Magnesiumia särkyyn

visual diary

Tässä on työpisteeni kotona. Näyttääkö tutulta?

Ennen muinoin minulla oli kotona työpöytä, jonka ääressä istuin. Töissä olin kahdeksan tuntia koneen äärellä lähes päivittäin, mutta oli kunnollinen työtuoli, pöytä ja wacom, joka ei rasita ranteita niin pahasti kun hiiri. 

Nykyisin teen hommia sängyllä tai sohvalla istuen läppärin kanssa. Loppusyksystä aloin ihmetellä sitä, miksi oikeaa kättäni särkee välillä niin paljon, etten saa edes nukutuksi. Googlettelin paniikissa, että oliko se oikean käden särky mikä tarkoitti sydänkohtausta (ei vaan vasemman), kunnes jossain vaiheessa tajusin kivun johtuvan yksinkertaisesti uudesta työasennosta ja siitä, että kirjoitan nykyisin tosi paljon enemmän kuin ennen. 

Olen sitä ihmistyyppiä, joka menee lääkäriin vasta kun käsi on irronnut kokonaan, en pienen kolotuksen takia. Pidin välillä tietokoneettoman päivän ja ostin käsipainot, joilla treenasin vähän. Se auttoi hetkellisesti, mutta sitten kipu taas palasi. Lääkäriin en tosin mennyt senkään takia, ettei tällaiseen vaivaan taida olla muuta apua kun vetää särkylääkkeitä ja yrittää muuttaa sitä työasentoa. 

Joku selkeästi salakuunteli valitustani, koska sain sattumoisin blogin kautta testiin Magnesium -suihkeen, joka on suunniteltu juurikin tällaisia vaivoja varten. Magnesium on särkylääkettä fiksumpi keino tämän tyyppiseen pienempään paikalliseen kipuun. Olin aluksi hieman epäilevä sen toimivuuden suhteen, mutta täytyy sanoa että tästä on ollut todella suuri apu. Suihkautan tätä kerran tai kaksi päivässä kipeään kohtaan, hieron sen ihoon ja sitten,

no yritän olla myös vähemmän koko ajan koneen ääressä, huonossa työasennossa. 

Nordic Healthin Magnesiumsuihkeesta voi lukea lisää täältä. 

----

The more I write on my laptop, the more my hand hurts. This magnesium spray helps a lot. 

Kommentit

supunen (Ei varmistettu)

Mulla on sama ongelma. Oon saanut apua sellaisesta akupunktio-piikkimatosta ja sitten mulla on sellainen humantool- satulatuoli/pallo jolla voi mukavasti keikkua suuntaan ja toiseen kun kirjoittaa. Selkä on paljon paremmassa kunnossa. Ja vähän säälittävää kun oon just kolmekymppinen enkä ole jaksanut huoltaa lihaksistoa niinkuin pitäisi, ja jo nyt sitten kolottaa...mites sitten mummona...yritän ettei ainakaan pahenisi :)

täytyy kokeilla tuota suihketta. Mutta nukuttaako se? Magnesium saattaa kuulemma nukuttaa.

saarah
visual diary

Mä oon itseasiassa laittanut tätä lähinnä iltaisin (koska silloin kolottaa just eniten), mut nyt kun tarkemmin aloin miettiä et kun oon laittanut päivällä niin oisko ollu jotenkin väsyneempi olo? Ei ainakaan mitenkään tuntuvasti :) Suosittelen testaamaan!

L2S (Ei varmistettu)

Hyvä vinkki, täytyy kokeilla! Itselläni sama homma. Alkoi alunperin salilla käydessä, mutta myöhemmin tullut juurikin läppärin käytöstä ja puhelimen ja iPadin näpräämisestä. Töissä pöytäkoneella työskentely sujuu ilman suurempia kipuja. Itse käytän myös rannetukea silloin kun ranne on pahana.

saarah
visual diary

Joo, just toi et enää ei vaan oo koneen ääressä vaan sen lisäksi näprää vielä puhelintakin koko ajan ja sekään ei oo hyväksi ranteille. Mulla kipu on enemmän tuolla käsivarressa mut sit pahimmillaan säteilee ranteisiin asti. Ei oo helppoa olla vanha :D :D

Lemmi (Ei varmistettu) http://turkooseja.blogspot.fi/

Tää aihe on todella mielenkiintoinen. Mitä jos magneesiumin ottaa suun kautta esim. tablettina auttaako samalla tavalla? Toki joo silloin se ei ole paikallishoitoa.. Mietin auttaisikohan tuo alaselän kipuihin, pahimmillaan kun ne kestävät monen monta viikkoa ennen kuin rupeaa helpottamaan ja särkylääkkeistä ei ole minkäänlaista apua (ellei ota pirun vahvoja). Ootko testannut muuhun kuin rannesärkyyn? :)

nansk

Mulle sanoi viime kesänä lääkäri (ranteen jännetupentulehdukset molemmissa ranteissa, kamalan kivaa), että paikallishoidot ovat ihan turhia esimerkiksi selässä ja ehkä niskassakin, kun levitettävällä voiteella tms on kovin pitkä matka päästä sinne vikaan asti. Ranteeseen suositteli kylmägeelejä ja voltareneja, koska siinä iho ja ylipäätään alue on pieni ja ohut... Tietty kokeilemalla ei mitään häviä, ja lumevaikutuskin on parempi kuin ei vaikutusta ollenkaan (mun elämänfilosofia :D)!

Täytyypä kokeilla tota magnesiumia ensi kerralla, jos omat ongelmat palaavat.

saarah
visual diary

En osaa sanoa yhtään. Mun käsityksen mukaan magnesium auttaa ainakin sisäisesti nautittuna suonenvetoihin tms. En oo testannut muuhun kuin tohon rannesärkyyn, mutta kiinnostaa kyllä. Kaikenlaisia muitakin kolotuksia kun tässä iän myötä varmasti tulee :D

TiaB (Ei varmistettu)

mulla on rsi ja kayn physiolla ja oon oppinu etta vaikka se ranne/kasi on kipee niin se vika on lapaluiden valissa. se lihas loppuu kateen mutta alkaa selasta. tsekka foam roller jolla rullailu auttaa huonoon ryhtiin ja silla voi jope kasia ja kaulaakin rullata. kaikki ruiskeet ja voiteet on valiaikasta ja psysio ja lihas kuntoutus on long term cure.

saarah
visual diary

Joo, todellakin, toi on tietty väliaikainen apu, ei se sitä itse ongelmaa paranna, helpottaa vaan. Treenasin ennen salilla aika paljon just käsilihaksia ja silloin ei ollut tällaista vaivaa. Pitänee palata sellasen treenin ääreen joka tois lisää lihasta käsiin, ehkä se tosiaan auttais :)

Kommentoi