Kukkia ja kulttuuria

 

Kun aloitin neljä vuotta (!)
sitten opiskelemaan maisteritutkintoa, olin ihan intona. Ekan vuoden kiinnostavin kurssi käsitteli juurikin Visuaalista kulttuuria ja teimme vähän tämäntyylisiä kurssitehtäviä:

 

harriet-parry-web-the-blue-veil-edmund-charles-tarbell-1898.jpg

 

Valittiin vaikkapa joku kulttuurihistoriallisesti tärkeä teos ja sitten etsittiin (tai luotiin) siitä ajankohtainen versio nykymaailmasta. Nyt kun muistelen muutamia koulukursseja, ne tuntuvat just ihanilta. Silloin kaikki tuntui vaan epätoivoiselta sotkulta, vaatihan uusi maa, uusi elämä ja uusi koulu aika paljon voimia.

 

harriet-parry-Gustav-Klimt-Portrait-of-a-Lady-en-face-unfinished-1917-Lentos-Kunstmuseum-Linz.jpg

 

Kouluvuosia mietin paljon katsellessani näitä
UPEITA Harriet Parryn Flower Interpretations -teoksia. 

 

harriet-parry-Woman-in-Hat-Picasso.jpgharriet-parry-woman-with-a-Muff-Berthe-Morisot.jpgharriet-parry-homme-99-by-loribelle-spirovski.jpgharriet-parry-vogue-cover-1948-flowers.jpgharriet-parry-hester-finch-2019.jpg

 

Samaan aikaan tulee vähän myös ikävä töihin. Siiihen että voisi innostaa koko tiimin ja tehdä yhdessä jotain yhtä luovaa ja ihanaa kun nämä.

Kyllä, viime aikoina olen kaipaillut työkavereita ja rutiinia. Toimistossa istumista. Jonkun muun laatimaa to do-listaa. Ja sitten niitä aikoja kun ostin aina kotiin tuoreita leikkokukkia.

 

harriet-parry-les-maries-de-la-tour-eiffel-1938-marc-chagall.jpg

 

 

Lisää näitä upeita teoksia löytyy Harrietin instagramista. 

Kulttuuri Suosittelen Ajattelin tänään

Suosikkiraflani Lissabonissa

 

 

Jos seuraat mun instastooreja, oletkin jo nähnyt tämän paikan moneen kertaan 😀

Olen nimittäin ravintola Queimadon avajaisista asti käynyt siellä USEIN, onhan se juuri sellainen paikka mitä olen kaipaillut Lissabonin ruokaskeneen jo pitkään. Portugalilaisia raaka-aineita uudella tavalla (ei vaan suolalla maustettua turskaa ja kaikenmaailman lihakökkäreitä ja ei-oota kasvissyöjille). Sen sijaan paikallisista raaka-aineista tehtyjä kekseliäitä ruokia (ja hiiligrilli!) sekä hyvää palvelua. Ja sellaista paikkaa jonne voi mennä ihan vaan illalliselle tai sitten drinkeille ja jonka nurkassa on usein vieläpä kivaa musiikkia soittava dj.

Ja auttaa sekin tietty että paikan omistaja on hyvä ystäväni ja sellainen tyyppi jolle menen aina melkeinpä ekana kertomaan kaikki huoleni ja murheeni.

 

 

Tykkään tosi paljon myös paikan värimaailmasta ja astioista. Ja siitä että lounaan hintaan kuuluu viini. Myös vihattuani koko elämäni ajan hyvin syvästi kaikkia maailman sieniruokia (kanttarellit, yäk, mustat torvisienet, yhhhh, herkkusienet, no way ja suppilovahverot, poistukaa maailmasta), söin täällä vahingossa tosi hyvää sieniruokaa (!)

Tosin pitkä miinus siitä että viimeksi kun kävin paikassa lounaalla, oli tarjolla vaan kofeiinitonta kahvia. On kesä, ihmisiä väsyttää, hankkikaa KOFEIINIA, annoin suoran palautteeni.Toivotaan että ottavat hoitaakseen.

—-

Queimadon löydät Lissabonissa Bairro Alton kaupunginosasta, osoitteesta Rua Luz Soriano 44-46.
Lisää ravintolavinkkejä ja kaikkea muutakin löytyy myös tietysti tästä kirjoittamastani Lissabon-oppaasta. 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Matkat