(Luonnonkosmetiikan) suosikit stressi-iholle

visual diary

Kun elän stressaavia aikoja elämässäni, se näkee ensimmäisenä

ihan selvästi naamasta.

Vaikka ihoni on normaalisti ihan hyväkuntoinen, stressi ei tee sille hyvää, tietenkään. Kun aloitin jokin aika sitten koulun ja arki meni taas vähän uusiksi, stressasin paljon enemmän kuin olisin uskonut. Otan yleensä asiat aika rennosti, mutta uusi maa, uusi kieli, uusi koulu ja siihen päälle vielä vähän muita suruja. Ei ollut niinsanotusti elämän tähtihetket käsillä. 

It will be ok
on yleensä hyvä sanoma melkein kaikkiin tilanteisiin (kuin myös tähänkin), mutta kun pahin tilanne on päällä, sen hokeminen ei helpota yhtään.

Pidän ihostani normaalistikin hyvää huolta, mutta stressi-ihosta erityisesti. Viikossa tilanne riistäytyi normi-ihosta sellaiseksi, että teki mieli hautautua kotiin ja tyynyn alle. Ihoni oli samaan aikaan kuiva ja punoittava (syytän tästä myös viilenevää säätä), mutta puski myös ihan hulluna rasvaa. Samaa tekivät hiukset. Kun valvoo paljon, jostain syystä hiukset ja naama tuntuvat rasvoittuvan silloin vielä normaalia enemmän. Normaalisti saan näppyjä lähinnä otsaan ja nenään, nyt ne levisivät poskille asti.

Tässä kolme hyväksi koettua tuotetta pahimman taltuttamiseksi:

Madara-uutuus, Kemikaalicocktail -Nooran suunnittelema Nokkos -sarja on jatkoa saman merkin parin Pihlaja -tuotteille. Käytin kasvosuihketta rauhoittamaan punoittavaa ja kiristävää ihoa, johon se toimi loistavasti. Tuotetta voi käyttää myös meikin päälle, eli luulen että tässä on pelastaja kuivalle talvi-iholle, joka ei aina käyttädy meikin kanssa niin hyvin.

Tämä omituisen näköinen möntti on bambuhiilipesusieni, josta kohkattiin vuosi sitten kaikissa blogeissa. Tulen vähän myöhässä, koska testasin sitä vasta nyt. Sienestä on eri versiot rasvoittuvalle&sekaiholle, herkälle iholle ja normaalille iholle. Itse testasin juuri tuota rasvoittuvan ja sekaihon versiota. Sieni on valmistettu Konjac-kasvin juuresta. Se kuorii ihoa kevyesti ja tasapainoittaa samalla ihon oman PH:n. Sienen sanotaan auttavan myös (ikuisessa) taistossa mustapäitä vastaan.

Itse aloin käyttää sientä aamuisin, pelkän veden kanssa. Ihoni puskee yön aikana paljon rasvaa, mikä ei pelkällä vedellä lähde. Oman kokemukseni mukaan ihon väri parani jo viikossa. Eli tätä käytän jatkossakin.

Madaran naamioita olen testannut ennenkin, mutta tämä on ainoa jota pitää olla nykyisin kaapissa jatkuvasti. Tämä Brightening AHA peel mask voitti myös viime vuonna Cosmon ja Trendin Vuoden kosmetiikka -palkinnonjaoissa, eli en ole yksin ihastukseni kanssa.

Naamio pistelee iholla vähän, mutta ei aiheuta punoitusta. Itse olen ainakin laittanut pistelyn vain tehokkuuden piikkiin. Erinomainen kirkastamaan sellaista vähän harmahtavaa ihonsävyä.

----

Käytin tätä kolmikkoa normaalien rutiinieni ohella kaksi viikkoa (ja yritin stressata vähemmän) ja tilanne rauhoittui takaisin siihen normitilaan. Mutta ne hiukset. Jos jollain on hyviä vinkkejä luonnonkosmetiikkashampoista, jotka hillitsisivät rasvoittuvaa tukkaa, otan innolla ja mielenkiinnolla vastaan.

----

Sain Madaran tuotteet testiin Sugar Helsingiltä. Madaraa myy mm. Natural Goods Company netissä ja Sokokset ympäri maata. Kasvosienen sain testiin Nu3 -verkkokaupasta.

----

Current favorites from natural cosmetics:

Madara Brightening AHA peel mask

Madara Nokkonen Moisturising Mist

Konjac sponge

 

Kommentit

Markka
Marenkia ja neilikoita

Tuo naamio on mullakin käytössä ja tykkään kovasti :) Myös vastaavaa Konjac-sientä oon silloin tällöin käyttänyt. Nokkossuihketta en ole vielä testannut mutta houkuttelisi kyllä sitäkin kokeilla. Ja samojen iho-ongelmien kanssa painitaan täälläkin, valitettavasti...

saarah
visual diary

Taitaa olla syksyisin yleiset ongelmat.

Mulla on Nokkos -sarjan voide vielä testaamatta. Siitäkin oon kuullu kehuja :)

Maria - Kuplia ja kimallusta (Ei varmistettu) http://kupliajakimallusta.blogspot.fi

Oliskohan se jo miunkin korkee aika tutustua noihin tuotteisiin? Oma ihokin kun on viime aikoina heittäytynyt hankalammaksi kuin teinivuosina ikinä! Mutta mikäs tässä ollessa - näppynaamaisena, 30 ja risat...

saarah
visual diary

Aika samoissa ikälukemissa mennään :) Mulla on ainakin ihan samat iho-probleemat edelleen kun 10 vuotta sitten. Aina luulin et se rasvoittuminen (myös tukan) jossain vaiheessa lakkaa, mut eipä loppua näy :D

Maria - Kuplia ja kimallusta (Ei varmistettu) http://kupliajakimallusta.blogspot.fi

Ylistys tukkajumalille, että oma leijonanharjani ei ole rasvoittuvaa sorttia! On meinaan sen verran tuota karvaa, että menis ikä ja terveys, jos sitä joutus joka tai vaikka joka toinen ilta pesemään, puunaamaan ja kuivaamaan. Huh, sillä on sitten muita ongelmia kylläkin (päinvastaisia). Ihonkin kaa olen kai ollut onnekas, mutta vähän toista vuotta tätä taistelua nyt on käyty... riittäs jo. Tsemppiä meille! :)

Hanna Maria
Hanna Maria

Kantsii testata myös tota kuvissa näkyvää Aloe Veraa :) Tässä vinkki: http://www.lily.fi/blogit/kiitos-hyvaa/armahin-aaloe

Hanna Maria
Hanna Maria

..ja siis nimenomaan iholle. En tiedä miten toimii hiuksissa :D

saarah
visual diary

Oh, kiitos vinkistä :)

Kommentoi