Yksin baariin? Tee se näin.

visual diary

 

Kun muutin Lissaboniin, olin usein tilanteessa: ois kiva mennä johonkin, muttei ketään kenen kanssa.

Tilanne on ehkä tuttu myös niille, jotka eivät ole muuttaneet juuri ulkomaille, koska elämäntilanteet ja ihmiset ympärillä muuttuu. Suomessa en olisi koskaan mennyt yksin baariin, tai edes lasilliselle. Kahvillakaan en tainnut käydä yksin koskaan (Miksi ihmeessä? En tiedä).

 

 

Lissabonissa aloin kuitenkin harrastaa tätä: yksin kahville, yksin lounaalle ja jossain vaiheessa rohkaistuin: viinilasilliselle tai parillekin voi ihan rohkeasti mennä yksin. Nykyisin juon viiniä useimmiten jonkun seurassa, päiväkahvit tosin edelleen juon päivittäin yksin ulkona, sillä se on täydellinen hetki summata ajatuksia työ- tai gradujutuista kofeiinin auttamana.

Nämä asiat olen havainnut toimiviksi silloin, kun harjoittelee yksin viinillä käymistä:

- Mene baariin, jossa on ikkunapaikkoja tai ovet auki ulos. Ihmisten tuijottelu: aina vaan kiinnostavaa.

- Älä KOSKAAN istu yksin keskelle huonetta. Siitä tulee orpo olo.

- Pidä mukana kirjaa tai luonnoslehtiötä, vaikket edes käyttäisi niitä. Niistä saa kuitekin vähän "turvaa".

- Jutustele baarimikolle. Jos olet kova puhumaan, istu baaritiskille. (Tai siis älä konkreettisesti tiskille, samaan tapaan kun eräs näsäviisas kahdeksanvuotias Saara, jota komennettiin koulussa istumaan pulpettiin. Pulpetti tietysti hajosi kun istuin sen sisälle ja jouduin jälki-istuntoon).

- Jos et tiedä mistä jutustella baarimikon kanssa, aina voi puhua drinkeistä.

- Helpointa on käydä yksin lasillisella tai parilla. Jostain syystä myös hieman omien kotikulmien ulkopuolella.

 

 

Lissabonissa vieraileva ystäväni tokaisikin istuessamme kivassa pikkubaarissa, jossa baarimikon kaveri hengasi tiskillä jutustelemassa: Ooh, oispa kiva jos ois oma kantabaari, johon vois mennä tollai yksinkin.

Minulla on niitä Lissabonissa kolme:

Janela d´Atalaia, Rua da Atalaia 106

A Tabacaria, Rua de Sao Paulo 75-77
(Jos olet flunssassa, pyydä baarimikolta parantava yrtti-hunaja-salainen_ainesosa-shotti. Toimii joka sairauteen!)

Casa da Praia, R. Dom Pedro V 5

 

----

 

How to go for a drink alone?

Go, get a drink, drink it and people watch. Easy and cool.

 

These are my favorite places to do that in Lisbon:

Janela d´Atalaia, Rua da Atalaia 106

A Tabacaria, Rua de Sao Paulo 75-77

Casa da Praia, R. Dom Pedro V 5

 

 

 

Kommentit

Mahdoton Nainen

Tää oli hyvä. Mä oon tottunut tekemään tosi paljon asioita yksin, mut jostain syystä baarissa käyminen edes yksillä yksin on aina tuntunut vieraalta. Pitää ehkä rohkaistua. Mut mietin et ärsyttääkö niitä baarimikkoja jos istuu siinä tiskillä länkyttämässä? Kiireaikaan ei tietenkään kannata, mut muutenkin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kannattaa mennä Kalleen, sieltä voit löytää sen pankkiirilääkärin. Voi tosin olla, että silläkin ois jotain vaatimukia sulle.

saarah
visual diary

No oon miettinyt samaa :D Mut täällä ainakin näyttäis siltä et niitä ei ärsytä yhtään. Portugalilaiset kun on niin sairaan kovia puhumaan suomalaisiin verrattuna :D

Barcelona (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Juuri mietin, että uskaltautuisinko ihan yksikseni bisselle uudessa kotikaupungissa. Sen verran espanjaa osaan, että kaljan tilaaminen ainakin onnistuu :D

saarah
visual diary

Tottakai meet :)

Lemmi

Olen pakottanut itseni menemään yksin kahvilaan ja aluksi se oli hirveintä maailmassa ja kokoajan oli kiire pois. Nykyään nautin siitä, saa määritellä itse oman aikataulunsa, ottaa santsikupin jos siltä tuntuu ja olla raaputtavinaan jotakin muistikirjaan. Tätä pitäisi tehdä useamminkin! 

saarah
visual diary

Joo, samat fiilikset! Alusk oli tosi vaikeeta, mut sit kun oppi niin yhtäkkiä ihanaa :)

miija (Ei varmistettu)

Mulla on täällä Tampereella yks sellanen pubi, johon voin mennä just yksin ja useimmiten menenkin yksin. Baarimikot on tuttuja, joten istunkin yleensä aina tiskille ja juttelen niiden kanssa niitä näitä tai välillä oon vaan hiljaa ja täyttelen iltalehtien sudokuja omassa rauhassani. Se on kyllä aika luksusta, koska kavereiden kanssa ei mene aina aikataulut tai fiilikset yksiin. :)

saarah
visual diary

Ooh, just noin, toi kuulostaa kivalta :)

evepaa

Musta on ainakin kiva mennä ihan yksin välillä kahvilla, yhdelle, lounaalle tmv. Voi oman fiiliksen mukaan sitten piirrellä, täyttää sudokuja, mitä vaan. Tai olla tekemättä mitään muuta kuin istua yksin hiljaa ja nauttia juomastaan/ateriastaan. Itsellä nyt ihan liian pitkä tauko tällaisesta, mutta pitää taas tervehdyttyä käyä jossakin muutamastakin vakkaristani tai kokeilla ehkä jopa uutta paikkaa :) 

saarah
visual diary

Joo, just noin! Ja varsinkin jos just voi samalla katsella vaikka ohikulkevia ihmisiä niin se on kivaa ajatusten nollausta :)

Kommentoi