Powaun mehuja (ja muita terveysjuttuja)

p.jpg

Minulla on vähän pakonomainen tarve syödä terveellisesti.

Siitä, että teen tuorepuuroja ja smoothieta, lehtikaalisipsejä ja rouskutan raakaa parsakaalia, tulee hyvä olo niin mahaan kuin päähänkin. Teen hommia terveyteni eteen, niin sanotusti. Osaan vastapainoksi syödä myös pizzaa kaksi kertaa viikossa, rouskuttaa pussillisen oikeita sipsejä ja levyllisen suklaata. Siitä tulee toisinaan ihan yhtä hyvä olo kuin terveellisistä jutuista. Balanssi on kaikki kaikessa.

Aika monet ruokailutottumukset olen oppinut kotoa. Ja mummolasta. Tänä vuonna 89-vuotta täyttävä mummoni aloittaa joka päivän syömällä pari desiä marjoja. Mitä väkevämpiä, sen parempia. (Eli paljon mustaherukoita). Lisäksi syödään aina sesongin mukaisesti: kotoa opin sen, että syksyisin tehdään maa-artisokkakeittoa ja talvella glögikakkua.

En myöskään muista että kotonamme olisi ikinä puhuttu laihduttamisesta. Meillä syötiin kala -ja kasvispainotteisesti, ei koskaan eineksiä mutta paljon herkkuja, jotka olivat suurimmaksi osaksi suklaata, salmiakkia ja kotona leivottua. Muistan, että äiti opetti ettei sinisiä karkkeja kannata ikinä syödä. Ne ovat varmasti pahiten teollista kamaa. Kotona uskottiin myös hyötyliikuntaan: lenkkeiltiin metsissä koirien kanssa.

Välillä äiti hurahti kokeilemaan kaikkea uutta: leipäkonetta, itujen kasvatusta ja muita hullutuksia. Taannoisessa kasvisruokapostauksessani kerroin myös, että vanhempanikin alkoivat syödä kasvisruokaa kun minä ja siskoni teineinä halusimme lopettaa lihansyönnin. Se oli myös asia, joka vaikutti ruokailutottumuksiini paljon. Nykyisin syön pääasiallisesti kasvisruokaa, kalaa noin kerran viikossa. Ruokavaliooni kuuluu myös paljon pähkinöitä, siemeniä ja niitä marjoja, ihan niinkuin mummo opetti.

p11.jpg

Viimeaikoina olen innostunut myös mehuista.

Olin vuosi sitten mehuterapeutti Petra Sippolan luennolla, jossa hän kertoi tuorepuristetuista mehuista ja niiden terveysvaikutuksista. Luennon lopuksi saimme kokeilla mehujen tekemistä mehulingolla ja kaikki testaamamme (jopa punajuurimehu) yllättivät iloisesti. Kiinnostuin asiasta samantien, mutta pieneen keittiööni ei mahdu enää yhtään lisää laitteita, joten mehujen kotitestailu jäi. Viime vuosien aikana matkustellessani olen kyllä huomannut tuorepuristettujen mehujen olevan iso hitti maailmalla. Kovin voittokulku mehubisneksellä taitaa olla Amerikassa,

mutta ihan täällä Helsingissäkin meillä on onneksemme mehualan osaamista.

Tapasin viikko sitten Powau mehubisneksen toisen perustajan ja söimme parin tunnin aamupalan jutellen kaikesta maan ja taivaan väliltä. Kotiin lähdin mukanani kolme Powaun mehua, jotka oli pakattu kauniisiin pieniin pulloihin.

p3.jpg

p2.jpg

p4.jpg

p9.jpg

p5.jpg

Vihermehu Kale is the beef, punainen Unbeetable ja suklaan värinen Betty Brown olivat kaikki erilaisia, ja kaikki myös älyttömän hyviä. Rakastamaani inkivääriä löytyikin sekä vihreästä että punaisesta mehusta. Mehujen sisältämien asioiden (mm. lehtikaali, chia, inkivääri, punajuuri, raakakaakao) terveysvaikutuksista on kirjoitettu viime vuosina paljon. Ihan kaikkea en purematta niele, mutta jos joku näin hyvä on myös terveellistä, se riittää!

Powaun mehuja on ollut syksyn ajan tarjolla Sandron brunsseilla ja tästä päivästä lähtien niitä on saatavilla myös Street Gastroista, Hymy Raw Food Cafesta ja Kuudes maku Shopista.

Powau järjestää myös Detox away viikonloppuja, lisätietoa täältä.

—–

Ihanaa että Helsingistä löytyy tällaista yrittäjähenkisyyttä ja pieniä bisneksiä, jotka tekevät asioita itse. Extrapisteet vielä kauniista ulkoasusta, graafikko tykkää!

p6.jpg

p12.jpg

Miksi sitten mehuja pitäisi juoda, eikö kasviksia voi syödä ihan vaan kasviksina?

Kannattaa tsekata esimerkiksi mehuterapeutti Petra Sippolan blogi.

Toinen kiinnostava on tämä: Dokumentti Fat, Sick And Nearly Dead, jossa ylipainoiset terveysongelmien kanssa kamppailevat miehet testaavat mehupaastoa 60 päivän ajan. Dokkari löytyy Netflixistä.

Itse aion jatkossakin nauttia marjani, kasvikseni ja superfoodini niin pelkiltään, smoothieina kuin mehuinakin, mikä milloinkin on kätevintä.

—–

I´m so proud of our very own Helsinki based juicing company POWAU.

I tried their cold pressed juices Kale is the beef, Unbeetable and Betty Brown, which were all amazing.

Read more about Powau here.

hyvinvointi terveys hyva-olo ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.