Pylly Gonçalolla, aina

IMG_0520.JPG

Kun olin ekaa kertaa Lissbonissa, kiinnitin huomiota siihen, että jokaisessa puistokahvilassa on samat tuolit ja pöydät, eri väreissä vain. Kokovalkoisia siinä kivan puiston kioskissa ja näköalapaikan alatasanteella, kauniin vaaleanvioletteja kukka-aukion kahvilassa, tummanvihreitä siinä puistokahvilassa, josta saa ihanaa mantelikakkua ja niin edelleen. 

IMG_3319.JPG

Silloin jo päätin: joskus kun mulla on puutarha, siellä on nämä tuolit. Pala Lissabonin suosikkipaikkoja, niitä puistokahviloita siis, kotonani. 

Tuolit kun ovat kivan ulkonäön lisäksi tosi hyvät istua ja erittäin säänkestäviä myös. 

IMG_4043.JPG

IMG_1851.jpg

Vuotta myöhemmin kävin museossa, jossa esiteltiin Portugalilaista muotoilua ja sieltä opin: Tuoli on nimeltään Gonçalo ja sen valmistaja on portugalilainen firma nimeltä Arcalo. Poistuin museosta hokien mantraa goncalo, arcalo, jotta muistaisin. Tuoli on suunniteltu alunperin 40-luvulla ja sen suunnittelija on nimeltään Gonçalo dos Santos. Tietty. 

(Tuolin lisäksi mulla on muuten suunnitelmana mennä naimisiin miehen kanssa jonka sukunimi on juurikin dos Santos. Miettikää vaan sen nimen hienoutta!)

IMG_6815.JPG

Sitten eräällä viikolla tässä lähiaikoina kävelin yhden antiikkikaupan ohitse, jonne juuri lastattiin uutta valikoimaa. Ja näin sen: nämä samat tuolit vaaleanpunaisena, juuri sellaisena vaalean roosan sävyisenä. Pakko saada! (No ongelmana tässä on se, että kaupan ovella olevien aukioloaikojen mukaan se on avoinna vain perjantaisin, mutta ainakaan pariin viikkoon ei siellä ole näkynyt ketään edes silloin). 

Eli katellaan ny. 

Gonçalo -tuolia myydään myös netissä, tietty. Hinta on ihan kohtuullinen, 89€. 

—-

I have an obsession. I seriously need to buy this Portuguese design icon, Gonçalo chair.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *