Lue ja samaistu: Girl problems

visual diary

Samaistun.

Ah. Ihana Cortney Cassidy teki kirjan nimeltä Girl Problems. Täydellinen ulkoasu ja ne ongelmat:

A book about periods, bras, and not shaving

No aika samaistuttavia. Lähes kaikki.

Kirjan saa täältä.

----

Loving this Girl Problems book by Cotrney Cassidy.

Kommentit

applepie (Ei varmistettu)

Meh. Tiedän olevani aika tosikko, sillä meikäläistä tympii, että naisten ja tyttöjen ongelmat typistetään tuollaiseen pinnalliseen huttuun. Ymmärrän toki, että naisten ympärileikkaukset, lähisuhdeväkivalta tai vaikka epätasa-arvoinen asema työmarkkinoilla eivät typisty pikkunokkelaan, nättiin grafiikkaan, mutta silti. Kun maailmassa on oikeita ongelmia, tuntuu kokonaisen kirjan omistaminen länsimaisten kermaperseiden napinalle vähän turhauttavalta. First world problems.

possumunkki (Ei varmistettu)

Oletko sitä mieltä, että koska on isoja ja vakavia ongelmia, ei niitä pieniä ja "hassuja" saa käsitellä omana kokonaisuutenaan? Että koska maailma on kamala paikka, ei saa olla huumoria ja kepeyttä? Uskon itse, että juuri ne humoristiset ja nokkelat naiset ovat usein niitä, jotka ottavat myös lähisuhdeväkivallan ja epätasa-arvon esiin, oikeassa yhteydessä - välillä voi miettiä myös jotain muuta. Ei naiseus ole mustavalkoista ja jos on kiinnostunut myös kepeästä, ei olisi valveutunut vakavasta. Itseäni esimerkiksi kammottaa juuri tänään alistettujen naisten asema, rasistisesti verkossa riehuvat perheenäidit Suomessa ja myös se, että ihoni on aika huonossa kunnossa. Kaikille aion tehdä jotain.

saarah
visual diary

Uskon itse, että juuri ne humoristiset ja nokkelat naiset ovat usein niitä, jotka ottavat myös lähisuhdeväkivallan ja epätasa-arvon esiin, oikeassa yhteydessä - välillä voi miettiä myös jotain muuta. Ei naiseus ole mustavalkoista ja jos on kiinnostunut myös kepeästä, ei olisi valveutunut vakavasta.

AH. Niin täysin samaa mieltä tästä!

saarah
visual diary

Kiitos kommentista. Ymmärrän pointtisi.

Mutta musta oleellista tässä oli kirjan määritelmä: A book about periods, bras, and not shaving

Ei a book about everything that´s wrong with the world.

:)

iinachristina (Ei varmistettu) http://colourssometimes.blogspot.fi/?m=1

Itseä ärsyttää ehkä eniten se, että vaikka kuvaus on tuollainen todella mukavan kuuloinen, monet teksteistä liittyvät deittailuun, kauneuteen jne. "Does this bag of take-out make me look single", "Can't wait for when my face is suddenly perfect enough to not put on make up" ovat todella kummallisia ja inhottavia lauseita, vaikka tarkoitus olisikin hauskuuttaa, ja ajatukset ovat oikeiden ihmisten. Kirjailija kommentoi: "I'm hoping this helps girls be more comfortable with their experiences and their body...", mutta en ymmärrä miten sinkkuus- ja kauneusahdistumiset auttavat ketään luomaan positiivisempaa minäkuvaa. Kirja myös excluudaa transnaiset aika hienosti. Ajatuksena pidän kirjasta, mutta tuntuu, että kirjailija ei ole ajatellut asiaa loppuun asti.

Suuri kiitos sulle kaikkien uusien projektien/kirjojen/taiteen esittelemisestä täällä!

saarah
visual diary

Kiitos kommentista.

Ihan totta, että kirja excluudaa transnaiset, mutta excluudaahan se myös naimisissa olevat sinkkujutuillaan. Ihan totta, ehkä ei olla ajateltu ihan loppuun asti sitä, mitä kaikkea voi "Girl Problems" -nimen alle laittaa. Mutta toistan vähän itseäni: olellistahan tässä oli juuri kirjan määritelmä:

A book about periods, bras, and not shaving

Ei a book about everything that´s wrong with the world.

En mäkään allekirjoita (tai samaistu) kaikkiin noihin lauseisiin. Musta tää oli vaan kivannäköinen ja kiva kirja :)

mystery
Vision One

Maailmassa tulee aina olemaan äärimmäistä pahuutta. Jos maailman taakkaa kantaa harteillaan joka päivä, tuskin pystyy itse elämään ollenkaan. Riippumatta siitä asuuko rikkaassa vai köyhässä maassa, on jokaisella silti oikeus hymyillä ja nauraa ongelmilleen, olivat ne isoja tai pieniä. Vähän sama kuin joku olisi surullinen siitä että jalka murtui, ja sitten joku toinen tulee sanomaan että "mitäs siinä itket kun mulla on syöpä!" 

 

saarah
visual diary

Aivan näin!

Tietysti suurempia ongelmia kuin poikaystävän löytyminen ovat vaikka sodat ja nälänhätä, mutta ei se mitenkään tarkoita ettei pienempiä ongelmia voisi käsitellä. Kyllä itse ainakin tyttökavereideni kanssa puhun ihan yhtälailla menkoista, pojista kuin niistä VAKAVISTA aiheista, usein vielä esim saman illan aikana.

Pax
Liikehdintää

Mäkin olen usein tosikko, mutta. Voidaan toki keskustella siitä, mistä naisten moiset ajatukset kumpuavat, mutta pidän niitä samaistuttavina. Ja uskon, että moni nainen niiden vakavien asioiden lisäksi joskus pohtii "kevyitä". Ainakin tällä hetkellä se on monille osa naiseutta (vaikka olisikin patriarkaalisen yhteiskunnan aiheuttamaa) ja sen mollaaminen tuntuu samalla myös naisten halventamiselta. Että elämässä ei saisi olla kevyempiä aiheita eikä saisi miettiä ihmissuhteita tai ulkonäköä, jos haluaa oikeasti tehdä jotain tai parantaa maailmaa. Voi olla, että miehillä ei moisia ajatuksia ole, mutta ennemmin syleilisin voimakkaasti tätäkin puolta naiseudessa ja nostaisin oikeudekseni olla hömppä ja kermaperse. Ja sitten tästä voimaantuneena puuttuisin myös niihin oikeisiin ongelmiin.

saarah
visual diary

Kiitos! NIIN totta.

En tosiaan usko että miehillä on tätä ongelmaa. Että jos joku vaikka haluaa puida eilisen futismatsin tuomaripeliä, joku sanoisi: First world problems. Miksei me puhuta nälänhädästä, senkin pinnallinen!

Tai en tiedä, voihan näin ollakin. Tuntuu vaan että naiset on tosi kovia tuomistemaan ja lokeroimaan toisiaan: Ai se on tollanen pinnallinen hömppätyyppi, joka ei välitä oikeista asioista.
 

 

kaisaj
Ambitions

"En tosiaan usko että miehillä on tätä ongelmaa. Että jos joku vaikka haluaa puida eilisen futismatsin tuomaripeliä, joku sanoisi: First world problems. Miksei me puhuta nälänhädästä, senkin pinnallinen!"

Hahaha! :D Vois muuten joskus heittää ja kattoo mitä tapahtuu.

...CHALLENGE ACCEPTED! :D

 

saarah
visual diary

Kommenttini oli siis suunnattu sinulle, applepie. Vielä joskus kun tämä vastaa kommenttiin toiminto menisi oikean kommentin alle, niin maailma olisi taas vähän helpompi paikka :)

florence+me (Ei varmistettu)

Pystyykö Spotify-listojasi kuuntelemaan?

saarah
visual diary

APUA, ei :D :D Ne ei oo niin hyviä, että laittaisin jakoon :D

Kommentoi