Unohda mansplaining, nyt puhuttaa MANCUTTING

visual diary

 

 

Kun tein töitä mainostoimistossa ja lehdessä, kuvapankkien selaaminen oli tuttua hommaa. Ja kuvapankkikuvien hullu maailma, esimerkiksi jo kauan sitten bongattu ilmiö Woman Laughing Alone With Salad. 

Hetki sitten Mike Rugnetta huomasi oudon ilmiön kokkauskuvissa joita oli laajalti lehdissä ja mainoksissa. Miksi ihmeessä niissä on lähes aina nainen, joka kokkaa ja samalla mies

selän takana apulaisena?

 

Twitter tietysti villiintyi ja kuvia löytyi vaikka kuinka. 

Ja sitten myös termi:

 

Ensin tämä Bustle:n juttu nauratti, mutta sitten alkoi ärsyttää tällainen kuvamaailma, joka on niin yleinen ettei sitä edes tajua ajatella. 

Paljon on maailmassa vielä tehtävää, kuvien valinnasta alkaen. 

 

----

 

Kuvankaappaukset: Bustle, Twitter

 

----

 

There´s a new thing: MANCUTTING. 

Read the story from Bustle.

 

Kommentit

Tiia Rantanen

Selasin työni vuoksi viime vuodet paljon ihmissuhdeaiheisia kuvapankkikuvia ja huomasin, että hakiessani kuvia sanoilla "woman alone" löysin pääasiassa päänsä käsiinsä haudanneita, surullisia, yksin jääneitä naisia, kun taas hakusanat "man alone" tuottivat eniten kuvia miehistä (yleensä urheilemassa tai vuoren laella tönöttämässä) voitonriemuissaan tuulettamassa leveästi nauraen.

MITÄ AKTUAALISTA VITTUA.

saarah
visual diary

EI HELVETTI!!!!

mies (Ei varmistettu)

Kyllähän naista yleensä joutuu esim. grillaamisessa neuvomaan. Jotkut jutut ei vaan suju naisilta.

Nainen. (Ei varmistettu)

Sujuminen ei ole kiinni sukupuolesta vaan opettelusta. Ehkä miehet ovat grillanneet enemmän ja ovat siinä siksi parempia. Ehkä naiset ovat käyttäneet silitysrautaa enemmän ja ovat siinä siksi parempia. Kumpikin voi opetella tekemään mitä tahansa ja olemaan siinä hyvä.

Aave (Ei varmistettu)

Grillaaminen, tuo miehekkyyden multihuipentuma. Hassua miten naiset ovat kyenneet aika pitkään valmistamaan ruokia, jopa lihasta, jopa ihan avotulella, mutta grillaaminen on vain naisen biologian yläpuolella.

Karita (Ei varmistettu)

Jaiks!!

Kommentoi