Puhdistatko ihosi oikein?

lumene9.jpg

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Lumene

Aijai minkälainen gaalahumu koko viikonlopun yllä leijui! Itse palasin erittäin nopeasti takaisin arkeen, ja oletetut vapaapäivät katosivatkin yllättävien lisäkeikkojen ja täydennystä vaativien juttujen kirjoittamiseen.. Nyt, kun tätä työputkea on takana 2,5 viikkoa, korostuvat ihmisen näköisenä säilymisessä paitsi hyvä ravinto, myös ihonhoitorutiinit.

Jälkimmäisistä tahdonkin kirjoittaa pitkästä aikaa vähän pidemmän kaavan kautta, Lumenen siihen innostamana. Viimeksi viime viikolla pohdin, ovatko muutkin kuin minä huomanneet, että meidän ihkaoma Lumene on tehnyt taas hiljaista profiilinnostatusta.

Uudet, aiempaa paremmat tuotteet, korvaavat vähitellen vanhoja, ja kestosuosikkien pakkaukset päivittyvät tyylitellympään ja pelkistetympään muotoon. 

Lumenen brändi on aina ollut vahvasti pohjoismainen, ja uusia tehoaineita etsitään aina villistä pohjolan luonnosta. Esimerkiksi 40-vuotisjuhlan kunniaksi myynnissä oli joitakin vuosia sitten poronmaidosta tehoja lainaava voide! Se oli muuten hyvää tavaraa se. 

Lakka, puolukat, mustikat ja ties mitkä muut marjat ja luonnon antimet muuttuvat Espoossa sijaitsevan tehtaan laboratoriossa ja tuotekehitystiimin käsissä valmiiksi voiteiksi, seerumeiksi ja meikeiksi, joita viedään ylpeästi myös muualle maailmaan.  

Toitotan tätä joka kerta Lumenesta puhuessani, mutta olen vain tajuttoman ylpeä siitä, että Suomesta löytyy tällainen kosmetiikka-alan pioneeri. Suomi-ylpeyteni ei kuitenkaan ole tämän päivän aiheena, vaan se ihon puhdistaminen 😀

 

lumene6.jpg

Ihon puhdistaminen on niin perustavanlaatuinen juttu, että sen perusrungon olettaisi olevan kaikilla kunnossa.

Lumenen teettämän tutkimuksen mukaan jopa 30% naisista ei kuitenkaan puhdista kasvojaan päivittäin! On aivan sama, onko kasvoillasi päivän aikana meikkiä, ihon aineenvaihdunnan ja ympäristöstä kasvoihin tarttuvien epäpuhtauksien takia kasvot pitäisi puhdistaa vähintäänkin joka ilta.

64% naisista myös kokee itseni mukaan lukien, että heidän ihotyyppinsä on sekaiho – rasvoittuva, mutta paikoittain pintakuiva. Me sekaihosta ”nauttivat” saamme erityisen paljon hyötyä säännöllisestä hoitorutiinista, kun sopiva kosteutus rauhoittaa paitsi talintuotantoa, myös tasapainoittaa ihon kuivuutta.

Kolmas tutkimuksista silmääni pompahtanut tieto oli, että vain 49% naisista käyttää kasvovettä päivittäin. Koen olevani osasyyllinen tähän, mutta koska kelkkani on kääntynyt radikaalisti, keskityn kasvoveteen ihan omassa osiossaan ja yritän koukuttaa teidät vanavedessäni.. Keskitytään ennen sitä puhdistustuotteisiin ja mun omiin valintoihini.

 

lumene5.jpg

Lumenelta löytyy neljä erilaista puhdistussarjaa, joista jokainen voi valita joko suoraan tai tuotteita sekoittamalla itselleen sopivan sekoituksen:

 • Kosteuttavat Soft Touch -tuotteet kuivalle ja normaalille iholle 
 • Raikastavat Bright Touch -tuotteet normaalille ja sekaiholle 
 • Syväpuhdistavat ja tasapainottavat Mattifying Touch -tuotteet rasvoittuvalle ja sekaiholle 
 • Rauhoittavat Sensitive Touch -tuotteet herkälle iholle

Instagramissa esiin nousseen keskustelun jäljiltä otin selvää siitä, onko tuotteissa tapahtunut muita muutoksia ulkokuoren lisäksi. Suurin osa koostumuksista on asiakkaiden toiveiden ja palautteiden perusteella pidetty täysin samoina.  Esimerkiksi Sensitive Touch -sarjan tuotteet ovat löytäneet herkkänahkaiset suomalaiset loistavasti, eikä hyväksi huomatun herkän ihon tuotteen koostumuksen kanssa kannatakaan pelleillä. Jopa 80% meistä suomalaisista naisista nimittäin kokee, että iho on ainakin ajoittain herkkä.  Ihon herkkyys ei itsessään ole ihotyyppi, vaan mikä tahansa perus-ihotyyppi voi omien oikkujensa lisäksi olla herkkä.  

Suomalaisena yhtiönä Lumenella on mahdollisuus reagoida kuluttajapalautteeseen todella nopealla syklillä, ja parannuksia on tehty sinne, missä niitä on kaivattu:

 • Bright Touch -sarjaan lanseerattiin uusi puhdistusvaahto, ja 2in1 Kirkastava naamio & Mikrokuorinnan koostumusta parannettiin kuluttajien toiveiden mukaan
 • Kuivan ihon Soft Touch -tuotteet uudistuivat koostumukseltaan eniten, ja niissä kuivaa ihoa hoitaa suomalaisen puolukan siemenöljy 

Itse olen ollut tuon nimensä uudistaneen Bright Touch -sarjan fani vuosia. Upouusien ja ihmeellisten tuotesarjojen testaamisen välissä käytän monesti purkillisen tätä pirteän keltaista, auringolta tuoksuvaa, puhdistusvoidetta. Siitä on muodostunut itselleni ns. Holy Grail -tuote, johon voi aina luottaa, ja uusi puhdistusvaahto menee suoraan samaan sarjaan. 

Bright Touch -sarjan tuoksu on muuten puhdistustuotteideni Top 1 -suosikki kautta aikojen! 

Pidän valtavasti myös selektiivisten sarjojen putsareista, joita välillä esittelen, mutta edullisemmasta kategoriasta tuotteita etsiville suosittelen Lumenea aina lämmöllä. Tätä hintalaatusuhdetta on vaikea voittaa.

 

lumene8.jpg

Ja nyt, se kasvovesi.. 

Olen erästä kauneusmyyttijuttua kirjoittaessani mennyt laukomaan, että kasvovettä ei ole pakko käyttää. Tavallaan olen edelleen samaa mieltä, mutta tahtoisin muuttaa ja tarkentaa lausuntoani muotoon: Kasvoveden käyttämisestä saat enemmän hyötyä, kuin arvaatkaan.

Kasvovesi on kuulunut mun ihonhoitorituaaliin kiinteänä osana nyt reilun vuoden verran, koska löysin vihdoin hyviä tuotteita.

Joskus yritin todella alkoholipitoisen tuotteen kanssa hillitä sekaihoni rasvoittumista, vaikka oikeampi ratkaisu oli omalla (ja monen muun) kohdallani aivan toinen. Mä tahtoisinkin hiljalleen juurruttaa kasvoveden ihmisen enemmänkin termillä hoitoneste, kuin puhdistustuote, sillä se kuvaa tuotteen toimintaa mielestäni paremmin.

Nykyään oikein käytetty puhdistustuote poistaa kasvoilta jo kaiken meikin, eikä iholta pitäisi kasvovettä läträtessä irrota enää väriä. Yleensä meikkivoiteen rippeitä voi löytyä hiusrajasta tai kaulalta, jos et ole itse käynyt näitä ihoalueita läpi. Kasvovesi kyllä puhdistaa ja poistaa nämä meikkijäämät, mutta sen hyödyt ovat ihonhoidon kannalta paljon tärkeämmät.

Puhdistuksen jälkeen iholle levitettävä kasvovesi nimittäin kosteuttaa ihon pintakerrosta välittömästi, se auttaa seerumien ja voiteiden tehokkaampaa imeytymistä ja mikä parasta – vähentää kosteuttavan ja ihon pintaa pehmittävän vaikutuksensa ansiosta epäpuhtauksien määrää, varsinkin meillä sekaihoisilla. Alkoiko jo kiinnostaa?

Omassa ihonhoidossani kasvoveden reseptiin lisääminen oli lähes taivaan aukeamisen ja enkelikuoron sinfonian kaltainen hetki. Sen sijaan että ajattelen pyyhkiväni ihon tuotteella, kuvittelen että levitän sen hoitamaan ja pehmittämään juuri puhtaaksi pestyä pintakerrosta.

 

lumene4.jpg

Oma suositukseni puhdistustuotteiden valintaan on aika simppeli: Valitse vedellä huuhdeltava puhdistustuote oman ihotyyppisi mukaan, ja lisää sen kaveriksi astetta kosteuttavampi kasvovesi, kuin olit ensin ajatellut

Ihon pinta on ihotyypistä riippumatta useimmiten kosteusköyhä, ja kuten aiemmin kerroin, kosteuttava kasvovesi voi olla avainsana useammin kuin arvaisikaan. Vähintäänkin se on kokeilemisen arvoinen juttu.

Ihon ”ongelmia” kannattaa hoitaa yksi kerrallaan niiden akuuttiuden mukaan. Jos ihosi on herkkä ja ärsyyntyy helposti, valitse ensimmäiseksi käyttöön herkän ihon tuotteet, ja kokeile jotain muuta linjaa vasta, kun ihosi ei enää vihoittele.

Puhdistustuotteet ovat ihonhoidon perusta, ja sopivalla sekoituksella saat enemmän irti muista hoitotuotteistasi, ja jopa meikeistäsi.

Hyvin kosteutetulle ja hoidetulle iholle on paljon helpompaa levittää erilaisia tuotteita, ja se näyttää terveemmältä ja tasaisemman väriseltä.

 

lumene3.jpg

Oma päivittäinen rutiinini on aamuisin ihon pyyhkiminen kasvovedellä kosteutetulla vanulapulla, tai oikein tuskanhikisen painajaisyön jäljiltä 3in1 -misellivedellä, joka puhdistaa ihoa tehokkaammin.

Iltaisin taas otan tällä hetkellä käyttöön Bright Touch -sarjan raikastavan puhdistusvaahdon, joka on iholla geelimäisen liukas ja todella riittoisa!

Jos silmissäni ei ole muuta meikkiä, kuin ripsiväri, pesen nekin ronskisti puhdistusvaahdolla. Kun silmissäni on enemmän meikkiä, puhdistan ne aina ensin erillisellä silmämeikin poistoaineella. 

Koska olen löytänyt oman ihoni ongelmakohdaksi kosteusköyhyyden, käytän nykyään aina kuivan ihon kasvovettä! Soft Touch -kasvovedessä on reilusti kosteutta sitovia ainesosia, ja se on koostumukseltaan enemmänkin kuin ohutta geeliä veden sijaan. Äärimmäisen miellyttävä käyttää!

Lopuksi levitän iholle kosteuttavan seerumin, ja painelen tyytyväisenä nukkumaan. Olen henkeen ja vereen seeruminkäyttäjä, ja niiden kosteutusteho riittää ja sopii kasvoveteen yhdistettynä minulle perinteisiä voiteita paremmin.

 

lumene7.jpg

lumene.jpg

Vähintään kerran viikossa hemmottelen itseäni vielä kasvonaamiolla, jonka levitän kasvoille puhdistuksen ja kevyen kuorinnan jälkeen. Jos ette ole vielä sitä itse hoksanneet, voi iholle levittää useampia naamioita samaan aikaan!

Itse olen viime viikot käyttänyt T-alueella puhdistavaa turvenaamiota, ja levitän otsalle, poskille ja kaulalle rauhoittavan kosteusnaamion. 

Vaikutusajan jälkeen puhdistan naamiot pois ja jatkan tavallisen illan tapaan kasvoveden ja seerumin kanssa.

 

lumene2.jpg

Summatakseni tämän tajuttoman pitkäksi venähtäneen postauksen teen teille pienen checklistin:

 1. Puhdista ihosi päivittäin
 2. Ota käyttöön kasvovesi! Haastan teidät kokeilemaan kosteuttavaa kasvovettä yhden pullollisen ajan, ja 
 3. Hemmottele naamioilla säännöllisesti. Kosteuttavat naamiot tekevät ihmeitä, ja varsinkin ennen tärkeitä juhlia ne voivat tehdä ihoosi valtavan eron. Kokeile käyttää kosteuttavaa naamiota ja -seerumia päivittäin noin viikon ajan ennen tärkeitä juhlia. Huomaat eron varmasti.

 

Onko kasvovesi jo osa rutiineitasi, vai oletko osa sitä 51% joka ei kasvovettä käytä?

p.s. Samaisessa kampanjassa ovat mukana myös White Trash Disease, Lilou’s Crush ja Lainahöyhenissä. Heidän hieman tiiviimmin aseteltuja vinkkejään kannattaa pitää silmällä tulevina viikkoina 😉

p.p.s. Lumenen oma tuotetesti löytyy siis tästä!

Kommentit (81)
 1. Hei, oli ihan pakko kommentoida!

  Kasvovesi ei ole millaan lailla pakollinen eika usein hyvaksikaan koska suurin osa sisaltaa kemikaaleja mita kasvot ei todellakaan tarvi saati halua. Kavovedet on suunniteltu ”virkistavaksi ja huokosia supisteltavaksi” mutta vaikutus on aina valiaikainen. Hyva mutta hellavarainen puhdistusaine ja ohut kosteusvoide riittaa 🙂

  Pesemattomyys ei aiheuta ”pigmentti tai vari muutoksia eika myoskaan ennenaikaista vanhenemista. Se on aurinko. Pesemattomyys ei myoskaan aiheuta finneja, tama on ihan omasta ihosta ja huokosista kiinni. Geenit maaraa miten oma iho toimii. Ma oon nahnny ihan upeen nakoisia 70 + vuotiaita jotka ei oo kosteusvoiteita nahnytkaan. Liika hoito on usein paljon pahempi kuin ”liian vahan” hoito.

  Iho on on ihan tomiva elin ilman kemikaali apuja joilla vaan markkinoidaan taydellista ihoa. Jos haluatte pysya nuorena mahdollisimman kauan niin pysykaa poissa auringosta ja solariumeista. Mikaan maara kosteusvoiteita tai seerumeita ei korjaa auringon vaurioita.

  Terveisin ihotautihoitaja

 2. Lumenesta ei luonnollista saa tekemälläkään. Sen verran lisätään jotain marjaa, että päästään luonnolla hehkuttamaan ja kauppa käy. Ns viherpesu.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *