

saarah
visual diary

Kyseessä on kaupallinen yhteistyö, jos postauksen tekemisestä on saanut korvauksen. Jos on vain saanut tuotteetn testiin, riittää että kertoo sen, kuten tässä teinkin :)

Vrase (Ei varmistettu)

Nyt kyllä kiinnostaa, että miksi juuri bambuvispilä?

saarah
visual diary

Bambuvispilä on sellainen tosi pehmeä ja noi vispausosat taipuu eli sillä on helppo vispata toi juoma suoraa vaikka teemukiin. Eiköhän tähän muukin vispilä käy. Mulla tosin ei muita täällä uudessa elämässä ole, joten en voi testata :D

Kommentoi