Kuivakuppaus ja muut tavat päästä eroon talvi-ihosta

visual diary

En aloita keväisin laihdutuskuuria, aloitan ennemminkin ihokuurin.

Keväisin vaatteiden alta paljastuu ikävästi harmahtava, kuiva ja no, talvinen iho.

Mulle ainakin myös ensimmäisten auringonsäteiden mukana tulee hullu tarve sovitella läpi koko kesägarderobi ja joka kerta on sama fiilis:

en kyllä voi käyttää tätä, onpa lyhyt, paljastava, jalat näkyy, käsivarret näkyy jne. Ja sitten loppukesästä ei muista ollenkaan näitä tyhmiä ajatuksiaan ja menee ihan vapauteuneesti sortsit jalassa töihinkin. Oi, kesä!

-----

Koska ihoni on kuiva ja atooppisuuteen taipuvainen, rasvaan ja huollan sitä kyllä läpi vuoden, mutta keväisin oikein erityisesti. Vaikken ole ylipainoinen, on ihossani tietysti selluliittiä ja ties mitä muhkuroita. Sekä mustelmia, aina, koska saan niitä tosi herkästi. Pidän yleensä keväisin parin kuukauden tehokuurin, jonka aikana yritän liikkua (ja venytellä) enemmän, syödä vähän vähemmän sokeria ja hoitaa ihoa näillä keinoilla:

- säännöllinen kuorinta

- jokapäiväinen kosteutus

- kuivakuppaus

Kuivakuppaus eli imukuppihieronta tapahtuu tälläisella erikoisen näköisellä imukupilla.

Iho rasvataan ensin ja sitten siihen levitetään vielä lisää rasvaa ja pyöritellään ongelmakohtia tällä imukupilla. Kupit perustuvat puhtaasti niiden tuoman alipaineen vaikutukseen iholla. Eli kuppia puristetaan reunoilta ja asetetaan se rasvatulle iholle niin, että kupin sisään syntyy alipaine. Joo, sattuu kyllä, mutta tehoaa myös. Homma lisää myös aineenvaihduntaa, eli jos teet tämän illalla, saattaa tulla tarve käydä vessassa yöllä.

Olen tehnyt tätä laiskasti tänä keväänä, mutta viime keväinen ahkera ihon "kuppaaminen" tuotti kyllä tulosta. Täytynee nyt siis ryhdistäytyä, ennen kuin sortsikausi alkaa.

Kuorin kasvojeni ihoa tosi harvoin, mutta vartaloa kerran viikossa läpi vuoden. Decleorin kuorinta on tän hetkinen suosikkini. Se tuoksuu greippimäiseltä ja tekee ihosta ihanan pehmeän. Tuotteen koostumus on myös kiva; se on voidemainen levitettäessä, mutta kun sen huuhtelee, koostumus muuttuu onkin maitomaiseksi ja valkoiseksi.

Käytän yleensä iloisesti sekaisin luonnonkosmetiikkaa ja tavallista, mutta yritän käyttää luomua kaikessa mikä jää iholle. Naaman voin siis pestä muullakin, mutta rasvoissa suosin luomua.

Logonan (trendikäs) granaattiomena suihkugeeli ja vartalorasva ovat tämän kevään suosikkituotteeni. Voiteen kiinteyttävästä vaikutuksesta en osaa sanoa juuta enkä jaata,  mutta tuoksu ja koostumus ovat kyllä huiput.

-----

Tässä minun repertuaarini harmaan talvi-ihon kirkastamiseen. Onko muita vinkkejä?

-----

Kosmetiikkatuoteet sain testiin blogin kautta. Imukupit ostin Hyvinvoinnin tavaratalosta. Logonaa myy mm. Ruohojuuri sekä Natural Goods company. Decleoria Cosmetique -nettikauppa ja Stockmannit.

-----

These are my favorite skin products at the moment.

 

Kommentit

Mia K.
Voi taivas

Kuivakuppaus! ♡

Laitanpa tähän yhen postauksen ;))

http://www.lily.fi/blogit/mia-k/pari-hyvaa-kikkaa-mm-ikakriiseihin

 

saarah
visual diary

Kiitos linkistä. Pitääkin lukea tuo :)

UnnaNanna (Ei varmistettu)

Kuivakuppaus on ihan huikeata. Otin aikoinaan sarjahoitoja mm. erään leikkauksen yhteydessä (ennen ja jälkeen, auttamaan paranemisprosessia juurikin noiden "sisäisten" vaikutusten vuoksi) ja selluliittiin. Yllättävää kyllä, samalla se myös palautti vuosia, vuosia aiemmin raskauden takia venähtäneen ja "elottoman" vatsanahan lähes entiselleen!!

Silloin jo mietin hankkia kuppeja itsellekin, ja opetella tekemään, mutta se sitten jäi ja unohtui kokonaan. Hmmm, pitäisköhän nyt...

saarah
visual diary

On kyllä toimiva menetelmä :)

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Erinomainen talvi-ihon kirkastaja on myös sitruuna: kasvot pestään normaalisti ja sen jälkeen pyöritellään sitruunanpuolikasta iholla ja huuhdellaan. Hedelmähapot kuorivat ja kirkastavat ihoa hellävaraisesti, toimii hyvin ainakin omaan herkkään naamaan.

Luonnonkosmetiikka on kyllä hieno asia. Itse pääsin eroon vartalovoiteen käytöstä siirtymällä luonnonkosmetiikkasuihkusaippuan käyttäjäksi. Pesee puhtaaksi mutta ei vie ihon luonnollista suojakerrosta mennessään. 

saarah
visual diary

Oi, tuota sitruunavinkkiä pitääkin testata, kiitos!

Täältä myös peukku luonnonkosmetiikalle.

HuiHaiPiia (Ei varmistettu) http://hui-hai.blogspot.fi

Kuivakuppaus, empä ole moisesta ennen kuullutkaan. Varsin mielenkiintoista, täytynee ottaa testiin. Sitruuna kuulostaa mielenkiintoiselta myös, hmm. Testiin testiin.

pinka (Ei varmistettu)

Olen kokeillut kuivakuppausta akupunktion päätteeksi viime talvena sarjahoitona, ja voi sitä autuutta aina hoidon jälkeen! Kuppaus pisti ainakin itelläni välittömästi jonkun endorfiinipiikin (kaikkien niiden muiden piikkien jälkeen...) liikkeelle- silkkaa naurua ja hepulointia ja lasisten kuppien kilinää selkä täynnä :D

Kuinka tehokasta tuo itsehoito on, se mua vähän kiinnostaa?

Kommentoi