Liikeniskö kymppi?

visual diary

 

 

Vaikken usein tartu blogissani ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin asioihin, on nyt pakko. 

Syyriassa on sota, jo kuudetta vuotta ja tilanne siellä on ihan hirvittävä. Ihmisillä ei ole mitään: ei ruokaa, eikä vettä, eikä turvaa eikä oikein toivoa paremmasta tulevaisuudestakaan. Lehdet kirjoittavat aiheesta, mutta on niin helppo vaan silmäillä jutut läpi ja ajatella ei mitään uutta. Tai ainakin minä teen usein niin. 

Mutta sitten joskus iskee sellainen olo, että helvetti kun maailma on epäoikeudenmukainen. Minä täällä istun lämpimässä kodissani pohtimassa söisinkö illallista kotona vai jossain kivassa lähiravintolassa ja toiset istuvat kotonaan kuuntelemassa pommikoneita. Ja pahimmassa tapauksessa eivät edes kotonaan, koska sitä ei enää ole. Omiin tunteisiini vetoavat aina eniten tällaiset kuvat, joissa näytetään miltä siellä näytti ennen ja miltä nyt pommitusten jälkeen. Apua, entä jos kaikille mulle rakkaille ja tärkeille paikoille kävisi noin? 

Jos minulta liikeni kymppi avustukseen, ehkä sinultakin? Se ei ole kun yhden lounaan hinta. 

Täällä voit lahjoittaa rahaa. 

 

----

 

Kuva täältä. 

 

 

Kommentit

riik
3h+kasvimaa

Multakin liikeni. Kiitos muistutuksesta!

saarah
visual diary

<3 

jennajohannasi
Pirtti

Juuri yövuoron hiljaisuudessa luin sairaalapommituksista ja laitoin parikymppiä Unicefille. Ärsyttää, kun aina mietityttää että meneekö lahjoitusrahat perille, mutta eipä niitä sinne suoraankaan pääse itse kenenkään käteen viemään niin pakko se on vaan järjestöihin luottaa :/

saarah
visual diary

Ihan totta, samaa tulee joskus pohdittua. Mutta kai se on just pakko luottaa siihen et järjestöt osaa parhaiten sen homman :)

mystery
Vision One

Menee. UNICEFin kohdalla ainakin, joten hyvään kohteeseen laitoit rahat. Ainoa järjestö joka on päässyt Syyrian piiritettyihin kaupunkeihin viimeisen puolen vuoden sisällä. Tässä video.

saarah
visual diary

Kiitos tiedosta!

mystery
Vision One

Muutkin järjestöt tekee tosiaan varmasti hyvää työtä, mutta YK:n järjestöillä (UNICEF ja UNCHR) on ihan eri tavalla mahdollisuus liikkua kriisialueilla ja juurikin noilla vaarallisilla sota-alueilla ja piiritetyissä kaupungeissa. Siksi mun tukeni kohdistuu heihin. :)

Kaapoheidi (Ei varmistettu)

Hoi! Hyvä muistutus, tämän postauksen ansiosta tajusin vihdoin itsekin lahjoittaa. :-)

saarah
visual diary

Kiitos!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos muistutuksesta! Mä ryhdyin suoraan kuukausilahjoittajaksi.

Järjestöjen toimintaa seurataan tiukasti, määritelty on se miten paljon esimerkiksi toiminnan pyörittämiseen saa käyttää varoja. Mulla on se käsitys että varsinkin näihin isoihin ja kansainvälisiin järjestöihin voi luottaa.

saarah
visual diary

Loistavaa, hieno juttu :)

Emmm (Ei varmistettu)

Kiitos tärkeästä muistutuksesta!

saarah
visual diary

Ole hyvä :) Kiitos että autoit!

Kommentoi