Terkkuja maailman kauneimmasta kaupungista!

visual diary

Olen matkustellut viime vuosina kohtuullisen paljon, ja melkein joka reissussa tulee olo: voisin melkein muuttaa tänne. Nyt se olo tuli kuitenkin paljon vahvempana: mun PITÄÄ muuttaa tänne. (Ja jos tunne on vahva, se boldataan)

Jos seuraat mua Instagramissa, aikamoisesta instaspamista huomasit että olin reilun viikon Lissabonissa, josta kotiuduin tänään aamuvarhaisella. Huh mikä paikka.

Kuulin ystävältäni etukäteen, että kaupunki on täynnä just mun värejä, mutta sen kauneus mykisti silti. Tässä vähän esimakua, tulossa myöhemmin kasvisravintolavinkkejä, asukuvia ja festariraporttia. Nyt on ensin vain nukuttava vähän. Koska miten tuollaisessa paikassa muka malttaa kuluttaa aikaa nukkumiseen!

-----

Just spent a week in the most beautiful city in the world.

Lisbon, we´ll meet again, sooner than you think.

Kommentit

Oravanpesän Kati (Ei varmistettu) http://outoorava.blogspot.fi

Uijui. :) Kuulostaapas hyvältä, Lissabon siis. Olen itse lähdössä sinne muutaman viikon päästä, joten kaiken sorttiset vinkit ovat tervetulleita.

saarah
visual diary

Mahtavaa! On niin ihana paikka että vaikea kuvitella että joku ei siitä tykkäisi :)

Yritän tehdä postauksen parin viikon sisällä niin saat ehkä hyviä vinkkejä.

Saranda
Tyhjä ajatus

Musta tuntuu että Lissabon on sellainen kaupunki, johon kauhean moni (mun tuttavapiiristä ainakaan) paljon matkusta. Oli siis siistiä katsoo näitä kuvia enkä malta odottaa lukea lisää. :)

hupu (Ei varmistettu)

Sinne ei oo suoria lentoja eikä mitään megalentotarjouksia ikinä niin luulen että se vaikuttaa - ihmiset ajattelevat, että kiva kaupunki, mutta eivät lopulta tule valinneeksi sitä lomakohteeksi.

Sääli, koska Lissabon on ihana, ja luulen, että moni suomalainen pitäisi sekä kaupungista että portugalilaisista todella paljon. Siinä mentaliteetissa on jotain melankoliaa yhdistettynä eteläeurooppaalaisuuteen, mikä vetoaa.
Jokainen Lissabonissa käynyt tuttavani on rakastunut kaupunkiin, kuten itsekin olen. :)

Itse asiassa mä epäilen, että tulevaisuudessa Lissabonin suosio nousee matkakohteena, kun puskaradio tarpeeksi rummuttaa.

saarah
visual diary

Samaa mietin itsekin viikon aikana. Oon itse matkaillut siinä aika lähialueilla useaan otteeseen (Espanja ja Marokko) mutta miksi en ennen Lissabonissa? Oon ihan samaa mieltä portugalilaisista, olivat ihan mahtavaa jengiä. Tosi ystävällistä ja englantia taitavaa. Oh, tahtoo jo takaisin :)

Me muuten saatiin suorat lennot TAP:ilta eikä hintakaan ollut mikään mahdoton.

hupu (Ei varmistettu)

Mmmmmitäh. En tiennyt että TAP lentää suoraan Helsingistä Lissaboniin!!
Joko ei lentänyt viime syksynä, tai oon hakenut lentoja laput silmillä - kaikki oli vaihdollisia lentoja.

Mutta siis huippua! Minkähän tekosyyn sitä kekisi Portugalin-reissulle vielä tämän vuoden puolella….

saarah
visual diary

Joo, lentää lentää! Mäkin haluaisin jonkun tekosyyn lähteä sinne takaisin :)

saarah
visual diary

Kiitos, kiva että tykkäsit!

Munkin melko laajasti matkailevassa tuttavapiirissä Lissabon ei ole kovin tunnettu. Nyt ihmettelen kyllä että miksi ei.

SMM (Ei varmistettu)

Huh, mikä Portugali-kaipuu näistä tulee! Vietin puoli vuotta vaihdossa pohjois-Portugalissa, mutta jostain kumman syystä kävin Lissabonissa vain kerran. Ja voi mikä reissu se olikaan! Oon kyllä samaa mieltä että Lissabon on maailman ihanin kaupunki; se on sopivan iso mutta sympaattinen, ihmiset ja ruoka ja fiilis siellä on jotain niin erikoisen mahtavaa. Valokuvia olisin voinut napata vaikka minuutin välein ja joka nurkalta, samastun myös tuohon värimaailmaan :-) Ja mulla tuli myös sama fiilis siitä, että tuolla tahtoisin todella asua. Sellaista fiilistä ei OIKEASTI tullut esim. Barcelonassa, joka muuten oli kyllä ihan kiva paikka.

Itse tavallaan toivon, että aivan kaikki sinne ei löytäisikään - mielestäni Lissabon ei ansaitse tulla sellaiseksi perusturistikohteeksi, tai ihmismassojen määränpääksi. Se on sellaiseen aivan liian erityinen :-) Mutta aika näyttää, miten sen käy! Toisaalta turismi pitää kaupungin varmasti paremmassa kunnossa.

Suosittelen myös Portoa vähän pohjoisemmassa, ja oikeastaan aika montaa muutakin kaupunkia, mutta tuon satamakaupunki korkeuseroineen on kyllä kanssa jotakin tosi mahtavaa. Ei tosin Lissabonin veroinen :-)

Iihh, jään odottelemaan lisää juttuja!

hupu (Ei varmistettu)

Hei vau, että oot ollut vaihdossa Portugalissa!
Mä olen suunnittelemassa pitkää mutta rentoa reissua Portugaliin ensi vuoden puolella, ja olen kiinnostunut mm. maan pohjoisemmista osista.
Jos eksyt vielä tänne kommenttiboksiin, olisi supermahtavaa, jos voisit mainita joitakin sun suosikkipaikkoja siellä, tai vaikka Portugalissa yleensä... Mä olen käynyt vain Lissabonissa (ja Azoreilla, mutta ne onkin sitten aivan oma lukunsa).

saarah
visual diary

Oih, ollaan kyllä ihan samoilla linjoilla. Oon myös kans halunnu aina käydä Portossa, ehkä se onkin seuraava kohde.

Ja joo, tosiaan joka kadun kulmaan piti jäädä ottamaan kuvia. Ne kaikki värit on niin ihania. Mulla on kuvia ihan hirveät määrät. Lupaan laittaa niitä lisää :)

Jena (Ei varmistettu)

En pystynyt aluksi lukemaan tätä postausta, koska myös minä olen ollut vaihdossa Portugalissa ja juuri Lissabonissa. Fyysinen ikävä paikkaan on kasvanut lähes kahden vuoden aikana niin kovaksi että teki ihan pahaa katsoa kuvia! Ah, mutta on se vaan niin ihana kaupunki. Ehkä ensi syksynä aikataulut ja rahatilanne olisivat vihdoin balanssissa ja pääsisin lempikaupunkiini :-)

PS. Aikaisempaan keskusteluun liittyen, mä lensin suorilla lennoilla jo vuonna 2012 Lissaboniin ja takaisin(takaisin kyllä 2013 puolella)

saarah
visual diary

Voi ei, samaan aikaan niin ihanaa ja kamalaa! Tiedän sellaisen raastavan ikävän tunteen paikkoja kohtaan, pystyn saamaan itseni samaan tilaan. Joihinkin kaupunkeihin vain samaistuu ja rakastuu niin, että niihin voisi samantien jäädä asumaan ikuisiksi ajoiksi :)

Toivotaan että pääset pian taas takaisin lempikaupunkiisi!

Kommentoi