Myslipatukat
Lupasin Italiassa ollessani suolaa ja hunajaa-blogin myslipostauksen kommenttiboksissa postata tänne pari vuotta sitten tekemieni myslipatukoiden ohjeen.
En muistanutkaan ennen tuota postausta lukiessani että totta tosiaan, olen omin kätösin tehnyt pari vuotta sitten myslipatukoita ja löysin niistä jopa kuvia kovalevyn kätköistä! resepti on sekoitus muutamista, amerikkalaisista ruokablogeista löytyneitä reseptejä.. jouduin hieman kaivelemaan myös omaa pääkoppaa että resepti muistui mieleen.
Ihanat myslipatukat
200g kaurahiutaleita
100g voita
muutama desi siemeniä, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä maun mukaan tai tummaa suklaata.
Itse tykkäsin käyttää näissä esim. Pirkan kuivattuja hedelmiä, ananasta, päärynää tai kuivattuja karpaloita.
muutama ruokalusikallinen hunajaa
Paahda kaurahiutaleita ja siemeniä/pähkinöitä pannulla hetki, sulata voi ja sekoita lopuksi kaikki ainekset kulhossa.
Levitä leivinpaperilla suojatulle uunivuoalle ja paista uunissa n. 170 asteessa uunin tehosta riippuen 20minuutta.
Kannattaa hieman vahtia että ”taikina” ei pääse liian kuivaksi.
Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
Itse muistelen että jakelin näitä töissä kollegoille, ystäville ja kaikille tielleni eksyville ihmisille kovinkin ahkerasti. Myslipatukat ovat kyllä erinomainen pikavälipala ja näitä pitäisi pitää aina vähintään yksi kappale käsilaukussa.