Puhdistatko ihosi oikein?

Saara Sarvas

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Lumene

Aijai minkälainen gaalahumu koko viikonlopun yllä leijui! Itse palasin erittäin nopeasti takaisin arkeen, ja oletetut vapaapäivät katosivatkin yllättävien lisäkeikkojen ja täydennystä vaativien juttujen kirjoittamiseen.. Nyt, kun tätä työputkea on takana 2,5 viikkoa, korostuvat ihmisen näköisenä säilymisessä paitsi hyvä ravinto, myös ihonhoitorutiinit.

Jälkimmäisistä tahdonkin kirjoittaa pitkästä aikaa vähän pidemmän kaavan kautta, Lumenen siihen innostamana. Viimeksi viime viikolla pohdin, ovatko muutkin kuin minä huomanneet, että meidän ihkaoma Lumene on tehnyt taas hiljaista profiilinnostatusta.

Uudet, aiempaa paremmat tuotteet, korvaavat vähitellen vanhoja, ja kestosuosikkien pakkaukset päivittyvät tyylitellympään ja pelkistetympään muotoon. 

Lumenen brändi on aina ollut vahvasti pohjoismainen, ja uusia tehoaineita etsitään aina villistä pohjolan luonnosta. Esimerkiksi 40-vuotisjuhlan kunniaksi myynnissä oli joitakin vuosia sitten poronmaidosta tehoja lainaava voide! Se oli muuten hyvää tavaraa se. 

Lakka, puolukat, mustikat ja ties mitkä muut marjat ja luonnon antimet muuttuvat Espoossa sijaitsevan tehtaan laboratoriossa ja tuotekehitystiimin käsissä valmiiksi voiteiksi, seerumeiksi ja meikeiksi, joita viedään ylpeästi myös muualle maailmaan.  

Toitotan tätä joka kerta Lumenesta puhuessani, mutta olen vain tajuttoman ylpeä siitä, että Suomesta löytyy tällainen kosmetiikka-alan pioneeri. Suomi-ylpeyteni ei kuitenkaan ole tämän päivän aiheena, vaan se ihon puhdistaminen :D

 

Ihon puhdistaminen on niin perustavanlaatuinen juttu, että sen perusrungon olettaisi olevan kaikilla kunnossa.

Lumenen teettämän tutkimuksen mukaan jopa 30% naisista ei kuitenkaan puhdista kasvojaan päivittäin! On aivan sama, onko kasvoillasi päivän aikana meikkiä, ihon aineenvaihdunnan ja ympäristöstä kasvoihin tarttuvien epäpuhtauksien takia kasvot pitäisi puhdistaa vähintäänkin joka ilta.

64% naisista myös kokee itseni mukaan lukien, että heidän ihotyyppinsä on sekaiho - rasvoittuva, mutta paikoittain pintakuiva. Me sekaihosta "nauttivat" saamme erityisen paljon hyötyä säännöllisestä hoitorutiinista, kun sopiva kosteutus rauhoittaa paitsi talintuotantoa, myös tasapainoittaa ihon kuivuutta.

Kolmas tutkimuksista silmääni pompahtanut tieto oli, että vain 49% naisista käyttää kasvovettä päivittäin. Koen olevani osasyyllinen tähän, mutta koska kelkkani on kääntynyt radikaalisti, keskityn kasvoveteen ihan omassa osiossaan ja yritän koukuttaa teidät vanavedessäni.. Keskitytään ennen sitä puhdistustuotteisiin ja mun omiin valintoihini.

 

Lumenelta löytyy neljä erilaista puhdistussarjaa, joista jokainen voi valita joko suoraan tai tuotteita sekoittamalla itselleen sopivan sekoituksen:

  • Kosteuttavat Soft Touch -tuotteet kuivalle ja normaalille iholle 
  • Raikastavat Bright Touch -tuotteet normaalille ja sekaiholle 
  • Syväpuhdistavat ja tasapainottavat Mattifying Touch -tuotteet rasvoittuvalle ja sekaiholle 
  • Rauhoittavat Sensitive Touch -tuotteet herkälle iholle

Instagramissa esiin nousseen keskustelun jäljiltä otin selvää siitä, onko tuotteissa tapahtunut muita muutoksia ulkokuoren lisäksi. Suurin osa koostumuksista on asiakkaiden toiveiden ja palautteiden perusteella pidetty täysin samoina.  Esimerkiksi Sensitive Touch -sarjan tuotteet ovat löytäneet herkkänahkaiset suomalaiset loistavasti, eikä hyväksi huomatun herkän ihon tuotteen koostumuksen kanssa kannatakaan pelleillä. Jopa 80% meistä suomalaisista naisista nimittäin kokee, että iho on ainakin ajoittain herkkä.  Ihon herkkyys ei itsessään ole ihotyyppi, vaan mikä tahansa perus-ihotyyppi voi omien oikkujensa lisäksi olla herkkä.  

Suomalaisena yhtiönä Lumenella on mahdollisuus reagoida kuluttajapalautteeseen todella nopealla syklillä, ja parannuksia on tehty sinne, missä niitä on kaivattu:

  • Bright Touch -sarjaan lanseerattiin uusi puhdistusvaahto, ja 2in1 Kirkastava naamio & Mikrokuorinnan koostumusta parannettiin kuluttajien toiveiden mukaan
  • Kuivan ihon Soft Touch -tuotteet uudistuivat koostumukseltaan eniten, ja niissä kuivaa ihoa hoitaa suomalaisen puolukan siemenöljy 

Itse olen ollut tuon nimensä uudistaneen Bright Touch -sarjan fani vuosia. Upouusien ja ihmeellisten tuotesarjojen testaamisen välissä käytän monesti purkillisen tätä pirteän keltaista, auringolta tuoksuvaa, puhdistusvoidetta. Siitä on muodostunut itselleni ns. Holy Grail -tuote, johon voi aina luottaa, ja uusi puhdistusvaahto menee suoraan samaan sarjaan. 

Bright Touch -sarjan tuoksu on muuten puhdistustuotteideni Top 1 -suosikki kautta aikojen! 

Pidän valtavasti myös selektiivisten sarjojen putsareista, joita välillä esittelen, mutta edullisemmasta kategoriasta tuotteita etsiville suosittelen Lumenea aina lämmöllä. Tätä hintalaatusuhdetta on vaikea voittaa.

 

Ja nyt, se kasvovesi.. 

Olen erästä kauneusmyyttijuttua kirjoittaessani mennyt laukomaan, että kasvovettä ei ole pakko käyttää. Tavallaan olen edelleen samaa mieltä, mutta tahtoisin muuttaa ja tarkentaa lausuntoani muotoon: Kasvoveden käyttämisestä saat enemmän hyötyä, kuin arvaatkaan.

Kasvovesi on kuulunut mun ihonhoitorituaaliin kiinteänä osana nyt reilun vuoden verran, koska löysin vihdoin hyviä tuotteita.

Joskus yritin todella alkoholipitoisen tuotteen kanssa hillitä sekaihoni rasvoittumista, vaikka oikeampi ratkaisu oli omalla (ja monen muun) kohdallani aivan toinen. Mä tahtoisinkin hiljalleen juurruttaa kasvoveden ihmisen enemmänkin termillä hoitoneste, kuin puhdistustuote, sillä se kuvaa tuotteen toimintaa mielestäni paremmin.

Nykyään oikein käytetty puhdistustuote poistaa kasvoilta jo kaiken meikin, eikä iholta pitäisi kasvovettä läträtessä irrota enää väriä. Yleensä meikkivoiteen rippeitä voi löytyä hiusrajasta tai kaulalta, jos et ole itse käynyt näitä ihoalueita läpi. Kasvovesi kyllä puhdistaa ja poistaa nämä meikkijäämät, mutta sen hyödyt ovat ihonhoidon kannalta paljon tärkeämmät.

Puhdistuksen jälkeen iholle levitettävä kasvovesi nimittäin kosteuttaa ihon pintakerrosta välittömästi, se auttaa seerumien ja voiteiden tehokkaampaa imeytymistä ja mikä parasta - vähentää kosteuttavan ja ihon pintaa pehmittävän vaikutuksensa ansiosta epäpuhtauksien määrää, varsinkin meillä sekaihoisilla. Alkoiko jo kiinnostaa?

Omassa ihonhoidossani kasvoveden reseptiin lisääminen oli lähes taivaan aukeamisen ja enkelikuoron sinfonian kaltainen hetki. Sen sijaan että ajattelen pyyhkiväni ihon tuotteella, kuvittelen että levitän sen hoitamaan ja pehmittämään juuri puhtaaksi pestyä pintakerrosta.

 

Oma suositukseni puhdistustuotteiden valintaan on aika simppeli: Valitse vedellä huuhdeltava puhdistustuote oman ihotyyppisi mukaan, ja lisää sen kaveriksi astetta kosteuttavampi kasvovesi, kuin olit ensin ajatellut

Ihon pinta on ihotyypistä riippumatta useimmiten kosteusköyhä, ja kuten aiemmin kerroin, kosteuttava kasvovesi voi olla avainsana useammin kuin arvaisikaan. Vähintäänkin se on kokeilemisen arvoinen juttu.

Ihon "ongelmia" kannattaa hoitaa yksi kerrallaan niiden akuuttiuden mukaan. Jos ihosi on herkkä ja ärsyyntyy helposti, valitse ensimmäiseksi käyttöön herkän ihon tuotteet, ja kokeile jotain muuta linjaa vasta, kun ihosi ei enää vihoittele.

Puhdistustuotteet ovat ihonhoidon perusta, ja sopivalla sekoituksella saat enemmän irti muista hoitotuotteistasi, ja jopa meikeistäsi.

Hyvin kosteutetulle ja hoidetulle iholle on paljon helpompaa levittää erilaisia tuotteita, ja se näyttää terveemmältä ja tasaisemman väriseltä.

 

Oma päivittäinen rutiinini on aamuisin ihon pyyhkiminen kasvovedellä kosteutetulla vanulapulla, tai oikein tuskanhikisen painajaisyön jäljiltä 3in1 -misellivedellä, joka puhdistaa ihoa tehokkaammin.

Iltaisin taas otan tällä hetkellä käyttöön Bright Touch -sarjan raikastavan puhdistusvaahdon, joka on iholla geelimäisen liukas ja todella riittoisa!

Jos silmissäni ei ole muuta meikkiä, kuin ripsiväri, pesen nekin ronskisti puhdistusvaahdolla. Kun silmissäni on enemmän meikkiä, puhdistan ne aina ensin erillisellä silmämeikin poistoaineella. 

Koska olen löytänyt oman ihoni ongelmakohdaksi kosteusköyhyyden, käytän nykyään aina kuivan ihon kasvovettä! Soft Touch -kasvovedessä on reilusti kosteutta sitovia ainesosia, ja se on koostumukseltaan enemmänkin kuin ohutta geeliä veden sijaan. Äärimmäisen miellyttävä käyttää!

Lopuksi levitän iholle kosteuttavan seerumin, ja painelen tyytyväisenä nukkumaan. Olen henkeen ja vereen seeruminkäyttäjä, ja niiden kosteutusteho riittää ja sopii kasvoveteen yhdistettynä minulle perinteisiä voiteita paremmin.

 

Vähintään kerran viikossa hemmottelen itseäni vielä kasvonaamiolla, jonka levitän kasvoille puhdistuksen ja kevyen kuorinnan jälkeen. Jos ette ole vielä sitä itse hoksanneet, voi iholle levittää useampia naamioita samaan aikaan!

Itse olen viime viikot käyttänyt T-alueella puhdistavaa turvenaamiota, ja levitän otsalle, poskille ja kaulalle rauhoittavan kosteusnaamion. 

Vaikutusajan jälkeen puhdistan naamiot pois ja jatkan tavallisen illan tapaan kasvoveden ja seerumin kanssa.

 

Summatakseni tämän tajuttoman pitkäksi venähtäneen postauksen teen teille pienen checklistin:

  1. Puhdista ihosi päivittäin
  2. Ota käyttöön kasvovesi! Haastan teidät kokeilemaan kosteuttavaa kasvovettä yhden pullollisen ajan, ja 
  3. Hemmottele naamioilla säännöllisesti. Kosteuttavat naamiot tekevät ihmeitä, ja varsinkin ennen tärkeitä juhlia ne voivat tehdä ihoosi valtavan eron. Kokeile käyttää kosteuttavaa naamiota ja -seerumia päivittäin noin viikon ajan ennen tärkeitä juhlia. Huomaat eron varmasti.

 

Onko kasvovesi jo osa rutiineitasi, vai oletko osa sitä 51% joka ei kasvovettä käytä?

p.s. Samaisessa kampanjassa ovat mukana myös White Trash Disease, Lilou's Crush ja Lainahöyhenissä. Heidän hieman tiiviimmin aseteltuja vinkkejään kannattaa pitää silmällä tulevina viikkoina ;)

p.p.s. Lumenen oma tuotetesti löytyy siis tästä!

Kommentit

LauraP

Käytän kasvovettä aina puhdistuksen jälkeen ja aamuisin, kuten jo yli 20 vuotta. Tykkään nestemäisistä kasvovesistä, vähänkään geelimäinen menee roskiin samantien jos sellaisen erehtyy ostamaan. Esim Lumenen vaaleanpunaisessa pakkauksessa oleva oli muuten hyvä, mutta tuo koostumus kamala. 

Saara S.
Saara Sarvas

Haa, sä voit siis pistää hyvän listan semi-geelimäisistä joita mä voin lähteä metsästämään, kun tuohon Lumeneenkin tykästyin ;)

LauraP

Pidetään mielessä :-D. Niissä häiritsee eniten se, että ne ei meinaa millään pysyä vanulapulla vaan valuvat - siksi meni hermot niihin. Taisi olla jokin Yves Rocherinkin kasvovesi, jossa on sama koostumus, näin muistelen. Tällä hetkellä käytän Cliniquen 2:sta, se on hyvältä tuntunut pintakuivalla, kosteusköyhällä mutta rasvoittuvalla iholla... Ikää kun tulee lisää (olen nyt 34), haasteetkin lisääntyvät. Nuorempana oli ongelmana vain ihon rasvoittuminen.

Myyti

Geelimäisillä kasvovesillä on turha hoitaa pumpulilappuja. Kokeilepa levittää sormin. :)

Paumau (Ei varmistettu)

Itselläni on varsinkin talvella kuiva iho otsalta ja poskilta, joten meikit kasvoiltani apteekista saatavalla perusrasvalla! Suosittelen kaikille herkän ihon omaaville (miksei muillekin).

-anniak (Ei varmistettu)

Apua, niin isolla toi kyssäri et pakko vastata. Eli kyllä käytän, aina iltaisin ja sillon tällöin aamuisinkin.. Pitääpä nykyisen pullon jälkeen testata jotain kosteuttavampaa, kun mun iholla on sama ongelmakohta.. :)

Saara S.
Saara Sarvas

Alkoi naurattaa ajasut siitä, että iso teksti pistäisi ihmiset vastaamaan useammin - onhan se kieltämättä aika aggressiivinen :D

Hannanen (Ei varmistettu)

Itse olen vielä kahden vaiheilla tuon kasvoveden kanssa. Ihotautilääkäri kertoi aknenaamani kanssa käydessäni, että kasvovettä ei kannata käyttää, koska se sulkee ihohuokoset, vaikka tarkoitus olisi pitää ne auki, jotta lika pääsee ulos. Sittemmin olen miettinyt, että olikohan tuon vinkin tarkoitus olla vain lääkityksen ajaksi, joka todella puhdistaa ihon ja puskee aluksi töhnää pois, niin sen takia kasvoveden avulla ei kannata estellä ihon puhdistusta. Mutta nyt, kun lääkitystä ei enää ole, finnejä kylläkin, niin mietin, että pitäisikö ottaa kasvovesi takaisin käyttöön. Ja ihoni on todella tuo sekaiho, eli toisaalta kuiva mutta toisaalta rasvainen. Tuo kahden kasvonaamion yhtäaikainen käyttö muuten onkin hyvä vinkki, kiitos! :)

Saara S.
Saara Sarvas

:O Minkäköhänlaista kasvovettä on lääkäri miettinyt? Alkoholipitoiset (joita monet aknen kanssa kamppailevat käyttävät) ovat omastakin mielestäni melkoinen no-no, mutta kevyestä ja kosteuttavasta iho saa nimenomaan apua puhdistumiseen, kun ihon pinta on pehmeä ja epäpuhtaudet pääsevät aineenvaihtunnan mukana helpommin sen läpi, eivätkä jää tukkeeksi ja tulehtumaan! :)

Saara S.
Saara Sarvas

Ihan että aineenvaihtunta........ Alkaa vissiin tämä 12h koneella hiljalleen näkyä osumatarkkuudessa :D

Hannanen (Ei varmistettu)

Joo ehkäpä kasvovesi vain takaisin käyttöön, ainakin kokeiluksi! :)

??? (Ei varmistettu)

en käytä kasvovettä, enkä oo niin fiilareissa noista puhdistusmömmöistäkään.. mutkun niitä on "pakko" käyttää. en vaa hiffandeeraa et vaikka oon pitkiäkin (pakkopullaostoksia on niin tylsä ostaa) aikoja putsannut meikit pelkällä vedellä nii en ainakaan silmällä huomaa (eikä muutenkaan tunne) yhtään mitään eroa putsarilla puhdistettuun ihoon. nii on vähä sellane olo että huijattu taas pientä ihmistä :( kosmetiikkafirmojen haipatusta????? tv. salaliittoteoristi

Kääks (Ei varmistettu)

Apua, vieläkö teitä epäluuloisia löytyy! Iho ei välttämättä reagoi tuotteisiin hetkessä, eikä tuo pesemättömyyskään näy paljaalla silmällä välttämättä pitkään aikaan, mutta voin taata, että vuosien laiminlyönnin jälkeen luvassa on mm. ihon ennenaikainen vanheneminen, herkistyminen, epäpuhtaudet, "elottomuus", pigmenttimuutokset jnejne. Vesipesu ei riitä poistamaan edes meikitöntä ihoa ilmansaasteista yms. saati sitten niitä meikkejä..

Suosittelen sinua kokeilemaan vaikka 2kk asianmukaista puhdistusta ja hoitoa ja ottamaan 2 viikon välein ennen-jälkeen kuvia, niin huomaat itse, millaisen muutoksen noinkin mitättömältä tuntuva asia tekee :)

Saara S.
Saara Sarvas

Kääks vastasikin jo aika hyvin! Jos et kauheammin meikkiä käytä ja geeniperimäsi on kunnossa, pärjäät varmaan aika pitkälle ilman asianmukaista puhdistusta - joskus se todennäköisesti tulee silti ajankohtaiseksi :). Pitkässä juoksussa epäpuhtaudet alkavat tukkia ihoa ja siinä vaiheessa on mukavaa, jos sopivat putsarit ovat jo takataskussa.

Mitä jos kokeilisit vaikka hellävaraisia ja erittäinmietoja puhdistustuotteita, kuten vaikka tuota Lumenen sensitive touch -sarjaa?

msr (Ei varmistettu)

Ennen mä en käyttäny mutta neljä vuotta sit ku aloin opiskella kosmetologiksi ni aloin käyttää. Eka käytin biothermin pinkkiä mutta se vähän tahmaa. Sittemmin tutustuin herbinan ruusukasvoveteen ja se on ihan huippua! Tosin alkuvuodesta naama kosahti, otsa meni ihan parkkinahkaiseksi ja naama alkoi kukkia entistä pahemmin. En suosi alkoholia kasvovesissä, mutta jotain kevyesti kuorivaa vettä tarvittiin. Ostin sitten cliniquen mild-kasvoveden, jossa on asetyylisalisyylihappoa muttei alkoholia. Tuloksia sai odotella pari viikkoa, mutta kun yhtäkkiä huomasin ihon kirkastuneen ni tajusin mikä sen teki :) ekasta käyttökerrasta alkaen huomasin jo, että seerumi ja voide humahtaa nahkaan silmänräpäyksessä eikä jää naamalle pölyä keräämään :D herbinan kasvovesi on käytössä edelleen kaulan, dekolteen ja silmänympärysten iholla :) naamakuppaongelma tosin on ja pysyy ja sen takia on lääkäriaika varattuna, eiköhän tästä pärstä vielä tehdä :D

Petra / Viilankantolupa (Ei varmistettu) http://viilankantolupa.bellablogit.fi

Superkuiva ihoni alkoi tykätä kasvovedestä vasta, kun löysin koostumukseltaan riittävän geelimäisen tuotteen ja keksin levittää sen kasvoille sormin, ilman pumpulin aiheuttamaa hankausta. Entisestä inhokista tuli niin jämäkkä osa pesurutiinia, etten ihan hevillä enää vaihda. :)

Saara S.
Saara Sarvas

Taidetaan olla kelkankääntäjiä kaikki me kauneusbloggaajat - hyvä niin :D Itselleni kävi aikanaan tismalleen samoin jonkun YSL:n hoitoneste-kasvoveden kanssa, ja sen jälkeen sitä onkin tullut läträttyä.

Saankohan mäkin vielä joskus samanlaisen ihon kuin sulla, kun vaan ahkerasti lotraan <3__<3

pienisisko
Spin off

En käytä kasvovettä, ehkä pitäisi! Kirjoittelin juurikin 4 minuuttia sitten meinaan omasta ihokaaoksestani. Huhhuijjakkaa!

Saara S.
Saara Sarvas

Voi veljet, minkä naamasi meni tekemään :( Itse tunnistan myös sen, että tiedän tasan tarkkaan, mistä ihoni ärtyy, mutta silti sitä menee välillä leikkimään tulen kanssa..

Saara S.
Saara Sarvas

Tämä on aika monisyinen juttu.. Jos ihollaan käyttää ikinä meikkiä, on putsari aikalailla ehdoton. Millaisia tuotteita olet kokeillut? Monesti ihmiset diagnosoivat itselleen turhan tehokkaita tuotteita, joista vesipesuun tottunut iho varsinkin päättää ärsyyntyä. Myös pelkän putsarin käyttö ilman muutamaa muuta perus-ihonhoidon pilaria voi aiheuttaa enemmän ongelmia, kuin ajattelisi :)

msr (Ei varmistettu)

Marketista löytyy ihan vallan päteviä tuotteita :) esim. nivean tuotteet on ihan huippuja vaikka oon ite jämähtänyt semiselektiiviseen ja selektiiviseen kosmetiikkaan :D meikki eka pois puhdistusmaidolla, pyörittelet iholle ja poistat kosteilla kasvosienillä / vanulapuilla, kevyt puhdistusgeeli / vaahto ja huuhtelu vedellä tai kasvosienillä ja sit kasvovesi. On se kumma jos ei tolla kombolla ala huomata ihossa eroa ;) puhdistusmaidon tai pesutuotteen voi skipata jos ei oo meikkiä. Aamuisin saattaa kasvovesi hyvin riittää. Yllä mainitsemani herbinan ruusukasvovesi ei jätä jälkituntemuksia eikä ole liian "raskas".
Töissä näkee vähän väliä elämänsä ajan vesipesua suosineita ja vaikka iho olisikin muuten ok, niin yksi asia pomppaa aina silmille: valtavat huokoset ihotyypistä riippumatta. Kun ihoa ei puhdista säännöllisesti, huokoset venyvät eikä niitä sitten myöhemmin enää millään korjata. Se näkymätönkin lika on haitaksi! Ja jos ihoa korjataankin niin plastiikkakirurgin laserilla ja viikon-parin sairaslomalla. :/
Jos sulla on joku tavaratalo lähellä jossa on kunnon kemppari ja kosmetiikkaosastolla osaavat myyjät ni pyydä ihmeessä testereitä! Halvimmista et varmaan saa mut jos oot valmis maksamaan kalliimmista tuotteista ni saat melko varmasti kyseisiltä merkeiltä testerit ennen ostopäätöstä :) (esim clinique, clarins, biotherm..)
Ja jos nää lumpat kiinnostaa ni oranssi geeliputsari on ihana, kasvovesi ei mulle sopinut vaikka olisin tuoksun puolesta lätrännyt ties miten paljon..

Idaaa (Ei varmistettu)

Mä pesen ihoni apteekin perusrasvalla, Aqualan L:llä :-) Lääkäri tätä suositteli, ja voi hitsi kun olisin tajunnut ton jo aikaisemmin, ois säästynyt monelta turhalta ostokselta :D Voisin suositella tota sullekin, jos tuntuu et muut kokeilemas puhdistustuotteen on ollut liian stydejä tai muuten epäsopivia :) Meikit lähtee hyvin ja iho on pehmeämpi ja paljon paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin!

CougarWoman
CougarWoman

Kasvovettä en ole vielä "löytänyt". Vedän ihan vaahtoavalla puhdistusgeelillä ja seerumilla. Yö-, päivä-, ja silmänympärysvoiteet sitten kosteutukseen, ja couperosaihoisena ihan perus Aqualania viirut poskipäihin ennen saunaa.

Viiterika (Ei varmistettu)

Ei Lumene niitä marjoja käsittele voiteisiinsa vaan uutteet tulee Torniosta http://www.aromtech.com/fi/ . Faktat kuntoon :)

Saara S.
Saara Sarvas

Hehe, kiitos linkistä, mutta yllätän sinut ja kerron että tiesin kyllä, mistä Lumenen erilaiset marjasörsselit ovat peräisin.

Ingressissä vetelin mutkia suoriksi monessakin kohdassa, ja tarkoituksena oli enemmänkin luoda mielikuvia, kuin kertoa seikkaperäisesti marjan matkasta kaupan hyyllylle. Pahoitteluni, jos asettelin sanani epäselvästi, tarkoituksenani ei ollut luoda mielikuvaa Lumenen tiedenaisista marjametsällä ;)

Lumenen tuotekehityspuoleen ja laboratorioon alkuvuodesta tutustuessani sain aiheesta sen verran paljon infoa, että kirjoitan siitä varmasti vielä tulevaisuudessa ihan oman juttunsa - kyseessä oli nimittäin äärimmäisen mielenkiintoinen aihe! :) 

Hippi (Ei varmistettu)

Hei mahtavaa, odotan tuota labrajuttua jo innolla. Mustakin on hienoa että Suomessa on tuollainen kosmetiikkafirma kuin Lumene, mutta valitettavasti en voi heidän tuotteitaan käyttää - koska käytän vain eläinkokeettomia meikkejä (ja Lumenella ei ole mitään virallista merkkiä tästä asiasta, esim. BUAV). Saisikohan Lumenen eläinystävällisyys-kantaa esiin tuossa tulevassa postauksessasi? Kiinnostaisi!

Hallahalla (Ei varmistettu)

Eiks jokin aika sitten tullu voimaan joku laki, että EUn sisällä ei saa myydä eläintestattua kosmetiikkaa? Tell me if Im wrong! Toisaalta kukakohan tätä valvoo ja miten valmistaja asian osoittaa on ihan toinen juttu.

jennaaa (Ei varmistettu)

Minä käytän taas kasvovettä tauon jälkeen! Suosittelen ruusuvettä jossa on ruusuöljyä ^^ Ja sama juttu, rasvoittuva/kuivahtava sekaiho mullakin ja KOSTEUTUS on todellakin se juttu! Äääh pitää varmaan laittaa Lumenelle postia, niillä OLI ainut seerumi joka on oikeesti tehnyt näkyviä tuloksia ja sitte se lopetettiin mrrhh
Ai niin, ostin suosituksesi takia konjak-sienen ja se on aivan fantastinen!Kiitoksia!

Saara S.
Saara Sarvas

Oo, mikä seerumi oli kyseessä? Viestiä vaan menemään, siellä on kyllä kuuntelevia korvia! :D

Ja ihanaa kuulla, että sieni on parantanut elämänlaatua ^_^

Leetta (Ei varmistettu)

Lumenella oli joskus niitä "kauneuskapseleita", pieniä oransseja pylpyröitä jonka sisältä tuli aivan onnettoman pieni määrä ainetta, mutta joka todellakin riitti ja teki kasvoista ihanan pehmeät! (heh jotkut mummot käytti näitä sisäisesti, "kauneuskapseli" oli hieman harhaanjohtava nimitys) Minulle ei enää näitä ole tullut vastaan pitkään aikaan eikä pikaisella Lumenen sivujen selauksellakaan löydy. Nyyh, niitä kaipaan!

jennaaa (Ei varmistettu)

Excellent future Suojaava ja korjaava seerumi! Aina välillä olen käyttänyt ekoöljyjen lisäksi. Täytyy laittaa viestiä jospa sitä joku muukin kaipailee. Ja unohtui: ONNEKSI OLKOON VOITOSTA! ^^

Saara S.
Saara Sarvas

Oi te kirotut maagisen geeniperimän omaavat yksilöt. Jos oma tilanteeni olisi samanlainen, ei tätä blogia varmaan ikinä olisi edes perustettu :D

Jos ja kun koet että ihosi on huippukunnossaan, kuka minä olen muuta sanomaan! Kunhan putsaat meikit niitä käyttäessäsi pois putsarin kanssa, voit varmasti elää elämääsi tämän asian suhteen onnellisena jatkossakin. Sitten kun joskus ryhdyt oikein kokeilunhaluiseksi, niin voithan lisätä tuohon rutiiniisi kosteuttavaa kasvovettä - se ei varmasti ainakaan huononna tilannettasi :)

Kriittinen (Ei varmistettu)

Eiköhän kyse ole paljolti juuri siitä, että käytät meikkiä vain harvoin. Geenit toki vaikuttavat jotain , mutta merkittävintä on, peittääkö ihonsa päivittäin kemikaaleilla, vai ei.

MariaP (Ei varmistettu)

Vaikka en käytä mitään meikkiä niin silti käytän säännöllisen epäsäännöllisesti Gerneticin Nettoyant Gommant Marin puhdistusgeeliä eikä muuta tarvita ihan huippu ainetta.

Torey
Näissä neliöissä

Käytän Dermosilin hiukan kuorivia ainesosia sisältävää tai vaahtoavaa kasvojenpesuainetta, Lumenen kasvovettä ja Erisanin kosteuttavaa kasvovoidetta. Sekaihoni takia olen tyytyväinen voiteeseen joka kosteuttaa hyvin, mutta imeytyy myös nopeasti ja iho pysyy mielestäni hyvin mattana. :)

ttuffi- (Ei varmistettu)

En käytä kasvovettä. Moniallergikko ei ole vielä löytänyt sellaista joka tähän nassuun sopisi, montaa herkällekkin iholle tarkoitettua on tullut testattua mutta ei. Iso ongelma tällä hetkellä on allantoini jota lähes kaikki vedet sisältävät, allantoini kun tehdään vehnästä ja olen vehnälle allerginen.. Siispä pesaisen naamani Dermosilin putsarimaidolla kerran päivässä. Herätessä vesipesu ja putsari sitten kun suihkussa käyn :)

Lullah

Ihan täysin villi ehdotus: vihreä tee. Itse kokeilin tuossa vihreää teetä kasvovetenä ja ai että teki hyvää nassulle. Keitin siin pienen määrän vettä (plus-miinus desi) ja laitoin siihen kaksi teepussia hautumaan. Pidän rasiaa jääkaapissa ja dippailen sinne vanulappua ja pyyhin ihon läpi. Omalla kohdallani teki tosi hyvä tosi nopeasti. Pitäisi nyt vain ostaa lisää vihreää teetä.. 

Tämä on nyt siis vain villi ehdotus, eikä mitään kokemuksen syvää rintaääntä taustalla, mutta luin aiheesta jonkin verran ja tuntui löytyvän porukkaa, joka vannoi vihreän teen nimeen. 

T-100
(G)ROUND ZERO

Tunsin suorastaan piston sydämessäni ja lähdin saman tien etsimään kuorinta-aine-purnukkaa, josta viimeisin näköhavainto on kuukausien takaa...

Minä en kestä minkäänlaisia ylimääräisiä tuoksuja puhdistusaineissa tai kosmetiikassa, kattaa kaiken pyykipesuaineista kasvojen puhdistukseen. Käytän kasvojen pesuaineena Erisanin jonkin sorttista emulsiota ja viimeistelen Body Shopin aloe vera -kasvovedellä. Ihoni ei ole erityisen epäpuhdas tai oireileva, mutta yleisilmeestä saa raikkaamman kun näkee vähän vaivaa.

Pienellä budjetillakin saa tulosta;  laiskaan kuorintaan käytän jotain markettimönjää ja jaksavampana päivänä sekottelen kuorinnat itse kookosöljypohjaan. Naamiona käytössä valkea savijauhe, joka oli kympin investointi ja kestänyt käytössä yli vuoden, ei edes purnukan pohja häämötä.

Lane (Ei varmistettu)

Olisiko sulla vinkkejä ruusufinnisen ihon hoitoon?

Lane (Ei varmistettu)

Ja olisiko vinkkejä siihen, millainen meikkivoiden ruusufinniselle, helposti ärtyvälle iholle sopisi?

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi

Kasvovesi &lt;3

Olen tainnut blogini pitämisen alusta asti vouhkata kasvoveden puolesta. Itsellä on pintakuiva iho, eikä mikään kosteuta tai lievitä mahdollisesti kiristävää tunnetta iholla puhdistuksen jälkeen. Itsellä kasvovesi toimii ainoana puhdistuksena aamuisin, se ei kuivata ihoa niinkuin vedenkäyttö.

Tuli oikeasti tosi yllätyksenä kuinka moni ei puhdista kasvojaan päivittäin, hyi olkoon. Jos meinaa skipata pesun niin kannattaa käydä lukemassa näistä punkeista, jotka elävät kulmakarvojen, ripsien ja nenän alueella. Ne syö talia ja kuolleita ihosoluja. :D http://fi.wikipedia.org/wiki/Karvatuppipunkit

annulu (Ei varmistettu)

Kiitos, valaiseva katsaus eri Lumenen tuotteisiin! :) Olisin kiinnostunut erityisesti nuista seerumeista, joko siitä on postaus tehty (?) mikäli ei se olisi todella mielenkiintoinen. Kuitenkin pikaratkaisuna; mitä seerumia itse käytät kosteutukseen ja tarvitseeko sen kanssa käyttää vielä kosteusvoidetta vai riittääkö pelkkä seerumi? :)

Myrttinen (Ei varmistettu)

Käytin ennen aina melko jytkyjä kasvovesiä, teini-iän iho-ongelmien vakiinnuttaneita ihonhoitorutiineja kunnioittaen. Sitten menin reppureissaamaan, ja kasvoveden loputtua en hankkinut uutta reissun päällä. Kotiin palatessani minua taisi odottaa joku vanha (jytky) kasvoveden jämä, ja kun ihoni ei ollut pariin kuukauteen nähnyt näin vahvoja tuotteita, tuntui aine suorastaan myrkyltä. (en tiedä sitten, rupesiko se olemaan muutenkin vanhentunutta...) Tämän kokeilun jälkeen kokeilin Erisanin kasvovettä, joka oli myös reissun jäljiltä näivettyneen rahatilanteeni kannalta sopiva ratkaisu, Erisanin kasvovesi tuoksui jo aivan hoitavalle rasvalle, ja siitä tuli jo sellainen fiilis, että tämä tuote ei takuulla tee iholleni mitään pahaa, vaikka en ole ikinä kokenutkaan ihoani erityisen herkäksi. Olen sittemmin katsellut vähän laajemmin kasvovesiä kaupoissa, mutta näihin jytkyihin finnintappajiin en ole palannut, enkä palaa. Ja iho voi melko hyvin. :)

vaahtokarkki (Ei varmistettu)

Onko sulla jotain seerumi suosikkia? Olen muettinyt seerumin ostoa, mutten tiedä mistä aloittaisin. Ihoni on sekaiho (':

Annaaaa (Ei varmistettu)

Käytin kasvovettä ennen, mutta nyt se on pikkuhiljaa jäänyt pois käytöstä. Huomasin, että ihoon on viime aikoina tullut vähemmän finnejä, en tiiä johtuuko kasvoveden lopettamisesta vai jostain muusta :D Itselläni on vielä reilun puolen pullollisen verran cliniquen kasvovettä sekaiholle, pitäisiköhän ottaa taas käyttöön...

Lullah

Itse olen viime aikoina todennut, että ihoni kanssa toimii parhaiten keittiön kaappien sisältö. Öljyllä puhdistelen meikit ja tänäänkin juuri istuin onnellisena saunassa öljyt naamalla ja nyt ei tietoakaan mustapäistä nenässä. Tämän keittiönkaappi villityksen ohella keksin kokeilla vihreää teetä kasvovetenä. Idea lähti siitä, kun pari viikkoa kestäneen stressi- ja kiireputken aikana ihoni meni varsin huonoon kuntoon ja halusin jotain todella tehokasta apua ongelmaan. Keittiö ei taaskaan pettänyt ja iho tykkäsi kovasti. Pitäisi vain ostaa lisää sitä vihreää teetä, jotta hommaa voisi jatkaa.

Nyt on vähän ristiriitainen tilanne, sillä käytin aiemmin onnellisesti Yves Roscherin kasvovettä, jota aloin käyttämään siis pitkän kasvovedettömän kauden jälkeen, ja nyt sen käyttö tuntuu jotenkin hirveän "kemikaaliselta" tuon vihreän teen jälkeen. En nyt ihan tiedä mihin tässä jatkaa, mutta pitää kait tulevan teekkarin ottaa kasvovesi taas käyttöön, jotta iho selviää Wapusta. Onneksi sitä on vielä jälellä. 

ElliV (Ei varmistettu)

Lumenen pesuaineisiin oon minäkin luottanut jo iät ja ajat! Ensin oli bright touch (oliks se joskus radiant touch??) vuosia, nyt iho on heittänyt kuperkeikan ja käytössä oli sensitive touch kun iho oli talvella kauhean herkkä. Nyt taidan käydä hakemassa softin, kun kasvot on kuivat.. Lumene ftw :D mutta siis pääpointti, kasvovettä oon käyttänyt nyt ehkä kuukauden säännöllisesti ja näön jopa pienen eron :)

rinkeli (Ei varmistettu)

Suutarin lapsella ei ole kenkiä,eiks se vähän niin mene? Vaikkei tässä asiassa kyllä pitäis olla niin, kasvovettä en oo käyttäny varmaan sen jälkeen ku kosmetologikoulusta pääsin pois :D Tosin iho on _vielä_ niin hyvässä kunnossa, etten tajua hoitaa sitä ennenku jotain ongelmia ilmenee!

Marrrri (Ei varmistettu)

Tiedätkö Madaran kasvovesistä?
Olen käyttänyt pitkään Madaran pesu-kasvovesi-voide -komboa, enkä osaa sanoa onko se hyvä vai ei. Pizzanaamani on välillä parempi ja välillä huonompi, mutten tiedä mikä siihen vaikuttaa, ehkä metsänhenget ja nousuvesi. Oikeiden tuotteiden valitseminen on vaikeaa! Kosmetologi määräsi minulle uuden naamarasvan, sillä Madara ei vissiin ollut toimiva. Uusi naamarasvani on purity intense 24h.

Kysymys siis oli, että tiedätkö ovatko Madaran kasvovedet ok? Vai olisiko jokin muu (luonnonkosmetiikka) parempi kuivakalle pizzanaamalle?

ps. Oot niin ansainnu kolmannen paras meikkibloggaaja -palkinnon! Sulla on hyviä juttuja ja hyvä maku. Monet meikki- ja kynsiblogit onnistuvat olemaan (mielestäni!) mauttomia pitkillä timanttikynsillä ja huh, kaikella. Sulla on just oikee tyyli! Tai sitten vaan oot samalla tavalla mauton kuin minä ja muut bloggarit sit ovatkin maullisia.

Elisa// (Ei varmistettu) http://liiallisuuksia.blogspot.com

Paras kosteuttava ja hellävarainen kasvovesi on ehdottomasti Lactoline! Inci on täynnä kosteuttavia ainesosia, eikä sisällä lainkaan alkoholia. Mahtava löytö kolmen euron hintaan :)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.