Urbaani sadonkorjuupyöräily

visual diary

Kappas! Minusta, joka yleensä nukun perjantain ja lauantain välisenä yönä helposti 12-14 tuntia, onkin tullut aamuaktiivi! Osallistuin nimittäin lauantaiaamuna Helsingin Työväenopiston Urbaani sadonkorjuupyöräily-kurssille. 

Me ja 13 muuta aamuvirkkua poljimme ympäri Helsinkiä ohjaajamme Joel Rosenbergin johdolla. En todellakaan tiennyt että Hesarilla kasvaa päärynöitä, Meilahdessa tyrniä ja Töölönlahdella luumuja! Oli todella avartava kokemus. Kaiken kruunasi ihanan aurinkoinen sää. 

Illalla teimme ystäville vielä löydetyistä antimista luumupiiraan kardemummavaniljavaahdolla ja tyrnishotteja. Luumupiiras syntyi soveltaen tätä ohjetta.

Tyrnishotteja varten pyöräytin blenderissä tyrnejä ja mangonektaria ja kruunasin mantelilla maustetulla Absolutilla. Toimi! Aamupalaksi tein vielä marjasmoothien, jonne heivasin sekalaisia marjoja ja yhden luumunkin. 

Järjestetyt sadonkorjuupyöräilyt ovat tältä syksyltä ohitse, mutta Joelin ylläpitämältä Satokartta-sivulta löydät ohjeet omatoimisen retken järkkäämiseen! Suosittelen! 

-----

Yesterday I went on Urban Foraging Ride around Helsinki. 

We found plenty edible berries and fruits just outside the centre of Helsinki. Later we baked a plum-pie and made some Sea-bucthorn-shots. It was fun!

Read more about Urban Harvest from here. 

 

Kommentoi