miksi oi miksi, marimekko?

visual diary

 

Marimekon syksy näyttää kivalta! Tai siis kuosit ja värit näyttävät kivalta, mutta miksi taas tällaisia leikkauksia?

Itse näytän pussimekossa ja legginseissä ainakin ihan kamalalta, kuten suurin osa ihmisistä jotka eivät ole 190cm/50kg mitoissa.

----

Marimekko fall 2013 looks good. Well, the colors and prints look good, but who looks good in shapes like that? Not me.

Models. No-one else. 

Kommentit

Marsublog

Word. Ihan kauheita vauvanvaatteita.

saarah
visual diary

Niin! Olen aikuinen, en halua näyttää vauvalta. Enkä raskaana olevalta.

Luuserin päiväkirja

Pisaroi-kuosisia vaatteita on tehty niin ihania (Samu-Jussi Kosken aikana, jolloin en tajunnut niitä hankkia), että nää uudet on vaan veitsi jota käännetään haavassa. Ihan hirveen muotosia.

saarah
visual diary

Joo, katsoin itsekin ekana että ihanaa kun pisara-kuosi on tullut takaisin! Mutta nuo muodot...

hymyjä pakkasessa

Joo, niiden vaatteiden missamminen itkettää vieläkin... Muistan tosi tarkasti yhden mekon. Leikkausten lisäksi harmittaa, että hyvät väritykset on pitänyt "uusia" eli vaihtaa laimeammiksi versioiksi :/

B (Ei varmistettu)

Mä taas rakastan juuri tän mallisia vaatteita :D Mittani 170/57, en sitten tiedä miltä ne mun päällä näyttää muiden silmissä, mutta itse viihdyn...
Mutta en noita kuoseja/värejä, joista tulee mieleen sairaalaklovni tai kulttuuritäti.

saarah
visual diary

Mun mielestä noi näyttää ton mallin päällä kyllä hyviltä ja varmasti monen, jolla on enemmän pituutta kun mulla (164cm) niin myös hyviltä. Ja jokainen tietysti pukeutuu niinkuin itsestä parhaalta tuntuu :)

Kaipaisin vaan Marimekolta muitakin malleja kun nuo ainaiset pussit! Itse vaan näytän Marimekon mekoissa aina siltä, että olisin raskaana.

saarah
visual diary

Sairaalaklovni ja kulttuuritäti olisivat muuten mahtavat nimet vaatteille :D

Mimosa

Täällä aivan samoissa ajatelmissa. En tajua.

(en muutenkaan ihan tajua Marimekkoa. Vaatteet on yyber kalliita ja silti ne ommellaan jossain halppismaissa. Jotenkin ristiriitaista myös tämäkin)

saarah
visual diary

Joo, sama juttu! Haluaisin maksaa laadusta (ja laadukkaasta suunnittelusta) ja siitä, että tuote on tehty Suomessa. Mutta jos tuote tehdään halpismaissa ja hinnat vaan nousevat jatkuvasti... Sitä en ymmärrä. Esim. Marimekon pussilakanat maksaa nykyisin melkein satasen kappale eikä laatu ole enää samaa kuin ennen. Surullista.

Mimosa

Juuri näin. Todella surullista ja musta täysin typerää.

ps. sun blogi on ihana!

Kadonneet Tytöt

Itse tykkään todella paljon Marimekon kuoseista, mutta vaatteiden kaikki mallit tuppaavat nykyään olemaan samanlaisia! Kaikkialta suuria ja väärästä kohtaa väljiä.

Tuollainen pussimainen vaate on kyllä huomattavasti helpompi kaavoittaa monelle vartalolle sopivaksi, siinä varmaan syy? Ei kiristä mistään, mutta ei istu mistään.

Ihan hauskaa on omistaa pari tällaista mekkoa, mutta siihen se sitten jää, ei kaikissa vaatteissaan tahdo näyttää barbapapalta. 

Tietääkseni Marimekko ompeluttaa vaattensa itänaapurissa, mutta keramiikka tulee Thaimaasta. Harmiharmi. 

Pisaroi on kyllä niin ihana kuosi. Huokaus.

 

saarah
visual diary

Niinpä!

Mä oon aina fanittanut Marimekkoa ja omistan paljon kankaita, astioita ja vaatteitakin. Mutta jotenkin mua on alkanut nyt tökkiä tää vaatteiden malli. Haluaisin olla ylpeä suomalaisesta Marimekosta ja et se ois "fashion forward" mut ei. Nyt tää menee mun mielestä ihan metsään.

Paljon ihanaa niillä on edelleen, mutta ehkä ostan vaatteeni jatkossa muualta. 

Kadonneet Tytöt

Se on kyllä niin harmi, ! Halusin myös liputtaa suomidesignin puolesta ihan täysillä, mutta se alkaa olla todella vaikeaa. :/

Kaikki ommellaan jossain kaukana poissa (suomessa ei ole enää vaateteollisuutta, joten se on vähän pakkokin) ja laatu on selvästi huonontunut (toisaalta myös puuvillan viljely on todella epäekologista, siksi toivoisi niin kovasti tuotteiden kestävän aikaa niin laadultaan kuin suunnittelultaankin).

 

 

Kkkk (Ei varmistettu)

Samaa mieltä, muistan kun vielä ennen oli kivoja leikkauksia ja kaikkea. Tuntuu että nykyään vaan pussimekkoja ja muodottomia tunikoita. Dislike, näyttää vauvankledjuilta.

What else is there?

Mun mielestä löysä yläosa + legginssit sopii nimenomaan ei-joutsenvartaloisille. Oon ite 165 cm ja ainakin tykkään siitä yhdistelmästä tosi paljon! Ja noissa kuvissahan helmat on tarkoituksella levitettyinä, ne laskeutuu erilailla kun seisoo ihan normaalisti.

 

Kommentoi