Kaksi uutta brunssiherkkua
Sain käytettyä sunnuntaina kotibrunssilla hyödykseni lauantaina tehdyn sienikeiton leipäkuoren leivänjämät sekä yli jääneet herkkusienet.
Leipien tarjoiluastiana toimii lauantain (ainoa) kirpparilöytö.
Timjami-valkosipulileivät uunissa
1 maalaisleivät kuori
2 yksinkyntistä valkosipulia
iso loraus oliiviöljyä
tuoretta timjamia
ripaus suolaa ja sitruunapippuria
Leikkaa maalaisleivän kuoret sopivan kokoisiksi paloiksi.
Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, raastettu valkosipuli, timjamisilppu, suola ja pippuri. Sudi seosta leipien päälle ja paista uunissa, 200 asteessa ensin n. 10-15 minuuttia (uunista riippuen) ja sen jälkeen vielä grillivastuksen alla n. 5 minuuttia kunnes leipien pinta on kivan rapea.
Sieni-munakupit uunissa
1/2 pkt herkkusieniä
pari kevätsipulinvartta
4 kananmunaa
suolaa, pippuria
voita
Voitele pienet uuninkestävät astiat / vuoat. Laita pohjalle silputut sienet, kevätsipulinvarret ja kaada päälle kaksi munaa / vuoka.
Paista uunissa, 200 asteessa, kunnes kanamuna on omaan makuusi tarpeeksi kypsä. Itse tykkään kypsistä munista, joissa keltuainen ei juokse joten kupit olivat uunissa n. 15-20 minuuttia ja loppuajan, n. 5 minuuttia, grillivastuksella.
*