Pirtelö, joka houkuttaa kaikki pojat luoksesi

visual diary

 

My milkshake brings all the boys to the yard,
And they're like,
Its better than yours,
Damn right its better than yours

 

 

Asioita, joita olen joskus pohtinut:

- Miksi ennen sanottiin pirtelö ja nykyisin smoothie? Onko ero siinä että pirtelössä on aina maitoa ja smoothiessa ei TIETTY IKINÄ.

- Mitä tulee Kelis:in kuuluistaan pirtelöön, joka tuo KAIKKI POJAT HÄNEN PIHALLEEN?

Just wonderin´, sille poikienhoukutuspirtelölle kun voisi olla joskus tarvetta.

 

----

 

No nyt resepti on sitten olemassa ja se kuulostaa AIKA HYVÄLTÄ:

My Milkshake 

Ingredients:

3 oz. Baileys Original Irish Cream Liqueur

8 oz. ginger beer

4 scoops chocolate ice cream

5 pieces candied ginger

1/2 teaspoon cayenne pepper

chili cinnamon

ginger-infused whipped cream

 

----

 

Kiitos universumi, nyt on yksi asia vähemmän pohdittavana.

 

 

 

Kuva: Michael Simon / Food & Wine magazine

----

 

Kelis finally reveals her milkshake recipe and YES,

it´s better than yours.

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Pirtelö on jälkkäri tai herkku, johon tulee olennaisena ainesosana jäätelöä. Smoothie on terveellinen välipala, johon ei tule jäätelöä. :D

saarah
visual diary

Mutta millä nimellä kutsuttiin terveellistä, ei jäätelöä sisältävää juomaa ennenkuin smoothie sanana tuli Suomeen? Mun mielestä se on kuitenkin vakiintunut käyttöön vasta viimeisen viiden vuoden aikana :)

Suvi K.
Sisunainen

Oliko smoothieita olemassa ennen smoothie-sanaa? :o

saarah
visual diary

Oli vielä pakko googletella tota sanan alkuperää ja Wikipedia tiesi kertoa että:

Health food stores on the West Coast of the United States began selling smoothies in the 1930s, thanks to the invention of the electric blender. The actual term "smoothie" was in use in recipes and trademarks by the mid-1930s.

Mä muistelen kans et Frendeissä tehtiin 90-luvulla blenderillä jotain, mitä juotiin aamuisin tai urheilun jälkeen eli ehkä jotain terveellistä. Voin kyllä olla väärässäkin :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä oon niin vanha, että olen juonut maitorahka-marja-pirtelöä. :) Ja pirtelöä se on mulle edelleen, smoothie on taas sellainen mihin ei tule mitään maitopohjaista.

saarah
visual diary

Mä oon kans juonut tollaista joskus muinoin!

Mun mielestä pirtelöllä ja smoothiella on sinänsä aika sama merkitys, eli jotain mehua paksumpaa ja marjoja sisältävää juomaa niillä tarkoitetaan.

Maia1 (Ei varmistettu)

Mustakin nää on samoja asioita. Smoothie on lainasana ja pirtelö "suomea" :)

Sofia/ Fitness Führer (Ei varmistettu) http://www.terasmeduusat.fi/fitness-fuhrer

Joskus 2000-luvun alussa kun Bridget Jonesin päiväkirja ilmestyi suomeksi, siinä käytettiin termiä "hedelmäpirtelö". (Bridget veti niitä maanisesti ja lihoi.) Muistan että mietin mitä helvataa se on kun sana kuulosti niin oudolta, ja tajusin vasta ehkä vuosi tai kaksi sitten että Birdgethän joi smoothieita :D

Ei smoothielle tainnut olla mitään nimeä, mäkin oon juonut niitä aamupalaksi jo ton Bridget-keissin aikaan, mutta sanoin vaan "juomaa" tai "aamupalajuomaa".

saarah
visual diary

Hei nyt mä muistan kans ton jutun Bridget Jonesista :D Eli smoothiet on jo ihan vanha juttu, sanat on vaan olleet erit :)

Niina5 (Ei varmistettu)

Mun mielestä pirtelö on just milkshake eli maitopohjainen juoma ja smoothie asia jossa on laitettu hedelmiä ja vihanneksia smoothiksi :D Ja smoothie on ollut musta ennen vaan juoma, esim marjajuoma kun puhuttu marjasmoothiesta.

(m) (Ei varmistettu)

mä kyllä puhun tommosesta terveellisestä juomasta pirtelönä :) eli juon siis aina pirtelöä aamupalaksi. tykkään siitä sanasta enemmän!

Mimosa

Vanhoissa keittokirjoissa puhuttiin marjajuomista tai hedelmäjuomista. Esim. Lasten välipalalle ehdotettiin erilaisia hedelmäjuomia. Jotka siis nykyään ois smuutieita. Muistan kun joskus luin noita reseptejä ja mietin et mitä ihmeen hedelmäjuomia. Kunnes tajusin että se on sama juttu ku smuutti.

Kommentoi