Ladataan...
journey

Toinen arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen nähtävyys Milanossa on Bosco Verticale -asuintalot. 

Ensimmäinen "vertical forest" vihittiin käyttöön lokakuussa 2014 Porta Nuova Isola -naapurustossa. Projektin pääarkkitehdit olivat Stefano Boeri, Gianandrea Barreca ja Giovanni La Varra.

Huippumielenkiintoisesta konseptista voi lukea lisää esimerkiksi täältä.

Share

Ladataan...
journey

Mitä vaatteisiin, tyyliin ja habitukseen tulee, tällä hetkellä mielessäni on Calvin Kleinin Fall 1996 rtw -mallisto. 

Kleinin malliston nainen keskittyy olennaiseen (mitä ikinä olennainen hänelle onkaan: kenties se on oma yritys, uuden museologian teoreettinen pohja, lapset tai kirjaprojekti.) Kenties hän on YK-diplomaatti, pankkiiri tai kirjastonhoitaja, mutta juuri nyt hänellä on päällä kiire ja tohina - ei ole aikaa turhiin sekaannuksiin vaate- tai rakkausrintamalla, koska on valloitettava maailma, valmistauduttava tentteihin tai levytettävä esikoisalbumi.

Itsekin huomaan kiinnostuvani päivä päivältä enemmän helppoudesta. Yksinkertainen joskin mielenkiintoinen siluetti, yksi- kenties kaksivärinen look, hiukset signature-kampauksella. Kun ei tarvitse miettiä vaatteitaan, voi keskittyä tärkeämpiin asioihin. 

Juuri nyt olen paljon kiinnostuneempi pitkäjänteisestä ihonhoidosta kuin meikkauksesta, univormuajattelusta kuin vaatteiden kanssa leikkimisestä ja rituaaleista ennemmin kuin uuden löytämisestä. Ja tämä pätee niin kasvoveteen, puhelimen malliin, kynsilakan sävyyn ja kenkiin. 

Toki maksimaalisuus voi olla myös univormu ja värien ja muotojen runsaus turva. Minulle kuitenkin yksinkertaisuus, yksivärisyys ja suoraviivaisuus tuovat enemmän inspiraatiota ja tilaa ajatella - ja sitä turvaa ennen kaikkea. 

Asuminen Dohassa tuo omat haasteensa pukeutumiseen. Asujen on oltava hengittäviä ja lämpimiä, sillä sisätiloissa on miltei poikkeuksetta todella viileä. Ja ulkona tietysti todella, todella kuumaa ja kosteaa. 

Yleensä olen joko valkoisissa farkuissa ja valkoisessa silkki- tai puuvillapaidassa tai mustassa midi-mittaisessa mekossa ja mustassa silkkipaidassa. Äärimmäisen yksinkertaista, mutta toimii arjessani todella hyvin.

Asukaavojen (haha, suomennukseni 'outfit formulasta') lisäksi syyskuun kaksi merkittävintä tyylioivallustani ovat olleet se, että voin kietoa isotätini Bismarck-ketjun kaulan sijasta ranteeseeni (tämä tuntui totaalisen mullistavalta, varsinkin, koska olen todella kiintynyt ketjuun, mutta en ollenkaan pidä kaulakoruista, eli koru oli todella harvoin kaulassani) ja että isot värikkäät silkkihuivit sopivat mutkattomasti tummanpuhuvaan, jokseenkin minimalistiseen tyyliini. Merkityksettömiä juttuja ihmiskunnalle, mutta itselleni tämän hetkistä arkimielialaa kohottavia. 

Calvin Klein magic on my mind. 

Share

Ladataan...
journey

Vinkkini Milanoon suuntaaville on vierailla CityLife-naapurustossa, josta voi bongata mm. Zaha Hadidin, Arata Isozakin, Andrea Maffein ja Daniel Libeskindin rakennuksia.

Block à la Zaha Hadid

When in Milano also visit "the contemporary quartiere".

Share

Pages