Myslipatukat

Lupasin Italiassa ollessani suolaa ja hunajaa-blogin myslipostauksen kommenttiboksissa postata tänne pari vuotta sitten tekemieni myslipatukoiden ohjeen.

En muistanutkaan ennen tuota postausta lukiessani että totta tosiaan, olen omin kätösin tehnyt pari vuotta sitten myslipatukoita ja löysin niistä jopa kuvia kovalevyn kätköistä! resepti on sekoitus muutamista, amerikkalaisista ruokablogeista löytyneitä reseptejä.. jouduin hieman kaivelemaan myös omaa pääkoppaa että resepti muistui mieleen.

dscn8194_v2.jpg

Ihanat myslipatukat

200g kaurahiutaleita

100g voita

muutama desi siemeniä, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä maun mukaan tai tummaa suklaata.

Itse tykkäsin käyttää näissä esim. Pirkan kuivattuja hedelmiä, ananasta, päärynää tai kuivattuja karpaloita.

muutama ruokalusikallinen hunajaa

Paahda kaurahiutaleita ja siemeniä/pähkinöitä pannulla hetki, sulata voi ja sekoita lopuksi kaikki ainekset kulhossa.

Levitä leivinpaperilla suojatulle uunivuoalle ja paista uunissa n. 170 asteessa uunin tehosta riippuen 20minuutta.

Kannattaa hieman vahtia että ”taikina” ei pääse liian kuivaksi.

Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.

dscn8228_v2.jpg

Itse muistelen että jakelin näitä töissä kollegoille, ystäville ja kaikille tielleni eksyville ihmisille kovinkin ahkerasti. Myslipatukat ovat kyllä erinomainen pikavälipala ja näitä pitäisi pitää aina vähintään yksi kappale käsilaukussa.

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (7)
  1. Vierailija: tosi harmi että ei onnistunut 🙁 toivottavasti seuraavalla kerralla onnistuu!

    Hihi, kiitos. Ne ovat myös yksi omista suosikkiresepteistä – niin hyvää!

  2. Juu se voi olla että paahdoin niitä liikaa pannulla. Yritin myös lisätä lisää hunajaa ja voita mutta nou… Noh, ensi kerralla uusi yritys. Erityiskiitos vielä marinoitujen punasipulien ohjeesta, tuli meille ihan vakiokäyttöön se resepti! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *