Ladataan...
journey

"Aamulla ajattelen ensi töikseni: Onni ja hiljaisuus kuuluvat aivan selvästi yhteen."

Eeva Kilpi

Share
Ladataan...

Ladataan...
journey

Roomalaisen italian opettajani, Signora Bonomin, mukaan uutta kieltä opiskellessa on - kiitoksien ja tervehdyksien jälkeen - erinomaisen tärkeää opetella erinäisiä rakkauteen ja intohimoon liittyviä fraaseja, kuten, dammi un bacio, anna minulle suukko.

No, täysin hyödytön oppi ei ole ollut, on minun todettava.

Viime vuosina dammi un bacio ei tosin ole ollut käytössä, vaan pusuja on pyydetty toisilla kielillä, ye boos bede, esimerkiksi.

Mutta eilen! Eilen illalla ihastellessani auringonlaskua Signora Bonomi tuli elävästi mieleeni.

Un bacino, bacio, bacione...niinpä niin. Baci, bacini, bacetti, bacioni. Luonnolta meille ja meiltä luonnolle.

Grazie!

--

(Italian) kisses and sunsets - what else does one require?

Share

Ladataan...
journey

Uusin museoihastukseni on Milanon Galleria d'Arte Moderna.

Upeassa Villa Realessa (Via Palestro 16) sijaitseva museo oli kerrassaan ihastuttava kokemus. 

Museorakennus on restauroitu upeasti. Tiistaiaamuna ei myöskään todellakaan ollut ruuhkaa ja sainkin olla monissa huoneissa aivan itsekseni. (Ei sillä, että olettaisin aina voivani vierailla gallerioissa ilman kanssakävijöitä. Toisaalta harmitti, ettei museossa juuri ollut muita, mutta toisaalta nautin rauhasta ja tilasta.)

Museon pysyvä kokoelma keskittyy 1800-luvun italialaiseen taiteeseen, mutta kokoelmassa on myös töitä 1700- ja 1900-luvuilta. Kokoelman helmiä ovat mm. Francesco Hayezin, Andrea Appianin, Giuseppe Pellizza da Volpedon ja Gaetano Previatin lukuisat työt. (Disclaimer: olen todella suuri Previatin töitten ystävä. Tulen todella iloiseksi aina, kun olen museossa, joka kyseisiä töitä näyttää.) Huoneet etenevät kronologisesti, joten vierailijan on helppo havainnoida eri vuosikymmenten ja -satojen temaattisia ja tyylillisiä eroavaisuuksia. 

Museossa on myös teoksia Vismaran ja Grassin kokoelmista. He molemmat keräsivät merkittävät kokoelmat taidetta ja muuta esineistöä. Museon kolmannessa kerroksessa voi nähdä mm. Modiglianin, van Goghin, Cézannen ja Picasson töitä noista kahdesta kokoelmasta.

--

Galleria d'Arte Moderna in Milano = <333

 

Share

Pages