Kaksi uutta brunssiherkkua

Sain käytettyä sunnuntaina kotibrunssilla hyödykseni lauantaina tehdyn sienikeiton leipäkuoren leivänjämät sekä yli jääneet herkkusienet. 

img_8963.jpg

Leipien tarjoiluastiana toimii lauantain (ainoa) kirpparilöytö.

Timjami-valkosipulileivät uunissa

1 maalaisleivät kuori 

2 yksinkyntistä valkosipulia

iso loraus oliiviöljyä

tuoretta timjamia

ripaus suolaa ja sitruunapippuria

Leikkaa maalaisleivän kuoret sopivan kokoisiksi paloiksi.

Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, raastettu valkosipuli, timjamisilppu, suola ja pippuri. Sudi seosta leipien päälle ja paista uunissa, 200 asteessa ensin n. 10-15 minuuttia (uunista riippuen) ja sen jälkeen vielä grillivastuksen alla n. 5 minuuttia kunnes leipien pinta on kivan rapea. 

img_8974.jpg

Sieni-munakupit uunissa

1/2 pkt herkkusieniä

pari kevätsipulinvartta

4 kananmunaa

suolaa, pippuria

voita

Voitele pienet uuninkestävät astiat / vuoat. Laita pohjalle silputut sienet, kevätsipulinvarret ja kaada päälle kaksi munaa / vuoka.

Paista uunissa, 200 asteessa, kunnes kanamuna on omaan makuusi tarpeeksi kypsä. Itse tykkään kypsistä munista, joissa keltuainen ei juokse joten kupit olivat uunissa n. 15-20 minuuttia ja loppuajan, n. 5 minuuttia, grillivastuksella.

*

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. Kimmo: mikä loistava idea laittaa parmesania päälle! Ensi kerralla minäkin 🙂

  2. Eikä, tein kanssa viime viikonloppuna uunikuppimunakkaita, mahtava keksintö. Täytteenä oli tosin sieniä ja pinaattia. Ja päällä kuorena parmesaania, kun oli tarkoitus tehdä sellainen valuvampi malli, joka olisi olomuodoltaan lähempänä crema catalanaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *