Apfelstrudel

Pääsin pitkästä aikaa taas leipomaan kun pyöräytin isälleni Apfelstruudelin eli omenastruudelin syntymäpäiväillallisten jälkiruoaksi.

Ihan perinteistä siitä ei tullut ja muokkasin hieman alkuperäistä reseptiä. En vaan pystynyt laittamaan struudeliin rusinoita. Rusinat kelpaavat vain suklaalla päällystettynä 😉

img_20120823_110050.jpg

Omenastruudeli

 

Taikina

5 dl       vehnäjauhoja

1 tl        suolaa

1            muna

0,5 dl   öljyä

1,5 dl    vettä

 

Voiteluun

100 g   voita

 

Täyte

5-6        hapanta omenaa (500g)

50-75 g    voita

50 g            Digestive-keksimuruja

2 rkl            sitruunamehua

1,5 dl           fariinisokeria

1 rkl              perunajauhoja

1 tl                 inkivääriä

(täytteeseen kuuluisi kanelia, mutta se oli päässyt loppumaan joten tein täytteen ilman ja sain vasta mascarpone-vaahtoon mausteeksi kanelia)

 

Tarjoiluun

rasia              mascarpone-juustoa

pari rkl        kreikkalaista jogurttia

ripaus          kanelia

ripaus           kardemummaa

 

Valmistus

Valmista taikina. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Sekoita joukkoon muna, öljy ja kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kuori omenat ja leikkaa kuutioiksi. Rouhi keksit.

Kauli taikina puhtaan jauhotetun liinan päällä läpinäkyvän ohueksi. Sulata voi ja voitele taikinalevy sillä. Jätä ¼ voista käyttämättä.

 Levitä voidellun taikinalevyn päälle omenakuutiot ja muut täytteen ainekset. Rullaa liinan avulla kääretortuksi ja siirrä uunipellille leivinpaperin päälle edelleen liinaa apuna käyttäen. Voitele päältä jäljelle jääneellä sulatetulla rasvalla.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjoa kanelilla ja ripauksella kardemummaa maustetun mascarponen kera.

img_6508_v2.jpg

Oli haastavaa tarjota elämäni ensimmäinen struudeli saksalaiselle herrasmiehelle joka ymmärtää näiden struudeleiden päälle eli tietää miltä aito ja alkuperäinen maistuu, mutta ilmeisesti onnistuin yritysessäni koska syntymäpäiväsankari näytti tyytyväiseltä 😉

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. suolaajahunajaa
    24.8.2012, 18:40

    Jos tässä on ”saksalaisen hyväksymä” -leima, on reseptin pakko olla toimiva. Tätä ehdinkin jo vähän odotella.

  2. Meku (Toscapulla)
    24.8.2012, 17:31

    Tuostahan voisi syntyä herkkua suklaarusinoillakin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *