Apfelstrudel
Pääsin pitkästä aikaa taas leipomaan kun pyöräytin isälleni Apfelstruudelin eli omenastruudelin syntymäpäiväillallisten jälkiruoaksi.
Ihan perinteistä siitä ei tullut ja muokkasin hieman alkuperäistä reseptiä. En vaan pystynyt laittamaan struudeliin rusinoita. Rusinat kelpaavat vain suklaalla päällystettynä 😉
Omenastruudeli
Taikina
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 muna
0,5 dl öljyä
1,5 dl vettä
Voiteluun
100 g voita
Täyte
5-6 hapanta omenaa (500g)
50-75 g voita
50 g Digestive-keksimuruja
2 rkl sitruunamehua
1,5 dl fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl inkivääriä
(täytteeseen kuuluisi kanelia, mutta se oli päässyt loppumaan joten tein täytteen ilman ja sain vasta mascarpone-vaahtoon mausteeksi kanelia)
Tarjoiluun
rasia mascarpone-juustoa
pari rkl kreikkalaista jogurttia
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
Valmistus
Valmista taikina. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Sekoita joukkoon muna, öljy ja kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Kuori omenat ja leikkaa kuutioiksi. Rouhi keksit.
Kauli taikina puhtaan jauhotetun liinan päällä läpinäkyvän ohueksi. Sulata voi ja voitele taikinalevy sillä. Jätä ¼ voista käyttämättä.
Levitä voidellun taikinalevyn päälle omenakuutiot ja muut täytteen ainekset. Rullaa liinan avulla kääretortuksi ja siirrä uunipellille leivinpaperin päälle edelleen liinaa apuna käyttäen. Voitele päältä jäljelle jääneellä sulatetulla rasvalla.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoa kanelilla ja ripauksella kardemummaa maustetun mascarponen kera.
Oli haastavaa tarjota elämäni ensimmäinen struudeli saksalaiselle herrasmiehelle joka ymmärtää näiden struudeleiden päälle eli tietää miltä aito ja alkuperäinen maistuu, mutta ilmeisesti onnistuin yritysessäni koska syntymäpäiväsankari näytti tyytyväiseltä 😉
Jos tässä on ”saksalaisen hyväksymä” -leima, on reseptin pakko olla toimiva. Tätä ehdinkin jo vähän odotella.
Tuostahan voisi syntyä herkkua suklaarusinoillakin. 🙂