Vihdoin valmis olohuone (sis. alekoodin)

visual diary


Yhteistyössä Desenio

 

 

Muutin uuteen asuntoon siinä vaiheessa kun en ollut ihan varma jäänkö Lissaboniin opintovapaan päätyttyä vai palaanko Suomeen. Siksi asunnon sisustaminen vähän jäi. Toinen asia oli tietysti minibudjetti: en halunnut ostaa mitään suurta ja kallista jota ei saisi vietyä takaisin Suomeen. 

Mutta kun päätös oli tehty, alkoivat sormet oikein syyhytä sisustamiseen. Vihdoin voisin ostaa vaikkapa sängyn ja huonekasveja! Ja laittaa sienille muutakin kuin teipattuja postikortteja (joista tulee aina jotenkin teinifiilis. Samoin kun patja lattialla nukkumisratkaisusta). 

Kimppakämpässä asuessa täytyy tietysti ottaa huomioon muidenkin ideat ja maku. (No ihan täysin totta puhuen sisustimme toisen kämppiksen kanssa lähes koko olohuoneen kolmannen kämppiksen ollessa reissussa. Hah). 

 


Rakastan isoa olohuonettamme: se on ihan täydellinen kimppakämpän yhteistilaksi. Olohuoneeseen olemme mahduttaneet ison pöydän jonka ympärillä tehdään töitä ja syödään, jo aiemmin täällä esittelemäni itse verhoilemani sohvan sekä epämääräisen määrän kaikkia kivoja sisustusesineitä. Ja tietysti kasveja, jota iloitsevat siitä, että valoa on paljon. On myös ihanaa (ja lissabonilaista) nähdä kauniit kaakelit ikkunasta heti herättyään. 

(Kun muutin Lissaboniin, olin kuvitelmissani tietysti asettanut itseni asumaan juurikin kauniiseen kaakelitaloon. Nyt KUUDEN asunnon jälkeen en ole edelleenkään asunut yhdessähään kaakelitalossa. Ikkunoista niitä on onneksi kuitenkin edes näkynyt. Ja niin kai sitä sanotaankin että se ikkunanäkymä on tärkeämpi kuin miltä oma talo näyttää. Mutta silti). 

 

 

Sisustaminen oli myös erityisen kivaa, koska asunto on tietysti kovin erilainen ja eri tunnelmainen kun aiemmat (Suomi)kotini. On monia asioita, jotka ovat vähän outoja, mutta sopivat tänne jotenkin erityisen hyvin vaikka suurin osa niistä eivät olisi sopineet esimerkiksi entiseen Helsinkikotiini ollenkaan. Olen huomannut kehittyneeni ulkomailla myös vähän erityyppiseksi sisustajaksi: kaiken ei tarvitse olla niin kovin valkoista ja harkittua. Kivempi on sekoittaa vähän kaikkea ja näin yhteisasumuksessa myös muiden ideoita. Tai ehkä olin tällainen ennenkin, väripalettini oli vain vähän harkitumpi.

En itseasiassa enää muista kenen idea oli ripustaa pieni pinkki portugalilaismatto seinälle, mutta erityisen kivalta se siinä näyttää. Tekstiilien yhdistäminen tauluihin on kyllä suositeltava idea mihin tahansa sisustukseen, sillä niiden pinnat tuovat jotenkin tosi kivasti eloa taulujen väliin. Normiväripalettini on aika musta-valko-vihreä, mutta pinkki väripilkku sekoitti pakkaa juuri kivasti.

 

 

Myös erilaisten ja erimaalaisten asioiden miksaaminen tuntui monikulttuurisessa kodissa erityisen luontevalta. Sisustuksemme on kirjava sekoitus kirppareita, kadulta löydettyjä asioita, Ikeaa sekä vähän suomidesignia. Tähän settiin sopivat erityisen hyvin myös Deseniolta saamani julisteet. 

 

Halusin että julisteet eivät liikaa kilpailisi huomiosta muiden tavaroiden kanssa, joten valkkasin Deseniolta hyvin simppeleitä kuvia.
Mustavalkoiset kasvikuvat, kuten vaikka nämä kaktukset, sopisivat lähes mihin tilaan tahansa. Itse tykkään niistä erityisesti yhdistettynä oikeisiin sukkulenttikasveihin. Vihreitä muotoja esittävä juliste oli omaan makuuni liian aikuistaidetta, mutta kämppikseni äänesti sen puolesta. Ja kas: sehän sopii erityisen kivasti esittävien kuvien rinnalle. Mäyräkoirataulut taas minun oli pakko saada. Siskollani oli ennen kaksi mäyräkoiraa ja mitä ihania persoonia ne olivatkaan. Varsinkin kun nyt taloutemme on ilman lemmikkiä, on sellaiset oltava edes seinillä. 

 

MITÄ TYKKÄÄTTE OLOHUONEESTAMME? 
Vielä on etsinnässä joku kiva valaisin tai edes lampunvarjostin, mutta yhtään mieleistä ei ole tullut vastaan. Saa ehdottaa!

 

----

 

Jos Desenion kivat julisteet kiinnostavat, koodilla "SAARA25" saat 25% alennusta kaikista julisteista (paitsi "handpicked" merkityistä). Alennus on voimassa 17-19.10. 2017

----

 

Julisteet Desenio* Kuparin väriset kehykset Desenio* Muut kehykset Ikea
Sohvan verhoilukangas Saana&Olli*

*Saatu blogin kautta. Kiitos niistä kaikista!

 

----

 

We`re finally done decorating our livingroom. I´m super happy about how it turned out: a mix of Finnish and Portuguese things, stuff from fleamarkets (and even from the street) mixed with some Ikea stuff and these lovely Desenio* posters. 

*gifted

The code “SAARA25” gives 25% off posters,(except “handpicked”/frames), between 17-19 October, 2017. 
Follow @desenio for more inspiration!

 

 

 

Kommentit

punastus
Punastus

Kun asuin Pietarissa, muuttui oma makuni sisustuksen suhteen ihan överiksi. Ikinä ei oo sellanen hailakka skandinaavinen sisustustyyli puhutellut, mutta Pietarissa pääsi oikein valloilleen se rönsyilevyys. Ympäristö ja kulttuuri vaikuttaa näemmä hyvinkin paljon siihen mikä omaa silmää miellyttää. Suomeen takasin tultuani se vaihe meni sitten ohi ja tuntui tosiaan ihan liialliselta :)

Emmio. (Ei varmistettu) http://linesidrew.emmiojala.eu

Minulle on ulkomailla asuessani käynyt vähän päinvastoin; haikailen suomalaista tunnelmaa kotiin niin, että haluan ennen inhoamaani vaaleaa puuta kaikkialle! Mielestäni olisi ihanaa, jos asunnossamme olisi mökkimäiset, kellertävät ties-minkä-lukulaiset puupaneeliseinät - olisin niin kotonani. :D Kovin paljon vaikutteita paikallisesta, hollantilaisesta, tyylistä en ole saanut, mutta se voi myös johtua siitä, ettei täällä mielestäni ole kovin vahvaa tai helposti tunnistettavaa "kansallista tyyliä". Pietari tai jokin muu tyylillisesti tavallisesta poikkeava paikka inspiroisi varmaan ihan eri tavalla. :)

saarah
visual diary

Aa, tää on toinen jännä juttu! Mä kans oon kyllä kaipaillut tiettyjä suomalaisia sisustusjuttuja varsinkin verhoja! Täällä kun yleensä niiden tilalla on tollaiset ikkunaluukut joilla ei saa mitään tunnelmaa aikaiseksi siihen tapaan kun verhoilla :(

saarah
visual diary

Joo, toi on varmaan niin totta :) Haluaisin kyllä testata kans sitä et muuttais mahdollisimman erilaisiin maihin ja et miten ja kuinka äkkiä se alkaias vaikuttaa. Kokiko sun oman vaatetyyli kans ison muutoksen?

punastus
Punastus

Joo kyllä sekin koki muutoksen. Aloin käyttää korkokenkiä ja tyyli meni aika ultranaiselliseksi. Saattoi olla fiiliksissä jostain aivan kummallisesta jutusta, joka sit Suomen vierailulla näyttikin ihan naurettavalta :D Ah, Venäjä <3

saarah
visual diary

No on kyllä jänniä juttuja :) Mä oon taas lopettanut ihan kokonaan korkkareiden käytön täällä kun kukaan muukaan ei käytä, on niin erilainen katukivetys ja koko ajan ylämäkiä ja sit tietty se, et näin 165 pitkänä olo on muutenkin kuin amatsoonilla :D

punastus
Punastus

Joo! Tunnen myös itseni hujopiksi jos on korkkarit, sellanen korsto-olo :( Eipä tuu täällä Suomessa juurikaan käytettyä, paitsi ehkä juhlissa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanan näköinen olkkari :)

Olisi kiva kuulla miksi valitsit Portugalin jatko-opintoihin, oliko koulu hyvä, minkä ikäisiä ja taustaisia muut opiskelijat olivat, suosittelisitko sitä muille, miksi/miksi ei ja mitä muita kouluja ja paikkoja harkitsit. Samoin olisi kiva tietää nykytöistäsi ja oliko koulutuksesta niihin hyötyä.

Kiitos inspiroivasta blogista.

saarah
visual diary

Kiitos!

 

Lupaan kirjoittaa maisteriopinnoista lähiaikoina :)

Nyt näyttää kodilta!!! Ihanaa, että sulla alkaa olla oma pesä. Se on tärkeää ulkomailla asuessa, että on oma, mukava tila jonne vetäytyä. Ja tämä on tosi viihtyisä. Onnea!! Ja siinähän se painavaakin, painavampi pöytä on - ihan kuin tilaan tehty (ja niinhän se vähän taisi olla...hahaa)

saarah
visual diary

Kiitos! Joo, vihdoin viimein on pöytä :D Oli aika tuskan takana ja vieläkin puuttuu pari ruuvia (kuvasta sitä ei onneks nää) :D

CougarWoman
CougarWoman

Täysin epäolennainen kommentti, mutta miksi tuo pinkki matto näyttää mun silmiin oranssilta? Olenko tullut värisokeaksi? o_0

Ihania sisustusratkaisuja - pöllin tuon seinämattoidean!

saarah
visual diary

Hahaa, olet! Eikun ehkä et, mä vähän jouduin filtteröimään kuvaa ja se saattaa eri näytöillä taittaa vähän eri punaisiin. Omallani se on kyllä pinkki enemmän kun oranssi :)

Anyways, kiitos ja ihmeessä hei matto seinään!

Kommentoi