Kuinka valmistautua 183 päivää kestävälle matkalle?

Ladataan...

Kuten aiemmissa postauksissa olen maininnut, olemme avopuolisoni ja lemmikkiemme kanssa lähdössä puoleksi vuodeksi ulkomaille.

Lemmikkien kanssa matkustamiseen liittyvistä valmisteluista olenkin kertonut jo täällä ja...

Share

Oma koti kullan kallis

Ladataan...
Pax Liikehdintää

Palatessa väsyttää ihan yhtä paljon kuin lähtiessä. Ehkä vähän enemmänkin, jos mahdollista.

Yhden illan minä nautin siitä, että osaan tehdä kaiken autopilotilla. Että asiat ovat tässä ja tuossa ja tuosta painan ja käännän, makuuhuoneessa on niin pimeää, että me nukumme syvää unta ja pelästytämme itsemme ja toisemme hereille, aamulla kello soi ja kohta on taas mentävä.

Pienin reissumies alkaa osoittaa väsymisen merkkejä. Kotiinpaluu oli vain hetken helpotus, seuraavana päivänä...

Share

Huijattu

Ladataan...
chaura Misplaced

Minä olen varovainen valuutankäyttäjä. Suojaan aina tunnuslukuni, Suomessakin, en nosta rahaa pimeillä kujilla epämääräiseen aikaan, en käytä korttia epämääräisissä, epäilyttävissä paikoissa enkä osta netistä mitään varmistamatta, että sivusto on suojattu ja aito (ja silloinkin suosin PayPalia). Luottoa käytän hyvin harvoin ja aina vain, kun tiedän että tilille on tulossa rahaa, jolla maksaa lasku heti pois. Olen aina ajatellut, että rahahuijaukset sattuvat ihmisille, jotka ovat...

Share

Amazing Albany, maailman napa Walpole ja päiväni Pocahontasina

Ladataan...
super_matlis Overkoalified

Terveisiä Fremantlen kirjastosta! Kirjastot, nuo turvasatamat, joiden WiFiin voi luottaa kun hostellin netti ei toimi, ja joissa voi hengata ostamatta mitään. Ihmettelin ennen, kuka viitsii tulla kirjastoon katsomaan YouTubea ja Netflixia, mutta näköjään musta on tullut samanlainen kirjastohengailija, joka kököttää täällä sulassa sovussa backpackereiden, opiskelijoiden, eläkeläisten, lasten, työnhakijoiden ja kryptisiä aforismeja viljelevien spurgujen kanssa.

Jos viimeksi Fremantlen...

Share

Ei Venäjällä selviä kännistä

Ladataan...

Heinäkuussa 2016 heitin road trippiä kohti äiti-Venäjää, tarkalleen ottaen esivanhempieni asuinsijoja Karjalassa, Lumivaarassa, Kumolan kylässä. Reissussa mukana olivat serkkuni, äitini, mummoni ja tätini sekä bussilastillinen nostalgianhaluisia laatokkatunnelmoitsijoita. Menomatkan (n. 14 tuntia sisältäen rajahommat Niiralassa) olimme serkkuni kanssa valkoviinin vietävinä, paluumatkan (n. 15 tuntia sis. raja ja venäläisen psykiatrin tapaaminen) taas vietin ahdistellen paniikkikohtausten...

Share

Park International Hotel,Kensington and Chelsea, London

Ladataan...

Valitsin Lontoon majoituspaikaksi Kensington and Chelseassa sijaitsevan Park International Hotellin. Alue on kiva ja moneen tunnettuun paikkaan on kävelymatka. Hyde Parkiin kävelin alle 15 min ja tunnetut (ilmaiset) museot Natural History, Science Museum ja oma suosikkini Victoria & Albert ovat vain 5 min kävelyn päässä.

...

Share

Kaakkois-Aasian reissusuunnitelmia

Ladataan...
Aniaa no delays

Reissailussa kaiken ärsyttävintä minulle on etukäteisvalmistelut ja suunnittelu. Välttelen niitä niin kauan kuin mahdollista, enkä oikeastaan edes tiedä miksi, koska kun reissua alkaa suunnittelemaan siitä innostuu vain lisää. Nyt kun lähden reppureissaamaan Kaakkois-Aasiaan yksin, enkä ole koskaan Aasiassa aikaisemmin käynyt, niin on ollut pakko ottaa vähän selvää asioista jo ennen matkaa. Mutta... lippua Aasiaanhan minulla ei vieläkään ole, vaikka tarkoitus olisi lähteä sinne parin viikon...

Share

Kadut Hong Kongin

Ladataan...
punastus Punastus

Sitä on tullut oltua viime päivät suu auki toljotteleva perusturisti. Suun aukinaisuus tosin on johtunut siitä, että on perin vaikea pitää läpi suljettuna mikäli ihmettelee ylempänä tapahtuvia asioita. Ja niitä täällä on. Kaikki on niin korkeeta, että olisi silkkaa tuhlausta katsella vain eteensä. 

...

Share

Voyage voyage, Hollanti

Ladataan...

Hoi & goedenavond!

Palasin tiistai-iltana Hollannin reissulta. Minilomani jälkeen aika onkin hurahtanut työntouhussa enkä ole ennättänyt blogin pariin kuin vasta nyt. Instagramiin (@unepetitelife) sen sijaan päivittelin lomakuvia jo reissunpäältä, ja tulevissa postauksissa näette sitten niitä lisää, halusitte tai ette ;). Keräilin teille myös parhaat Hollanti-vinkit, ja kokoan niitä toivon mukaan jo tämän viikon puolella blogiin!

...

Share

Inspiraatiota etsimässä

Ladataan...

Todellakin, enää muutama päivä, ja noin 130 sivun tekstitiedosto tujahtaa graduohjaajan postiin. Lähes kymmenen sivua lähteitä on ollut varsinainen killeriprojekti... Mutta nyt on muutama taulukko lisätty työhön (ja ne lähteet linkkeineen), kansisivullakin jo nimi ja sisällysluettelo muotoa vaille valmis katsottavaksi. Varmasti muutoksia ja korjattavaa on vielä tulossa, sitä en epäile. Melkein kaipaankin jo toista, kokeneempaa silmäparia antamaan järkevää palautetta tuosta järkäleestä....

Share

Pages